Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με πέντε νέες ταινίες, να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει η νέα δημιουργία του Λούκα Γκουαντανίνο, «Κάτω Από Τον Ήλιο», με πρωταγωνιστές την Τίλντα Σουίντον, τον Ρέιφ Φάινς, την Ντακότα Τζόνσον και τον Ματίας Σένερτς, σε μία από τις ομορφότερες ταινίες του φετινού καλοκαιριού. Από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες, ο «Αόρατος Εχθρός» στέκεται αξιοπρεπώς, γεγονός που το οφείλει κυρίως στην παρουσία της Έλεν Μίρεν και του Άλαν Ρίκμαν.

Ads

«Κάτω Από Τον Ήλιο» (A Bigger Splash – 2015) του Λούκα Γκουαντανίνο (Ιταλία, Γαλλία)

image

Μετά το «Είμαι ο Ερωτας» (I Am Love – 2009), το «Κάτω Από Τον Ήλιο», αποτελεί τη νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο. Πρωταγωνιστεί και πάλι η Τίλντα Σουίντον, η οποία υποδύεται μια ροκ σταρ που αναρρώνει σε κάποιο Ιταλικό νησί της Σικελίας, μετά από επέμβαση στις φωνητικές χορδές. Μαζί της είναι ο νεαρός εραστής της και κινηματογραφιστής (Ματίας Σένερτς). Όταν ο πρώην σύντροφός της (Ρέιφ Φάινς) την επισκέπτεται ξαφνικά, μαζί με την 22χρονη κόρη του (Ντακότα Τζόνσον) ξεσπά ένταση από το πάθος και τη ζήλια και αναπόφευκτα κίνδυνος για όλους τους εμπλεκόμενους με κωμικοτραγικές συνέπειες.

Ads

Ένα υπέροχο πορτρέτο επιθυμίας, ζήλειας και ροκ ν’ρολ, κάτω από τον καυτό ήλιο της Μεσογείου. Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2015, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και τιμήθηκε με τα Βραβεία: Best Innovative Budget Award και Soundtrack Stars Award. Εξαιρετικός ο Ρέιφ Φάινς, μας χαρίζει μία σπουδαία ερμηνεία.

«Αόρατος Εχθρός» (Eye in the Sky – 2015) του Γκάβιν Χουντ (Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική)

image

Η συνταγματάρχης Katherine Powell – την οποία υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Έλεν Μίρεν – είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της. Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα. Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Steve Watts (Άαρον Πουλ – Breaking Bad, The Path), είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός. Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους. Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρεν, Άαρον Πουλ, Άλαν Ρίκμαν, Μπαρκάντ Αμπντί.

Μία σύγχρονη περιπέτεια κατασκοπείας και καταδίωξης, με φόντο μία επικείμενη τρομακτική ενέργεια και την προσπάθεια αποφυγής της. Παρά τα κλισέ του είδους που καραδωκούν σε κάθε σκηνή, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση των στρατιωτικών, σε σχέση με αυτή των πολιτικών, απέναντι σε μία κρίσιμη εμπόλεμη κατάσταση, ενώ η ταινία επιβιώνει χάρης κυρίως στην παρουσία της Έλεν Μίρεν, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε δεύτερο ρόλο βλέπουμε τον Μπαρκάντ Αμπντί, ο οποίος με την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στο «Captain Phillips» (2013), ήταν Υποψήφιος για Όσκαρ ‘Β Ανδρικού Ρόλου, ενώ τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο «Αόρατος Εχθρός» αποτελεί την τελευταία εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη, για τον σπουδαίο Βρετανό ηθοποιό, Άλαν Ρίκμαν.

Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία ταινία του Άλαν Ρίκμαν: «Ένα Μικρό Χάος»

Κυκλοφορούν επίσης:
«Όλοι οι Δρόμοι Οδηγούν στη Ρώμη» (All Roads Lead to Rome – 2015) της Έλα Λεμχάγκεν (Η.Π.Α.)

image

Το «Όλοι οι Δρόμοι Οδηγούν στη Ρώμη» σηματοδοτεί την επιστροφή της πρωταγωνίστριας του «Sex and the City», Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, με μία ρομαντική κομεντί. Γυρισμένη στην Ιταλία, η ταινία είναι ένα χαριτωμένο road trip με ερωτική ατμόσφαιρα και συμπρωταγωνίστρια τη θρυλική Κλαούντια Καρντινάλε (8 ½). Η αγχωμένη Maggie (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) και ο πρώην Ιταλός εραστής της, Luca (Ραούλ Λούκα), διασχίζουν την Ιταλία για να βρουν την αντιδραστική έφηβη κόρη της που θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Εν τω μεταξύ, η μητέρα του Luca (Κλαούντια Καρντινάλε) ασχολείται με τη δική της μυστική ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ραούλ Λούκα, Κλαούντια Καρντινάλε, Ρόζι Ντέι, Παζ Βέγκα, Ραούλ Μπόβα.

«Πριν Έρθεις Εσύ» (Me Before You – 2016) της Θία Σάροκ (Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α.)

image

Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ ζει σε µια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καµία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθµη 26χρονη τρέχει από τη µία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονοµικά την οικογένειά της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιµαστούν, όταν θα αποδεχθεί µια θέση για δουλειά, αναλαµβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αµαξίδιο. Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα. Μέχρι τη στιγµή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις.

Βασισμένη στο βραβευμένο best seller της Τζότζο Μόις, το φιλμ «Πριν Έρθεις Εσύ» θα µας υπενθυμίσει πως πολλές φορές βρίσκεις την αγάπη εκεί που δεν το περιμένεις, ενώ κάποιες φορές σε πηγαίνει εκεί που δεν περίμενες ποτέ ότι θα φτάσεις. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Θία Σάροκ, η οποία πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεµπούτο, στην ταινία πρωταγωνιστούν η Εµίλια Κλαρκ («Game of Thrones»), ο Σαµ Κλάφλιν («The Hunger Games»), ο Μάθιου Λιούις (ταινίες «Χάρι Πότερ»), η Τζένα Κόουλμαν («Doctor Who») και ο Μπρένταν Κόιλ («Downton Abbey»). Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

«Alaska» (Storia D’Amore – 2015) του Κλαούντιο Κουπελίνι (Ιταλία, Γαλλία)

image

Ο Fausto και η Nadine γνωρίζονται για πρώτη φορά σ’ ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι. Και οι δύο είναι εύθραυστοι, μοναχικοί και εμμονικοί με μια απρόσιτη επιθυμία της ευτυχίας. Ο Fausto είναι Ιταλός που μετακόμισε στη Γαλλία και εργάζεται ως σερβιτόρος, ελπίζοντας να βρει την τύχη του, αλλά μάταια. Η Nadine είναι μια νεαρή και όμορφη Γαλλίδα. Θα ερωτευτεί ο ένας τον άλλον και θα υποφέρουν μαζί την κοινή τους μοίρα.

Μία ταινία ακραίου ερωτικού πάθους, σε σκηνοθεσία του Κλαούντιο Κουπελίνι (Gomorrah TV Series) που συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Ρώμης το 2015. Πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος στις Κάννες, Έλιο Τζερμάνο (La nostra vita – 2010) και η Άστριντ Μπέργκες Φρίσμπι. Μαζί τους οι: Βαλέριο Μπινάσκο, Ρόσντι Ζεμ, Αναστάσια Βινογκράντοβα, Πάολο Πιερομπόν, Έλενα Ραντόνισιτς.