To ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Welcome to Europe» είναι μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν στην Κύπρο από 16 Οκτωβρίου έως 28 Νοεμβρίου στα πλαίσια της περιοδείας ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κινηματογραφώντας τον Κόσμο – Προβολές Ταινιών Ντοκιμαντέρ». Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου κάνει πρεμιέρα στα Χανιά καθώς θα ανοίξει το 3ο Κινηματογραφικό Πανόραμα της πόλης. 

Ads

Το «Welcome to Europe» περιοδεύει στην Κύπρο

Οι προβολές ντοκιμαντέρ «Κινηματογραφώντας τον Κόσμο» πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη (European Year of Development – EYD 2015). 

Πρόκειται για ένα σύνολο από 11 ντοκιμαντέρ – ανάμεσά τους και το «Welcome to Europe» – που βασίζονται στους θεματικούς μήνες του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη EYD 2015, λ.χ. Γυναίκες και Κορίτσια, Αειφόρος Ανάπτυξη και Αξιοπρεπείς Θέσεις Εργασίας, Εκπαίδευση, Επισιτιστική Ασφάλεια, Παιδιά και Νέοι, Δημογραφία και Μετανάστευση.

Ads

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ήταν αυτός που εγκαινίασε τις προβολές στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το «Welcome to Europe» προβλήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

image

 

Οι υπόλοιπες προβολές του «Welcome to Europe» έχουν ως εξής:

  • Λάρνακα – Στέγη Γραμματών και Τεχνών:  Σάββατο 24/10 (20:15)

  • Πάφος – Λύκειο Τελιώτη Γεροκήπου: Σάββατο 31/10 (20:30)

  • Παραλίμνι – Δημοτικό Μέγαρο: Παρασκευή 6/11 (20:30)

  • Λεμεσός – ΤΕΠΑΚ Αμφιθέατρο 2, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος: Παρασκευή 13/11 (21:00)

  • Αγρός – Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αγρού: Σάββατο 28/11 (21:00)

image

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών

 

 Στο κινηματογραφικό Πανόραμα των Χανίων  

Το «Welcome to Europe» είναι επίσης η ταινία που θα ανοίξει και το 3ο Κινηματογραφικό Πανόραμα Χανιά cine – Ιστορίες 2015. Στο πλαίσιο του Πανοράματος (Τετάρτη 28 Οκτωβρίου – Κυριακή 1η Νοεμβρίου) στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα προβληθούν μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ τόσο της ελληνικής, όσο και της διεθνούς παράγωγης των τελευταίων χρόνων.

Η προβολή του «Welcome to Europe» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις 19:10. 

image

Οι φίλοι του Κινηματογραφικού Πανοράματος θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συζητήσεις με τους δημιουργούς, παρουσιάσεις βιβλίων, οινογευσία αλλά και να παρακολουθήσουν μια έκθεση για το προσφυγικό και μια παράσταση την τελευταία ημέρα με προβολή ταινιών βωβού κινηματογράφου, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Όλα αυτά σε μια μεγάλη γιορτή 10 ημερών με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ

 

 «Αγκάλιασε» τη «Νονά» η Λευκωσία  

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick της Λευκωσίας το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 το τελευταίο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά».

Το ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη προβληθεί σε πολλά ευρωπαϊκά και όχι μόνο, Πανεπιστήμια παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

Το κυπριακό κοινό «αγκάλιασε» το ντοκιμαντέρ. Την εκδήλωση, χαιρέτισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους με παρεμβάσεις του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Αναπληρωτή Καθηγητή Δρα Σωτήρη Θεοχαρίδη. Την ιδιαίτερα ουσιαστική συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο Γιώργος Πήττας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick.