Ο Νίκος προσκαλεί την πρώην του, Σοφία, στο σπίτι ενός φίλου του που λείπει. Δεν θα την αφήσει να φύγει από εκεί, προτού μάθει γιατί χώρισαν. Μια μοντέρνα ερωτική ιστορία που μπορεί να ιδωθεί και ως εναλλακτική ρομαντική κομεντί. Βραβείο Επιτροπής Νέων στο τμήμα Σκηνοθέτες του σήμερα, του Φεστιβάλ Λοκάρνο, για το «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου, με τους Ηρώ Μπέζου και Χάρη Φραγκούλη. Μία από τις πιο όμορφες ελληνικές ταινίες της σεζόν, θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του En Lefko Film Festival, τη Δευτέρα 1η Μαΐου στον Κινηματογράφο Ιντεάλ.

Ads

Afterlov / Άφτερλωβ
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Στέργιος Πάσχος
Πρωταγωνιστούν: Ηρώ Μπέζου, Χάρης Φραγκούλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπάτος
Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Ήχος: Ξενοφών Κοντόπουλος
Μουσική: Melentini
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Συμεών Νικολαϊδης
Κοστούμια: Μαριλουίζ Βαρθολομαίου & Αντόνια Κατσάμπας
Φορμά: Έγχρωμο
Έτος Παραγωγής: 2016
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 94 λεπτά
Δευτέρα 1η Μαΐου στις 19:30, στον Κινηματογράφο Ιντεάλ

image

Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος (Χάρης Φραγκούλης) δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την όμορφη Λέιλα – τον σκύλο του – για το καλοκαίρι.

Ads

image

Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία (Ηρώ Μπέζου), για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς.

Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν την καταλάβει, πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…

image

Το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Έλληνα σκηνοθέτη, Στέργιου Πάσχου, που έχει ήδη επτά μικρού μήκους ταινίες στο ενεργητικό του, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente) του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, όπου και προβλήθηκε τον Αύγουστο του 2016, αποσπώντας το Βραβείο της Επιτροπής Νέων.

image

Στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε στην πρεμιέρα του στο 57ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όντας μία από τις τρεις ελληνικές ταινίες που συμμετείχαν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης, καθώς και με Ειδική Μνεία  για τον εξαιρετικό Χάρη Φραγκούλη.

image

Το «Άφτερλωβ», είναι μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν, καθώς παρακολουθεί την απέλπιδα προσπάθεια ενός ζευγαριού για επικοινωνία. Αποκλεισμένοι και έγκλειστοι, αγκαλιά με λέξεις που περισσεύουν αλλά δεν φτάνουν για να εκφράσουν την ταραχή τους, περικυκλωμένοι από αναμνήσεις και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, οι δυο ήρωες ξεκινούν μια αθώα βόλτα στην εξοχή για να συνειδητοποιήσουν πολύ γρήγορα πως έχουν χαθεί σ’ ένα αφιλόξενο κι ανεξερεύνητο δάσος…

Δύο χρόνια μετά τη μικρού μήκους ταινία «Ο Έλβις Είναι Νεκρός» και βάζοντας στο κέντρο της ιστορίας του τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε εκεί, ο Στέργιος Πάσχος επιστρατεύει ξανά το αστείρευτο ταλέντο δύο νέων και ταλαντούχων ηθοποιών, του ήδη βραβευμένου σε θέατρο και σινεμά, Χάρη Φραγκούλη («Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη), αλλά και της πολλά υποσχόμενης ηθοποιού Ηρώς Μπέζου, σε μια διαφορετική ερωτική ιστορία ιδωμένη από το τέλος προς την αρχή.

image

Το «Άφτερλωβ» (Afterlov – 2016) του Στέργιου Πάσχου, θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του 1ου En Lefko Film Festival, ενώ από την Πέμπτη 18 Μαΐου, θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, σε διανομή της εταιρείας StraDa Films.

1ο En Lefko Film Festival

image

Το 1ο En Lefko Film Festival εγκαινιάζει μια νέα, ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 26 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαΐου. Το σύνολο των προβολών θα πραγματοποιηθεί στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, με site-specific δράσεις.

Από τη Σιένα Μίλερ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέχρι τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, κι από τη νορβηγική ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ως τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος η άνοιξη μας επιφυλάσσει ένα νέο, πλούσιο κινηματογραφικό ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας, καθώς η Frontstage S.A. και ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87.7 διοργανώνουν το 1ο En Lefko Film Festival.

Προβάλλοντας ανεξερεύνητα κινηματογραφικά διαμάντια της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, τηλεοπτικές σειρές-έκπληξη και διοργανώνοντας ανοιξιάτικα happenings και διαδραστικές βιωματικές δραστηριότητες, το φεστιβάλ αποσκοπεί να χαρίσει άπλετες εικόνες και μουσική, οδηγώντας μας ομαλά, αλλά και εντυπωσιακά, προς την πιο καυτή και απρόβλεπτη κινηματογραφική περίοδο της χρονιάς, την καλοκαιρινή.

Νέοι και καταξιωμένοι, κλασικοί και καινοτόμοι δημιουργοί από όλα τα σημεία του παγκόσμιου χάρτη, θα συμμετάσχουν σε αυτό το νέο, πρωτοποριακό 7ήμερο φεστιβάλ, για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να μοιραστούν με το κοινό την έμπνευση που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία τους, σε masterclasses και special events. Παράλληλα με τις προβολές, το φεστιβάλ εστιάζει στην δυναμική της ολοκληρωμένης εμπειρίας και δημιουργεί events και συνέργειες με πολιτιστικούς οργανισμούς

Διαβάστε επίσης:
Αφιέρωμα στο 1ο En Lefko Film Festival

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του 1ου En Lefko Film Festival.