Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ΓΕΣ και του ΑΓΕΣ Αντιστράτηγου Τελλίδη στις καταγγελίες των γονιών για το βάναυσο τραυματισμό και τα καψόνια εις βάρος του τραυματισμένου τους στρατευμένου παιδιού, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην συγκεκριμένη μονάδα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

Ads

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όχι μόνο δημοσιοποίησε τις καταγγελίες για τα βασανιστήρια εις βάρος στρατευμένων, τις οποίες προέβαλαν μάχιμοι δημοσιογράφοι σαιτ και blog, αλλά επίσης  επικοινώνησε άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ.

Στην επικοινωνία μας με το Γενικό Επιτελείο τονίσαμε την ανάγκη πραγματοποίησης ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν τα αίτια για τον τραυματισμό του συναδέλφου και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης καταστρατήγησης των Νόμων, του Στρατιωτικού Κανονισμού και των Διαταγών.

Ads

Η απόπειρα συγκάλυψης των παρανομιών από τη διοίκηση της μονάδας απέτυχε και ήδη πραγματοποιείται ΕΔΕ από Συνταγματάρχη που ήρθε για αυτό το λόγο στην Κρήτη, απεσταλμένος του ΓΕΣ.

Εμείς, ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φυσικά και έχουμε γνώση για το κάθε τι που συμβαίνει στην  Α΄ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε!
Γνωρίζουμε τις πράξεις και τις αποκρουστικές απόψεις μερίδας των στελεχών και της διοίκησης.

Είναι συμπεριφορές που στρέφονται όχι μόνο κατά των στρατευμένων, αλλά ουσιαστικά θίγουν τον ΑΓΕΣ Τελλίδη και τους Υπουργούς Καμμένο-Βίτσα-Τόσκα.  Περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, όπως το σύνολο των φαντάρων και της κοινωνίας ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό  περί δικαίου αίσθημα.  

Τα όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην συγκεκριμένη μονάδα  προκάλεσαν την ανησυχία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά κυρίως του συνόλου της κοινωνίας μας που με οργή και αγανάκτηση πληροφορείται το κύμα αυτοκτονιών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε τα στεγανά του Στρατού, που βολεύουν τους ενόχους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των αιτιών, απαιτώντας λύσεις και κυρίως την Αλήθεια στου Παραλόγου τη Θητεία. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του Διοικητή της Μονάδας και του κάθε εμπλεκόμενου στο βασανισμό του συναδέλφου».

Πηγή: Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος