Το tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δείτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Ads

«Με αγάπη, Τζούλιετ» (ΕΡΤ 2, 22.00)
Ρομαντικό δράμα, συμπαραγωγής Αγγλίας-Γαλλίας-ΗΠΑ 2018

image

Η Τζούλιετ είναι μία πετυχημένη συγγραφέας που ζει στο μεταπολεμικό Λονδίνο.  Παρά την επιτυχία του τελευταίου της βιβλίου και την υποστήριξη του αγαπημένου της φίλου και εκδότη, δυσκολεύεται να βρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο. Έτοιμη να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αμερικανού στρατιώτη Μαρκ, λαμβάνει ένα γράμμα από έναν αγρότη στο νησί Γκέρνσεϊ, τον Ντόσι Άνταμς. Ο Ντόσι είναι μέλος μιας τοπικής λέσχης βιβλίου με την ονομασία «Guernsey Literary And Patato Peel Pie Society» (Κύκλος Λογοτεχνίας και Πατατόπιτας του Γκέρνσεϊ ) που ιδρύθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Τζούλιετ ακολουθεί την παρόρμηση της και πηγαίνει στο νησί, με τη σκέψη να γράψει την ιστορία τους. Γοητεύεται από τα μέλη της λέσχης, την αγάπη τους για την λογοτεχνία και την φιλία που τους συνδέει. Πολύ σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι οι νέοι της φίλοι κρύβουν ένα μυστικό.

Ads

image

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό νησάκι της Μάγχης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή του ομότιτλου μπεστ σέλερ των Μέρι Αν Σάφερ και Άνι Μπάροους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη και στο ERTflix

  • Σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ
  • Σενάριο: Κέβιν Χουντ, Τόμας Μπεζούτσα, Ντον Ρους
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζακ Νίκολσον
  • Μοντάζ: Πολ Τόθιλ
  • Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Μισέλ Χούισμαν, Γκλεν Πάουελ, Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, Κάθριν Πάρκινσον, Μάθιου Γκουντ, Τομ Κόρτνεϊ, Πενέλοπε Γουίλτον

Στα Ίχνη του Ανέμου (Star, 22.15)
Θρίλερ μυστηρίου, αμερικανικής παραγωγής 2017

image

Μία κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μία απομονωμένη περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού στο Γουαϊόμινγκ. Μία νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα συνεργαστεί με τον τοπικό σερίφη αλλά και με έναν ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων, με την ελπίδα να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο κυνηγός, ο οποίος έχει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα καθώς και ένα παρελθόν που τον κατατρέχει και τον ωθεί να κάνει τα πάντα για ανακαλύψει τους ενόχους, θα γίνει ο οδηγός της σε μία ξεχασμένη ενδοχώρα…

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο Κάρλοβι Βάρι και ο δημιουργός της, ο βραβευμένος σεναριογράφος των «Sicario» και «Πάση Θυσία» Τέιλορ Σέρινταν, με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες.

  • Σκηνοθεσία – Σενάριο: Τέιλορ Σέρινταν
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μπεν Ρίτσαρντσον
  • Μοντάζ: Γκάρι Ντ. Ρόατς
  • Μουσική: Νικ Κέιβ, Γουόρεν Ελις
  • Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν

Loving (Cosmote TV, 22.30)
Δραματική ταινία, συμπαραγωγής Μ.Βρετανίας – Η.Π.Α. 2016

image

Η πραγματική ιστορία του Ρίτσαρντ και της Μίλντρεντ Λόβινγκ, ενός λευκού άντρα και μίας μαύρης γυναίκας, που το 1958, επειδή αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν, ήρθαν αντιμέτωποι με τον αμερικανικό νόμο της εποχής, σύμφωνα με τον οποίο ο διαφυλετικός γάμος δεν επιτρεπόταν, και απειλήθηκαν με φυλακή ή εξορία από την Πολιτεία της Βιρτζίνια.

Στις 2 Ιουνίου του 1958 ο λευκός Ρίτσαρντ και η μισή νέγρα μισή Τσερόκι έγκυος αγαπημένη του, η Μίλντρεντ, ταξίδεψαν από την επαρχία της Βιρτζίνια στην Ουάσινγκτον για να παντρευτούν. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά τους οι Αρχές τους συνέλαβαν. Και οι επιλογές που είχαν ήταν τρεις:  ή έπρεπε να χωρίσουν ή να εγκαταλείψουν τη Βιρτζίνια ή να μεγαλώσουν το παιδί τους στη φυλακή. Το ζευγάρι εξορίστηκε στην Ουάσινγκτον ως «παράνομο».

image

Χρόνια αργότερα, οι Λόβινγκ, το πρώτο διαφυλετικό παντρεμένο ζευγάρι στη Βιρτζίνια, ξεκινούν έναν δικαστικό αγώνα για να υπερασπιστούν την αγάπη τους και η υπόθεσή τους έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ κατάφεραν να θεσμοθετηθεί ο γάμος μεταξύ λευκών και έγχρωμων και οι ίδιοι έγιναν σύμβολο για το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων διαφορετικών φυλών στην αγάπη.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Ρουθ Νέγκα.

  • Σκηνοθεσία: Τζεφ Νίκολς
  • Σενάριο: Τζεφ Νίκολς, Νάνσυ Μπιούρσκι (σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ για την υπόθεση Λόβινγκ «The Loving Story»)
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άνταμ Στόουν
  • Μοντάζ: Τζούλι Μονρόε
  • Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Έτζερτον, Ρουθ Νέγκα, Μάικλ Σάνον

Χωρίς Ταυτότητα (Star, 00.30)
Κατασκοπική περιπέτεια, συμπαραγωγής Η.Π.Α. – Γερμανίας – Τσεχίας – Γαλλίας 2002

image

Το πλήρωμα ενός αλιευτικού πλοίου στη Μασσαλία διασώζει ένα νεαρό άνδρα με δύο σφαίρες στην πλάτη και μια μικροσκοπική συσκευή λέιζερ στο γοφό του. Η συσκευή αποκαλύπτει έναν ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό. Ο άνδρας ο οποίος έχει χάσει τη μνήμη του αποβιβάζεται από το πλοίο και σύντομα βρίσκεται σε μία τράπεζα στη Ζυρίχη όπου ανακαλύπτει χρήματα και ένα σωρό από διαφορετικά διαβατήρια, όλα με τη φωτογραφία του. Στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωρίζει τη Μαρί. Μαζί θα πάνε στο Παρίσι όπου ο Τζέισον Μπορν, έχοντας στο κατόπι του τη CIA, θα αρχίσει να ψάχνει στοιχεία της πραγματικής του ζωής.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, βασισμένες στα μπεστ σέλερ βιβλία του Ρόμπερτ Λάντλαμ με ήρωα τον πρώην εκτελεστή της CIA Τζέισον Μπορν, o οποίος υποφέρει από αμνησία και αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε ένα κόσμο συνομωσιών, απειλής και θανάτου.

  • Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν
  • Σενάριο: Τόνι Γκίλροϊ, Γουίλιαμ Μπλέικ Χίρον
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Όλιβερ Γουντ
  • Μοντάζ: Σάαρ Κλάιν
  • Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Κρις Κούπερ, Κλάιβ Όουεν, Μπράιαν Κοξ