Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου και πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση «Agora II – Δεσμώτες»*, ο Γιώργος Αυγερόπουλος παρουσίασε σε online πρεμιέρα στις 17 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του 3ήμερου virtual forum για τη Δημοσιογραφία που διοργάνωσε το iMEdD (incubator for Media Education and Development), τη νέα του ταινία με τίτλο «Παρόντες» η οποία από αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 21:00, και μέχρι τις 19 Μαρτίου, θα προβάλλεται για μία εβδομάδα, δωρεάν για όλους, στο σύνδεσμο https://parontes.imedd.org/  –  ώρες προβολών: Δευτέρα έως Παρασκευή στις 19:00, στις 21:00, στις 23:00 και Σάββατο και Κυριακή στις 17:00, στις 20:00, στις 23:00.

Ads

image

Η ταινία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και εξετάζει την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας καθώς και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πληττόμενων πολιτών.
Πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής τραγωδίας, η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας. Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της πανδημίας μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης. Ο Γ. Αυγερόπουλος, παρατηρώντας για έναν χρόνο την εμπειρία της πατρίδας του, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

  • Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος
  • Παραγωγοί: Αναστασία Σκουμπρή, Γιώργος Αυγερόπουλος
  • Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης
  • Μοντάζ: Βασίλης Τσουκαλάς, Κώστας Χριστακόπουλος
  • Έρευνα: Γιώργος Αυγερόπουλος, Φένια Χαλά, Αλεξία Τσαγκάρη, Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Φοίβη Φρονίστα, Κώστας Κουκουμάκας, Έλενα Αποστολίδου, Μαριάννα Κακαουνάκη, Χριστίνα Χάσου
  • Εικόνα: Γιάννης Αυγερόπουλος, Θεόφιλος Δαδης, Κωστής Νικολόπουλος, Γιώργος Μουτάφης , Γιάννης Χλεμπάκος, Γιάννης Κολεσίδης, Γιώργος Σανταμούρης, Δημήτρης Κώτσου, Σοφία Εξάρχου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Αλεξία Τσαγκάρη, Φοίβη Φρονίστα, Φάνης Καραγιώργος, Γιάννης Ντρενογιάννης, Γιώργος Αυγερόπουλος, Νίκος Φώσκολος, Simon Keating

*Το ντοκιμαντέρ «Agora II – Δεσμώτες» μπορείτε να δείτε on demand online εδώ 
(σ.σ. Το «Agora II – Δεσμώτες» είναι υποψήφιο για τα φετινά μεγάλα βραβεία Grimme της Γερμανίας, στην γερμανική του έκδοση «Kampf um Griechenland», τα οποία αποτελούν τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία της γερμανικής τηλεόρασης και έχουν χαρακτηριστεί ως τα «γερμανικά τηλεοπτικά Όσκαρ»)

Ads

Φωτογραφίες δημοσιεύματος: Γιώργος Μουτάφης

ΠΑΡΟΝΤΕΣ – Trailer (2’11”) from Small Planet Productions on Vimeo.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλάει στο tvxs.gr για το νέο του ντοκιμαντέρ και την πανδημία