Σε απεργία προχωρούν χιλιάδες σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει «αναταράξεις» στις παραγωγές τηλεοπτικών εκπομπών και των πλατφόρμων όπως το Netflix.

Ads

Διαβάστε επίσης: Χόλιγουντ: Ψηφίστηκε η έγκριση για απεργία των Σεναριογράφων εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, τα μεταμεσονύχτια talk show όπως το «Jimmy Kimmel Live» και το «The Tonight Show with Jimmy Fallon» αναμένεται να διακοπούν, κάτι που σημαίνει ότι τα νέα επεισόδια δεν θα είναι διαθέσιμα, όχι μόνο στα παραδοσιακά δίκτυα, αλλά και στις υπηρεσίες streaming, όπως το Hulu και το Peacock.

Επίσης, από την απεργία των σεναριογράφων θα επηρεαστούν οι «σαπουνόπερες», καθώς παραδοσιακά γράφονται λίγο πριν τα γυρίσματα.

Ads

Αναφορικά με τις κωμωδίες και τις δραματικές σειρές, αυτές δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν, καθώς τα επεισόδιά τους έχουν ήδη γραφτεί και γυριστεί.

Ωστόσο, μία απεργία με μεγάλη διάρκεια θα μπορούσε να φέρει καθυστερήσεις στην έναρξη της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν, γιατί η συγγραφή για τη φθινοπωρινή περίοδο ξεκινά τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Το Netflix, η υπηρεσία streaming με παρουσία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι μπορεί να τροφοδοτήσει το πρόγραμμά του με εκπομπές που παράγονται εκτός των ΗΠΑ.

Ωστόσο, κάποια σειρά του Netflix που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι δεδομένο ότι θα επηρεαστεί εάν η απεργία διαρκέσει πολύ. Το HBO Max -που αλλάζει στα τέλη Μαΐου και γίνεται Max κρατάει τις σειρές του για να μπορέσει να διαθέσει νέο περιεχόμενο μαζί με το λανσάρισμα του νέου ονόματος.

Από την απεργία δεν θα επηρεαστούν καθόλου τα ειδησεογραφικά προγράμματα, καθώς οι συγγραφείς τους καλύπτονται από διαφορετικό σωματείο από αυτό που απεργεί. 

Όσον αφορά τις ταινιές στους κινηματογράφους αυτές δεν θα επηρεαστούν, επειδή οι ταινίες χρειάζονται δύο έως τρία χρόνια για να παραχθούν, ενώ τα στούντιο διαθέτουν μια σειρά από ταινίες που έχουν ήδη γραφτεί και γυριστεί.

Θα χρειαζόταν μια αρκετά εκτεταμένη απεργία για να υπάρχει πρόβλημα με τις ταινίες.