Έως και 35 μέρες μένουν χωρίς έξοδο οι φαντάροι της Β Πυρ/χια των ΧΩΚ στο Βαρνάβα, την καταγγελία των οποίων δημοσιεύει το Δίκτυο Σπάρτακος.

Ads

Ολόκληρη η καταγγελία:

Είμαστε φαντάροι στην Β Πυρ/χια των ΧΩΚ στο Βαρνάβα. Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε ξανά το καθεστώς μόνιμης εμπλοκής από τη στιγμή που φαίνεται να μη βελτιώνεται τίποτα. Στο καλύτερο ενδεχόμενο έχουμε μία έξοδο την εβδομάδα. Συνήθως όμως κάνουμε 10 με 15 μέρες να βγούμε. Πριν την πρωτοχρονιά πολλοί έκατσαν μέσα 35 μέρες συνεχόμενα.

Όλα αυτά με εξαντλητικές υπηρεσίες 7 ώρες πύλη και 12 ώρες θαλαμοφύλακας κάθε μέρα. Οι συνάδελφοί που έχουν αγγαρεία μαγειρείων, ΚΨΜ, γραφείο κλπ κάνουν σκοπιές και το βράδυ.

Ads

Την προηγούμενη εβδομάδα προστέθηκε άλλη μία υπηρεσία. Μας έφεραν έναν φαντάρο από την μοίρα ο οποίος τελικά αντί να μας βοηθήσει με τις εξόδους απάλλαξε το μοναδικό στέλεχος που έκανε υπηρεσία. Όλα δείχνουν πως στο άμεσο μέλλον τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ.

Ενδεικτικό περιστατικό από την κούραση και τις συνεχόμενες υπηρεσίες ήταν ο τραυματισμός φαντάρου που κοιμήθηκε όρθιος με αποτέλεσμα να πέσει. Το περιστατικό αυτό έγινε πριν ενάμιση μήνα περίπου.

Ρωτάμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτή την χρόνια κατάσταση στα ΧΩΚ:

Πως γίνεται να μένουν με χαμηλή στελέχωση τέτοιες μονάδες όταν μια ώρα από εδώ υπάρχουν στρατόπεδα με λίστες μονίμως εξοδούχων. Άλλα είναι τα στρατόπεδα των παιδιών από λαϊκές οικογένειες και άλλα για τα βυσματωμένα πλουσιόπαιδα;

Με ποια λογική οι κατ’ εξαίρεση φαντάροι που στα ΧΩΚ είναι πολλοί, κάνουν θητεία κάτω από τέτοιες συνθήκες;

Μας λένε θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που είμαστε κοντά στο σπίτι μας, ένα σπίτι όμως που δεν το βλέπουμε παράνομο μια δύο το πολύ τρεις φορές τον μήνα και αυτό μόνο για να κοιμηθούμε καθώς οι συνεχόμενες υπηρεσίες μας καταβάλλουν σωματικά.

Σε ποιο άλλο στρατόπεδο επικρατεί αυτή η κατάσταση;

Είναι προφανές ότι θέλουν να αποθαρρύνουν όσους δικαιούνται κατ εξαίρεση μετάθεση, θέλουν να μας στείλουν όλους στα σύνορα και να διατηρούν εκεί πολεμική επάνδρωση.

Δε θα τους περάσει όμως. Η ίδια η στρατολογία βγάζει τα κριτήρια των μεταθέσεων, λένε όμως ξεκάθαρα ψέματα.

Κανένα κοινωνικό πρόσωπο δεν υφίσταται, κανένα δικαίωμα δεν υπάρχει όταν μας εκδικούνται με αυτό τον τρόπο.

Περιττό είναι μάλλον να πούμε ότι έχουν καταργηθεί οι φοιτητικές άδειες. Πάλι νιώθουμε ανόητοι που δεν εξαντλήσαμε την αναβολή που δικαιούμασταν. Που να φανταζόμασταν ότι η θητεία στεκόταν τόσο σκληρό εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών και θα καθυστερούσε την ένταξή μας στην αμείλικτη αγορά εργασίας που ‘εκδικείται’ όποιον μένει πίσω.