Μία συγκινητική ιστορία καταστάσεων, είναι η νέα ταινία του Χονγκ Σανγκ Σου, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 2012, ενώ την ίδια χρονιά είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε και στο 53ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Ενάμιση χρόνο μετά και με πρωταγωνίστρια την πάντα υπέροχη Ιζαμπέλ Ιπέρ, η ταινία κυκλοφορεί πλέον κανονικά στις Ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
Μια νεαρή φοιτήτρια κινηματογράφου και η μητέρα της φεύγουν σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο για να δραπετεύσουν από τα ολοένα αυξανόμενα χρέη τους. Η νεαρή κοπέλα ξεκινά να γράφει ένα σενάριο για μία ταινία μικρού μήκους ώστε να ηρεμήσει.

image
 
Στο σενάριο της, πρωταγωνιστούν τρεις γυναίκες, με το ίδιο όνομα όνομα, Αν. Ερμηνεύονται και οι τρεις από την Ιζαμπέλ Ιπέρ και εμφανίζονται διαδοχικά στην ίδια παραλιακή περιοχή. Η πρώτη Αν, είναι μια επιτυχημένη κινηματογραφική σκηνοθέτις. Η δεύτερη Αν είναι μια παντρεμένη γυναίκα, η οποία έχει μια κρυφή ερωτική σχέση με έναν Κορεάτη. Η τρίτη Αν είναι χωρισμένη, της οποίας ο σύζυγος την εγκατέλειψε για μια Κορεάτισα.
 
Στην ίδια πόλη ζει επίσης μια νεαρή κοπέλα που ασχολείται με την πανσιόν της περιοχής, η οποία ανήκει στους γονείς της. Παράλληλα, ένας ναυαγοσώστης μένει σε μια σκηνή κοντά στο ξενοδοχείο και επιβλέπει την παραλία.

image
 
Η κάθε μία Αν φιλοξενείται σταδιακά από το ξενοδοχείο και δέχεται την βοήθεια της κόρης των ιδιοκτητών του μικρού ξενοδοχείου, ενώ γνωρίζει κάποια στιγμή και τον ναυαγοσώστη. Η συναναστροφή με τους κατοίκους λειτουργεί ως καταλύτης σε πολλαπλά επίπεδα: πολιτισμικό, ερωτικό, αλλά κυρίως, υπαρξιακό.
 
Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Χονγκ Σανγκ Σου, που στο παρελθόν έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο τμήμα “Ένα Κάποιο Βλέμμα” στο Φεστιβάλ Καννών με το “Hahaha” τo 2010 και είναι ευρύτερα γνωστός για το πρωτότυπο, όσο και παράδοξο στυλ του. Στη νέα του ταινία, «Στη Χώρα των Άλλων» (Da-Reun Na-Ra-E-Suh / In Another Country), πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ σε τρεις διαφορετικούς ρόλους, πάντα με το όνομα Αν.

image
 
Ο Χονγκ Σανγκ Σου επιστρέφει με μία ανθρωποκεντρική ιστορία όπου κι εδώ, πρωταγωνιστεί το σινεμά. Μία ατμοσφαιρική ελεγεία για την απομόνωση του ανθρώπου, τη ρευστότητα του χώρου και της μνήμης, αλλά και με τις διαπροσωπικές σχέσεις, σε πρώτο πλάνο…
 
Ο Χονγκ Σανγκ Σου, έκανε μία ομολογουμένως εξαιρετική εκκίνηση στην σκηνοθεσία με την πρώτη  μεγάλου μήκους ταινία του “The Day a Pig Fell Into the Well” το 1996Από τότε συνηθίζει στις ταινίες του να χρησιμοποιεί μια σύνθετη αρχιτεκτονική, για να απεικονίζει τους ήρωες του, σε μια φαινομενικά τυχαία επιφάνεια, αυθόρμητων καταστάσεων.

image
 
Γνωστός για την ιδιαίτερη κινηματογραφική του γλώσσα και τη χαρακτηριστική αισθητική του, ο Χονγκ Σανγκ Σου θεωρείται ένας από τους πλέον καταξιωμένους δημιουργούς του σύγχρονου Κορεάτικου Κινηματογράφου. Στη νέα του ταινία “Ένα Κάποιο Βλέμμα”, ο σκηνοθέτης έχει την τύχη να έχει για πρωταγωνίστρια του, την Ιζαμπέλ Ιπέρ, μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Στο φιλμ, συμμετέχουν επίσης οι: Γιου Τζανσάν και Γιουν Γιουμί.

image
 
Όπως προαναφέραμε η ταινία είχε Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 2012, ενώ την ίδια χρονικά αποτέλεσε και την Ταινία Τελετής Λήξης του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφους Θεσσαλονίκης.


 
Έτος: 2012 | Xώρα: Νότια Κορέα | Διάρκεια: 89 λεπτά | Σκηνοθεσία: Sang-soo Hong | Σενάριο: Sang-soo Hong | Παίζουν: Isabelle Huppert, Jun-Sang Yu, Yu-mi Jeong