Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με έξι νέες ταινίες, να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει το φιλμ «Μια Θάλασσα από Δέντρα» του Γκας Βαν Σαντ και το ντοκιμαντέρ, «Το Τελευταίο μας Ταγκό» του Χέρμαν Κραλ, σε παραγωγή του Βιμ Βέντερς. Η εβδομάδα διαθέτει και blockbuster: «Ο Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα» του Σεντρίκ Νικολά Τρογιάν, με τους: Σαρλίζ Θέρον, Κρις Χέμσγουορθ, Έμιλι Μπλαντ και Τζέσικα Τσαστέιν. Να σημειώσουμε ότι λόγω των ημερών, πολλές ταινίες κυκλοφορούν στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, από τη Δευτέρα 1η Μαΐου.*

Ads

«Μια Θάλασσα από Δέντρα» (The Sea of Trees – 2015) του Γκας Βαν Σαντ (Η.Π.Α.)
*Από τη Δευτέρα 1η Μαΐου στις Αίθουσες

image

Η αγάπη και η απώλεια οδηγούν τον Αμερικανό, Άρθουρ Μπρέναν (Μάθιου ΜακΚόναχι) στην άλλη μεριά του κόσμου, σ’ ένα πυκνό δάσος στους πρόποδες του Όρους Φίτζι της Ιαπωνίας, το οποίο έχει περιγραφεί ως το τέλειο μέρος για να πεθάνεις. Εκεί, συναντά τον Ιάπωνα, Τακούμι (Κεν Ουατανάμπε), ο οποίος δεν επιθυμεί πια να πεθάνει αλλά έχει χάσει τον δρόμο του. Μη μπορώντας να τον αφήσει πίσω, ο Άρθουρ επενδύει όση ενέργεια του έχει απομείνει για να σώσει τον Τακούμι. Η μάχη τους να επιβιώσουν και να αποδράσουν από το δάσος θα φέρει πίσω επώδυνες αναμνήσεις της πεθαμένης του γυναίκας (Ναόμι Ουότς), αλλά ο Άρθουρ θα συνειδητοποιήσει ότι η δοκιμασία αυτή δεν είναι παρά ένα δώρο που θα αλλάξει τα πάντα.

Ads

Ο δις υποψήφιος για Όσκαρ, Γκας Βαν Σαντ (Elephant – 2003, Milk – 2008) σκηνοθετεί τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάθιου ΜακΚόναχι (Dallas Buyers Club – 2014), τον Κεν Ουατανάμπε (Inception – 2010) και τη Ναόμι Γουότς (Mulholland Drive – 2001, Birdman – 2014), σε μία προσεγμένη ταινία για το πώς η αγάπη μπορεί να σε λυγίσει αλλά και να σε σώσει στις πιο αναπάντεχες στιγμές. «Το «Μια Θάλασσα από Δέντρα» ήταν το καλύτερο σενάριο που διάβασα τα τελευταία πέντε χρόνια», λέει ο Μάθιου ΜακΚόναχι και συμπληρώνει: «Έμοιαζε να αποτελείται από πανέμορφα haiku, το ένα μετά το άλλο. Ήταν απίστευτα αναπάντεχο, ανατρίχιαζα όσο το διάβαζα».

«Το Τελευταίο μας Ταγκό» (Our Last Tango / Un tango más – 2015) του Χέρμαν Κραλ (Αργεντινή, Γερμανία)
*Από τη Δευτέρα 1η Μαΐου στις Αίθουσες

