Το Tvxs.gr σας παρουσιάζει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για ταινίες στη μικρή οθόνη. Απόψε τις εντυπώσεις κερδίζει ο ισπανόφωνος κινηματογράφος… 

Ads

Truman ΕΡΤ 2 22.00

Ισπανόφωνη ταινία, σκηνοθεσία Σεσκ Γκέι με τους: Χαβιέ Καμάρα, Ντολόρες Φόνζι, Ρικάρντο Νταρίν. Ο Τομάς ταξιδεύει από τον Καναδά στη Μαδρίτη για να περάσει τέσσερις μέρες μαζί με τον παιδικό του φίλο Χουλιάν, ο οποίος έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο και ζει μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο Τρούμαν.

Ισπανικός κινηματογράφος στις καλές του στιγμές, με την ιδιαίτερα ευαίσθητη γραφή του  που θυμίζει σε πολλούς το βλέμμα του Γούντι Άλεν. Βραβεία Γκόγια καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και αντρικών ρόλων.

Το βλέμμα του φιδιού, Αλφα 23.00

Αμερικάνικη ταινία Σκηνοθεσία: Μπράιαν Ντε Πάλμα, Ηθοποιοί: Νίκολας Κέιτζ,Γκάρι Σινίζ,Τζον Χερντ. Ένα θρίλερ γεμάτο ένταση, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα, μια ιστορία όπου σημασία έχουν τόσο ο ρόλος της τεχνολογίας όσο και η αξία του βλέμματος, με τον Νίκολας Κέιτζ στο ρόλο ενός αστυνομικού από το Ατλάντικ Σίτι.

Ads

Ο αστυνομικός που μαζί με ένα ολόκληρο γήπεδο γεμάτο θεατές γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας πολιτικής δολοφονίας. Αποφασισμένος να διαλευκάνει το έγκλημα, παρά τον βολεμένο τρόπο ζωής του (συντηρεί σύζυγο και ερωμένη και δέχεται λαδώματα), ο αστυνομικός ξεκινάει μια έρευνα για να ανακαλύψει στην πορεία ότι οι απαντήσεις φέρνουν συνεχώς και άλλες ερωτήσεις που είναι μέρος ενός τεράστιου ιστού συνωμοσίας, πλεκτάνης και κινδύνου…

Μια Επικίνδυνη Μέθοδος (A Dangerous Method)  Cosmote cinema 3, 21.00

Αγγλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Κίρα Νάιτλι, Βίγκο Μόρτενσεν, Βενσάν Κασέλ. H ταινία  βασίζεται στο βιβλίο “A Most Dangerous Method” του Τζον Κερ. H ιστορία αναφέρεται στην έντονη σχέση ανάμεσα στους Καρλ Γιουνγκ και Σίγκμουντ Φρόιντ που οδήγησε στη γέννηση της ψυχανάλυσης. Πρωταγωνιστούν οι Κίρα Νάιτλι, Βίγκο Μόρτενσεν, Μάικλ Φασμπέντερ και Βενσάν Κασέλ. Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 68ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας.

Σαγηνευμένος από την πρόκληση μιας δύσκολης περίπτωσης, ο ανήσυχος Δρ. Καρλ Γιουνγκ αναλαμβάνει ως ασθενή του την ψυχασθενή, αλλά γοητευτική Σαμπίνα Σπιλράιν. Το “όπλο” του Γιουνγκ είναι η μέθοδος του δασκάλου του, του πασίγνωστου Σίγκμουντ Φρόιντ. Και οι δύο άντρες μαγεύονται από την Σαμπίνα. Στην “παρέα” προστίθεται και ο Ότο Γκρος, ένας ασθενής που είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε όριο. Ο Γιουνγκ παραδίνεται στον πόθο για την ασθενή του και μια παθιασμένη σχέση ξεκινά. Η Σαμπίνα γίνεται ο καταλύτης στις εμπνευσμένες θεωρίες του. Παράλληλα, ο Φρόιντ προχωρά ένα βήμα παραπέρα, εισχωρώντας ακόμα βαθύτερα στο μυαλό της νεαρής γυναίκας.