Γράφω ξημερώματα Κυριακής. Το φεγγάρι βγήκε απόψε τεράστιο στον ουρανό. Κάθε 17 χρόνια συμβαίνει αυτό, λένε οι αστρονόμοι.
 
Ξημερώματα μιας Κυριακής, κατά την οποία θα διεξαχθούν οι πιο παράξενες και πιο σημαντικές εκλογές της Μεταπολίτευσης.
 

Ads

Σε μια χώρα όπου ένας σχεδόν αιωνόβιος πρώην πρωθυπουργός και πρώην αποστάτης δικαιούται να κάνει δηλώσεις, προσπαθώντας να επηρεάσει τους πολίτες. Τους πολίτες που όμως δεν δικαιούνται πια να διαδηλώνουν για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.
 
Σε μια χώρα, την οποία ο γερμανός Dr Strangelove δεν διστάζει να απειλήσει πως θα τιμωρηθεί αν δεν έχει τη Δευτέρα μια κυβέρνηση της αρεσκείας του.
 
Σε μια χώρα όπου το εκλογικό και το φορολογικό καθεστώς αλλάζουν με κάθε καινούρια κυβέρνηση. Και γίνονται ολοένα και πιο ληστρικά για τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους..
 
Σε μια χώρα που διαλύεται, αλλά τα αριστερά κόμματα δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ούτε για να πάρουν τις μονοεδρικές περιφέρειες και να στερήσουν το προνόμιο των 50 εδρών από τα κόμματα της εθελοδουλείας.
 
Σε μια χώρα που θα έχει το μοναδικό παγκοσμίως προνόμιο να ανοίξει την πόρτα της Βουλής σε μια εγκληματική συμμορία, η οποία προσποιείται το κόμμα.
 
Σε μια χώρα όπου αυτοκτονούν δάσκαλοι που είδαν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα και προσφορά, λέκτορες που καταδικάστηκαν στην ανεργία και την ανέχεια, ηλικιωμένες γυναίκες που προτίμησαν να πεθάνουν από το να ζητιανεύουν και συνταξιούχοι που έκαναν το θάνατό τους διαμαρτυρία.
 
Σε μια χώρα καθημαγμένη από την πασοκική και νεοδημοκρατική γάγγραινα, όπου διαπομπεύονται μονάχα οροθετικές πόρνες. “Εικόνα σου είμαι, Κοινωνία, και σου μοιάζω”, είχε γράψει εύστοχα η Γαλάτεια Καζαντζάκη. 
 
Το φεγγάρι βγήκε απόψε τεράστιο στον ουρανό. Οι αστρολόγοι λένε ότι προμηνύει καταστροφές και ανατροπές.     
 
Το περιοδικό ΜΟΝΟ υπενθυμίζει ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Γέλιου. Άραγε ποιος θα γελάσει τελευταίος;
 
ΠΗΓΗ: https://lotofagus.blogspot.com