Το tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δείτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 

Ads

Η Βασίλισσα του Νίντορφ (Βουλή Τηλεόραση, 17.30)
Νεανική ταινία, γερμανικής παραγωγής 2017

image

Οι καλοκαιρινές διακοπές μόλις ξεκίνησαν στο Βραδεμβούργο, αλλά η δεκάχρονη Λέα δεν πάει στην κατασκήνωση με τους φίλες της, όπως κανονικά θα έκανε. Φέτος προτιμάει τις βόλτες στο χωριό με το ποδήλατο ή τις επισκέψεις στον Μάρκο, έναν παλιό μουσικό.
Ένα απόγευμα, ακολουθώντας μια παρέα αγοριών που τους είδε να σηκώνουν ένα βαρέλι πετρελαίου πάνω από το φράχτη ενός εργοστασίου και να φεύγουν με τη λεία τους, ανακαλύπτει ένα δεντρόσπιτο, το οποίο τους ανήκει. Η Λέα θέλει να γίνει μέλος της «συμμορίας» στην οποία όμως τα κορίτσια δεν επιτρέπονται. Εκτός αν κάποια αποδείξουν ότι μπορούν…

  • Σκηνοθεσία: Χόγια Τομ
  • Πρωταγωνιστούν: Λίζα Μελ, Μεξ Σλούπφερ, Ντένι Μόριτζ Σόνενσαϊν

Μπαμπούλας Α.Ε. (Star, 21.00)
Animation, αμερικανικής παραγωγής 2001

Ads

image

Η εταιρεία «Μπαμπούλας Α.Ε.» αποτελεί το μεγαλύτερο «εργοστάσιο τρόμου» με αποστολή να τρομάζει το βράδυ τα παιδιά και να συλλέγει τα ουρλιαχτά τους τα οποία χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας. Δύο συμπαθητικά τέρατα που μαζεύουν τις παιδικές κραυγές για την Τερατούπολη, κατά λάθος αφήνουν ένα κοριτσάκι να εισβάλει στη χώρα τους…

  • Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ, Λι Άνκριτς, Ντέιβιντ Σίλβερμαν
  • Μεταγλωττισμένο στα ελληνικά με τις φωνές των: Τάσο Κωστή, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Λεωνίδα Κακούρη

Μπάρτον και Τέιλορ (ΕΡΤ 2, 22.00)
Δραματική ταινία, βρετανικής παραγωγής 2013

image

Η ταινία αφηγείται την πολυτάραχη σχέση δύο λαμπερών σταρ του Χόλιγουντ που την πλαισιώνουν δύο θυελλώδεις γάμοι, χωρισμοί και μπόλικο αλκοόλ.

Στο πάρτι για τα 50 χρόνια της χρόνια, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ προσκαλεί τον πρώην σύντροφό της Ρίτσαρντ Μπάρτον και του προτείνει να ανέβουν μαζί στη θεατρική σκηνή στο «Private Lives» του Νόελ Κάουαρντ. Ο Μπάρτον δέχεται αλλά αυτή η απόφαση τον βάζει σε μπελάδες, καθυστερεί τον «Βασιλιά Ληρ» που είχε ήδη προετοιμάσει, και έχει να αντιμετωπίσει τη δικαιολογημένη ζήλεια της τότε συντρόφου του.
Ωστόσο, η εξάρτηση της Ελίζαμπεθ Τέιλορ από το αλκοόλ και η αμηχανία της στο θεατρικό σανίδι καθυστερούν τις πρόβες, αλλά η παράσταση εντέλει γίνεται εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για την τελευταία τους συνεργασία. Παρά την άσχημη ψυχολογική και σωματική της κατάσταση, η Λιζ ζητάει από τον Ρίτσαρντ να τα ξαναβρούν. Ένα χρόνο αργότερα, ο θάνατος θα τους χωρίσει για πάντα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη και στο ERTflix

  • Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λάξτον
  • Σενάριο: Ουίλιαμ Άιβορι
  • Παίζουν οι: Ντόμινικ Γουέστ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Λενόρα Κρίτσλοου, Γκρεγκ Χικς

Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει (ΕΡΤ 2, 23.30)
Κωμωδία, συμπαραγωγής Ελλάδας – Γαλλίας 2018

image

Σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μία νεαρή οικονομολόγος, έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του νησιού, οι οποίες δεν θα τους αφήσουν ανεπηρέαστους. Εκεί, στο Αρμενάκι, «τα λεφτά είναι ντεμοντέ», είναι το πρώτο που ακούν στο καΐκι που τους μεταφέρει, και όχι μόνο, no banks, nο streets, no cars, no rooms to let… Θα παραδοθούν στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, ένα παράδεισο θυμόσοφων, ερωτοτροπούντων και γλεντζέδων, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.

image

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ικαρία και ο τίτλος της είναι δανεισμένος από το τραγούδι του Άκη Πάνου «Ήτανε, λέει» (1976):
Ήτανε (λέει), μια πολιτεία μαγεμένη
ήτανε (λέει), μια χώρα δίχως φυλακή
ήτανε (λέει), όλοι μαζί κι αγαπημένοι
[…]
Ήτανε (λέει), λεφτάδες, ρέστοι, μπερδεμένοι
και τραγουδούσαν απ’ το βράδυ ως το πρωί,
σ’ αυτή τη χώρα, κανείς δεν ήξερε να κλαίει…

  • Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης
  • Μοντάζ: Νίκος Βαβούρης
  • Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
  • Πρωταγωνιστούν:: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Serge Requet Barville, Γ. Χατζηγιάννης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Σταύρος Μερμίγκης, Θάνος Πρίτσας και πολλοί Καριώτες και Καριωτίνες

Επιχείρηση Εσκομπάρ (Open, 23.30)
Δραματική ταινία, βρετανικής παραγωγής 2016

image

Η πραγματική ιστορία του Ρόμπερτ Μαζούρ, ενός μυστικού πράκτορα του FBI, ο οποίος τη δεκαετία του ΄80, λίγο πριν αποσυρθεί, αναλαμβάνει ως τελευταία υπόθεση να ξεσκεπάσει το καρτέλ του Πάμπλο Εσκομπάρ. Υιοθετεί την ταυτότητα ενός επιχειρηματία που ξεπλένει χρήματα, διεισδύει στο κύκλωμα με το ψευδώνυμο Μπόμπ Μαζέλα και συστήνεται σε ένα συνεργάτη του κολομβιανού Εσκομπάρ. Όσο όμως πιο κοντά φτάνει στον κόσμο των βαρόνων των ναρκωτικών, τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα για εκείνον αλλά και για την οικογένειά του.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αυτοβιογραφία του ομοσπονδιακού πράκτορα τον οποίο υποδύεται ο γνωστός σε όλους από την σειρά «Breaking Bad» Μπράιαν Κράνστον.
Από τη μία οι ερμηνείες και από την άλλη η ατμόσφαιρα της εποχής είναι δύο λόγοι που αξίζει κάποιος να δει την ταινία.

  • Σκηνοθεσία: Μπραντ Φέρμαν
  • Πρωταγωνιστούν:: Τζέισον Άϊζακς, Μπράιαν Κράνστον, Τζον Λεγκουιζάμο, Έιμι Ράιαν