Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με τέσσερις νέες ταινίες, να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει η νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς, «Florence: Φάλτσο Σοπράνο», με πρωταγωνιστές τους: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ και Σάιμον Χέλμπεργκ. Πολύ καλή επιλογή αποτελεί και το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα θρίλερ του Πάμπλο Τραπέρο, «Η Φαμίλια». Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το Ταινιόραμα 2016 και αυτές είναι αναλυτικά οι προτάσεις μας για την έκτη εβδομάδα προβολών του.

Ads

«Florence: Φάλτσο Σοπράνο» (Florence Foster Jenkins – 2016) του Στίβεν Φρίαρς (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία)

image

Η κοσμική Νεοϋορκέζα Florence Foster Jenkins (Μέριλ Στριπ) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και μάνατζέρ της St Clair Bayfield (Χιου Γκραντ), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτήν της την ψευδαίσθηση. Όταν η Florence αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο Carnegie Hall το 1944, ο St Clair ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Ads

Στη νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς (Το Πρόγραμμα / The Program – 2015), πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Νέβε Γκάτσεβ, Νίνα Αριάντα, Ρεμπέκα Φέργκιουσον. Παρά το προβλέψιμο σενάριο, η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Μέριλ Στριπ, υποδύεται με πειστικότητα την Florence Foster Jenkins, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η κωμικοτραγική αλλά και συγκινητική αυτή ιστορία, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Στο πλευρό της πρωταγωνίστριας εμφανίζεται επάξια ο απολαυστικός Χιου Γκραντ (Notting Hill), ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει με την παρουσία του, ο ταλαντούχος νεαρός κωμικός, Σάιμον Χέλμπεργκ, φέρνοντας στην ταινία λίγη από την “τρέλα” του χαρακτήρα που τον έκανε γνωστό στην τηλεοπτική σειρά, «The Big Bang Theory».

Διαβάστε επίσης:
Η συγκινητική «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς, με Στιβ Κούγκαν και Τζούντι Ντεντς

«Η Φαμίλια» (The Clan / El Clan – 2015) του Πάμπλο Τραπέρο (Αργεντινή – Ισπανία)

image

Η οικογένεια Πούτσιο μοιάζει με οικογένεια πρότυπο: ο πατέρας; Ένας έντιμος οικογενειάρχης που αγαπά τα παιδιά του και ασχολείται ακόμα και με τις σχολικές εργασίες της μικρής του κόρης. Η μητέρα; Αφοσιωμένη δασκάλα και τέλεια νοικοκυρά. Τα παιδιά; Καλοί μαθητές που σίγουρα θα διαπρέψουν στο μέλλον. Και όμως… όλα αυτά είναι μία  βιτρίνα. Στην πραγματικότητα ο πατέρας δεν είναι παρά ο βάναυσος αρχηγός μιας συμμορίας κακοποιών που απαρτίζεται από την σύζυγό και τα παιδιά του. Απαγάγουν και αιχμαλωτίζουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι νέους και πλούσιους ανθρώπους. Τους βασανίζουν και όταν τελικά εισπράττουν τα λύτρα, τους εκτελούν ψυχρά.

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Πούτσιο σ’ ένα ήσυχο προάστιο τη δεκαετία του ’80 που ενώ φαινομενικά ζούσε μια φυσιολογική ζωή, παράλληλα διέπραττε απαγωγές και δολοφονίες, σοκάροντας την αργεντίνικη κοινωνία. Εξαιρετικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο ηθοποιός, Γκιγιέρμο Φραντσέλα (The Secret in Their Eyes – 2009). Η «Φαμίλια» είναι η νέα ταινία του Αργεντίνου σκηνοθέτη, Πάμπλο Τραπέρο, η οποία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα στο περσινό 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και με τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Παράλληλα το φιλμ απέσπασε και το Βραβείο Goya Καλύτερης Λατινοαμερικάνικης Ταινίας. Πρωταγωνιστούν: Αντονία Μπενγκοετσέα, Γκαστόν Κοτσιαράλε, Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Στεφανία Κοέσλ, Πίτερ Λαντζάνι, Φράνκο Μζίνι, Γκιζέλ Μότα, Φερνάντο Μιρό.

Κυκλοφορούν επίσης:
«Όλα θα Πάνε Στραβά» (All Gone South / Babysitting 2 – 2015) των Φιλίπ Λασό, Νικολάς Μπεναμού (Γαλλία)

image

Η Σόνια και ο Φρανκ προσκαλούν τους φίλους τους στο πολυτελές ξενοδοχείο του πατέρα της Σόνια, ενώ ο Φρανκ σχεδιάζει κρυφά να κάνει πρόταση γάμου στη Σόνια. Όμως οι απόπειρές του να κερδίσει την έγκριση του πατέρα της είναι καταστροφικές και με φίλους σαν κι αυτούς, που πάντα τον μπλέκουν σε μπελάδες, ποιος χρειάζεται εχθρούς; Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Βενσάν Ντεσανιά, Ταρέκ Μπουνταλί.

«Κέντρο Ευφυΐας» (Central Intelligence – 2016) του Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ (Η.Π.Α.)

image

Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορας της CIA. Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πάλαι ποτέ πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του. Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σ’ ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης. Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν.