«Υπήρξε όμως ένας ακόμη θάνατος στο ναυτικό αυτές τις ημέρες που θα πρέπει να του δοθεί μεγάλη σημασία. Μία πλοίαρχος του ναυτικού πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η πλοίαρχος ήταν διευθύντρια αιμοδοσίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Το οποίο όπως αποδείχτηκε δεν διέγνωσε εγκαίρως την ασθένειά της! Έκανε λάθος! Η διάγνωση έγινε εκτός ΝΝΑ και αφού η ασθένεια δυστυχώς είχε προχωρήσει πολύ. Έχει διαταχθεί έρευνα για το θλιβερό συμβάν που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την περίθαλψη και στο στράτευμα». Αυτή την καταγγελία έφερε στο φως το armynews.gr, την ώρα που όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Υγειονομικό κυριαρχεί η αντίληψη περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες. 

Ads

Την ίδια εβδομάδα στο ΚΕΝ Θήβας ένας νεαρός φαντάρος βρέθηκε στα ντους της Γ’ Μοίρας λιπόθυμος, καθώς είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με τη ζωστήρα του.
Οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι του είναι ανάστατοι και όλοι κάνουν λόγο για ένα λιγομίλητο και απόμακρο παιδί. Το κλίμα στο ΚΕΝ Θήβας ήταν βαρύ και ακόμη χειρότερη έκανε την κατάσταση η συμπεριφορά της διοίκησης που το αντιμετώπισε, σύμφωνα με το Δίκτυο, με μυστικοπάθεια, αρνούμενη να ενημερώσει για το τι και πως έγινε, αλλά και για την πορεία της υγείας του φαντάρου. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, η διοίκηση έκλεισε το Ιατρείο του ΚΕΝ. 

Ακόμη, ένας φαντάρος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην ΕΛΔΥΚ. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του εδώ και καιρό, η κατάσταση του είχε προκαλέσει ανησυχία καθώς δήλωνε εκτός των άλλων ότι ήθελε να φύγει από την Κύπρο και να πάρει αναβολή. Ο έφεδρος κοινωνιολόγος που αντιμετώπισε το περιστατικό έκρινε ότι έπρεπε να τύχει ψυχιατρικής υποστήριξης και να ακολουθηθεί η πάγια διαδικασία αναβολής. “Η αδιαφορία όμως της διοίκησης της μονάδας και η τακτική να μην αντιμετωπίζονται αυτά τα περιστατικά άμεσα και αποφασιστικά με την υποστήριξη των Υγειονομικών υπηρεσιών του Στρατού προκάλεσαν αυτή την απόπειρα”, αναφέρει το δίκτυο Σπάρτακος.