image

Η Μαρία Νιέβες Ρέχο (80 ετών) και ο Χουάν Κάρλος Κόπες (83 ετών) συναντήθηκαν όταν ήταν 14 και 17 και χόρευαν μαζί για σχεδόν πενήντα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια αγαπούσαν και μισούσαν ο ένας τον άλλο και βιώσαν διάφορους οδυνηρούς χωρισμούς, αλλά πάντα τα ξανάβρισκαν. Κανένας άλλος άντρας δεν χόρευε σαν τον Χουάν και καμία άλλη γυναίκα σαν τη Μαρία! Κάποια στιγμή, εκείνος την άφησε για μια γυναίκα 20 χρόνια νεώτερη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τώρα, στο τέλος της ζωής τους, ο Χουάν και η Μαρία θέλουν να μιλήσουν ανοιχτά για την αγάπη, το μίσος και το πάθος τους. Διηγούνται την ιστορία τους σε μια ομάδα νέων χορευτών και χορογράφων του ταγκό από το Μπουένος Άιρες, που μετατρέπουν τις πιο ωραίες, τις πιο συγκινητικές και δραματικές στιγμές της ζωής τους σε απίστευτες χορογραφίες ταγκό.

Ανεξάρτητα από το αν αγαπάτε, τον χορό και συγκεκριμένα το τανγκό, το ντοκιμαντέρ του Χέρμαν Κραλ, είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμα μουσικό ή βιογραφικό ντοκιμαντέρ. Με την ειλικρίνεια του, αλλά και με την έξυπνη ανάπλαση των γεγονότων και της εποχής, το «Τελευταίο μας Ταγκό», μαγεύει και συμπαρασέρνει μαζί του τον θεατή, σ’ έναν δικό του μοναδικό ρυθμό και κόσμο. Από τις αξιόλογες δημιουργίες που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Μάρτιο, στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Μία ιστορία αγάπης και πάθους, ανάμεσα στους δύο πιο διάσημους χορευτές στην ιστορία του τάνγκο, σε παραγωγή του Βιμ Βέντερς.

«Ο Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα» (The Huntsman Winter’s War – 2016) του Σεντρίκ Νικολά Τρογιάν (Η.Π.Α.)

image

Πολλά χρόνια προτού πεθάνει από το ξίφος της Χιονάτης, η κακιά βασίλισσα Ραβένα (Σαρλίζ Θέρον) είχε προδώσει ύπουλα, την καλόκαρδη αδερφή της Φρέια (Έμιλι Μπλαντ), με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η δύναμη του πάγου μέσα της. Η Φρέια, η νεαρή βασίλισσα του πάγου, αποσύρεται σε ένα βασίλειο στο Βορρά όπου εκπαιδεύει έναν επίλεκτο στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ (Κρις Χέμσγουορθ) και την Σάρα (Τζέσικα Τσαστέιν), για να την προστατεύει κι από τον οποίο ζητά ένα μονάχα πράγμα: να μην αγαπήσει ποτέ. Όταν ξεσπά πόλεμος ανάμεσα στις δύο βασίλισσες, ο Έρικ βρίσκει εαυτόν στη μέση και προσπαθεί με τη βοήθεια της αγαπημένης του Σάρα να βοηθήσουν τη Φρέια να αφανίσει την κακιά βασίλισσα, αλλιώς εκείνη και το Κακό θα κυριαρχήσουν στον κόσμο.

O φανταστικός κόσμος της ταινίας «Η Χιονάτη κι ο Κυνηγός» διευρύνεται και μαθαίνουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η μοίρα του Κυνηγού Έρικ με τη Βασίλισσα Ραβένα. Ο Κρις Χέμσγουορθ και η βραβευμένη με Όσκαρ, Σαρλίζ Θέρον πρωταγωνιστούν και σε αυτήν την επική περιπέτεια, έχοντας στο πλευρό τους την Έμιλι Μπλαντ και την Τζέσικα Τσαστέιν. Οι νέοι χαρακτήρες είναι αυτοί που κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά η ταινία δεν παύει να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την πρώτη της συγκεκριμένης σειράς. Μοιραία λοιπόν, το σενάριο και η ανάπτυξη των χαρακτήρων παίρνουν σε δεύτερο μέρος, καθώς το ζητούμενο είναι η δράση και η περιπέτεια, με φόντο τον μαγικό κόσμο της Χιονάτης. Ο «Κυνηγός: Η Μάχη του Χειμώνα» κυκλοφορεί και σε αξιοπρεπές 3D εκδοχή, για τους λάτρεις του είδους.

