Ο Ζαν Μαρκ Μπαρ / Jean-Marc Barr, ο αιώνιος νέος που αναδύθηκε απ’ το «Απέραντο Γαλάζιο» του Λυκ Μπεσόν – από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Λαρς φον Τρίερ – θα βρεθεί στο 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή δύο ταινίες που ξεχωρίζουν. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου, αλλά και το «Grain», την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του αξιόλογου Τούρκου καλλιτέχνη, Σεμίχ Καπλάνογλου. Στη διοργάνωση θα παραβρεθούν και οι δύο σκηνοθέτες των ταινιών.

Ads

«Dolphin Man» (2017) του Λευτέρη Χαρίτου
Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 18:00, στον Κινηματογράφο Ολύμπιον
Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 15:30, στην Αποθήκη 1

image

Το ντοκιμαντέρ Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου ξετυλίγει τη ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Λυκ Μπεσόν το «Απέραντο Γαλάζιο». Ο Μπαρ, ο οποίος υποδύθηκε τον Μαγιόλ στην ταινία του Μπεσόν, αναλαμβάνει τον ρόλο αφηγητή με αφορμή μια υπέροχη συνάντηση που είχε με τον δύτη το 1988. Το παρών στο 58ο ΦΚΘ θα δώσει και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2018.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Ο Λικ Μπεσόν και «Το Απέραντο Γαλάζιο» της Αμοργού

«Grain» του Σεμίχ Καπλάνογλου
Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 20:30, στην Αποθήκη 1
Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 20:30, στην Αποθήκη 1

image

Επίσης, ο Ζαν Μαρκ Μπαρ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός επιστήμονα γενετικής στο «Grain, την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Τούρκου δημιουργού Σεμίχ Καπλάνογλου (Μέλι / Bal / Honey – 2010). Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο, υπαρξιακό φιλμ επιστημονικής φαντασίας (τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια»). Το παρών στο 58ο ΦΚΘ θα δώσει και ο σκηνοθέτης Σεμίχ Καπλάνογλου, ενώ η ταινία «Grain» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2018 από την AMA Films.

58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

image

Το 58ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το 58ο Φ.Κ.Θ. προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή.

Το Φεστιβάλ δίνει και φέτος ραντεβού με τους θεατές, στoυς Κινηματογράφους, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις τέσσερις Αίθουσες στο Λιμάνι: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα. Οι διοργανωτές μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε: ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το 58ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείτε από την Πέμπτη 2, μέχρι και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις Αίθουσες του Λιμανιού. Το Tvxs.gr δίνει και φέτος το παρών και στην Κινηματογραφική του Στήλη, σας ενημερώνουμε αναλυτικά με τα νέα, αλλά και τις προτάσεις μας, για ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον ευρωπαϊκό χώρο.