Κυκλοφορούν επίσης:
«Η Γιορτή της Μητέρας» (Mother’s Day – 2016) του Γκάρι Μάρσαλ (Η.Π.Α.)
*Από τη Δευτέρα 1η Μαΐου στις Αίθουσες

image

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τη Γιορτή της Μητέρας και δεν είναι λίγες οι οικογένειες που θα πρέπει να συμβιβαστούν με τον τρόπο που θα γιορτάσουν τη μέρα αυτή. Είτε πρόκειται για ένα καινούργιο αίσθημα, είτε για έναν χαμένο έρωτα, είτε για την πλήρη απουσία της αγάπης. Πρόκειται για τη νέα κωμωδία του Γκάρι Μάρσαλ και παράλληλα για την ολοκλήρωση της τριλογίας του σκηνοθέτη (Pretty Woman) με θέμα τις γιορτές, που ξεκίνησε με το «Valentine’s Day» και συνεχίστηκε με την ταινία «New Year’s Eve». Με πρωταγωνιστές τους: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Κέιτ Χάντσον, Τίμοθι Όλιφαντ και Τζούλια Ρόμπερτς.

«Ανάσταση» (Risen – 2016) του Κέβιν Ρέινολντς
*Από τη Δευτέρα 1η Μαΐου στις Αίθουσες

image

Ο Κλάβιος, ενός πανίσχυρος Ρωμαίος στρατιωτικός (Τζόζεφ Φάινς) και ο Λούκιος (Τομ Φέλτον), ο υπασπιστής του, έχουν επιφορτιστεί από τον Πόντιο Πιλάτο με το καθήκον να ανακαλύψουν τι απέγινε το σώμα του Χριστού (Κλιφ Κέρτις) μετά τη σταύρωση και ταφή του. Το σώμα πρέπει να βρεθεί επειγόντως, ώστε να σταματήσουν οι φήμες περί Ανάστασης και επικείμενου ερχομού του Μεσσία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία για αιματηρές εξεγέρσεις στην Ιερουσαλήμ.

«Πάμε για Επανάσταση;» (Les Visiteurs: La Révolution – 2016) του Ζαν Μαρί Πουαρέ (Γαλλία)
*Από τη Δευτέρα 1η Μαΐου στις Αίθουσες

image

Εγκλωβισμένοι κάπου στους μακριούς διαδρόμους της Ιστορίας, σ’ ένα τρελό ταξίδι στον χρόνο, ο Godefroy de Montmirail και ο πιστός υπηρέτης του, Jaquoille, ξεβράζονται σε μια περίοδο συγκλονιστικών πολιτικών εξελίξεων και κοινωνικών ανακατατάξεων: τη Γαλλική Επανάσταση… Και πιο συγκεκριμένα, κατά την φοβερά επικίνδυνη περίοδο της Μεγάλης Τρομοκρατίας (La Terreur), κατά τη διάρκεια της οποίας οι απόγονοι του Jaquoille La Fripouile, φανατικοί επαναστάτες, καταλαμβάνουν το κάστρο και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των απογόνων του Godefroy de Montmirail, αλαζόνων αριστοκρατών που τρέπονται σε φυγή με τη ζωή τους να κρέμεται από μία κλωστή.

Το δημοφιλές Γαλλικό φραντσάιζ της δεκαετίας του ’90 με πρωταγωνιστές τους Ζαν Ρενό και Κριστιάν Κλαβιέ, επανεκκινείται από την Gaumont. Πρόκειται για μία μέτρια γαλλική κωμωδία, η οποία προβλήθηκε πριν λίγες ημέρες και στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζαν Ρενό, Μαρί-Αν Σαζέλ, Μαρί-Αν ΣαζέλΦρανκ Ντιμπός, Καρίν Βιάρ, Σιλβί Τεστίντ.