Το tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δείτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ads

Η Αλήθεια (Cosmote TV, 21.00)

Δραματική ταινία, συμπαραγωγής Γαλλίας – Ιαπωνίας 2019. Σε σκηνοθεσία του Χιροκάζου Κορέντα με πρωταγωνιστές τους Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός, Ίθαν Χοκ

Με αφορμή την έκδοση της αυτοβιογραφίας της, και το ρόλο της σε μία νέα ταινία, μία Γαλλίδα σταρ επανενώνεται με την κόρης της και την οικογένειά της και οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με σκληρές αλήθειες από πληγές του παρελθόντος.

Ads

image

Η Κατρίν Ντενέβ υποδύεται μια εμβληματική διάσημη ηθοποιό, η Ζιλιέτ Μπινός τη σεναριογράφο κόρη της και ο Ίθαν Χοκ τον ηθοποιό γαμπρό της.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία επί ευρωπαϊκού εδάφους του Ιάπωνα δημιουργού της ταινίας «Κλέφτες Ποδηλάτων» (Χρυσός Φοίνικας 2018).

Τυχερή Συνάντηση (ΕΡΤ2, 22.00)

Δραματική κομεντί, αμερικανικής παραγωγής  2006, του Μπραντ Σίλμπερλινγκ με πρωταγωνιστή τον Μόργκαν Φρίμαν.

Κάποτε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα επάνω του κι ο ίδιος ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Τώρα μεγαλώνει και ο φόβος της αποτυχίας έχει οδηγήσει την καριέρα του σε αδιέξοδο. Έτσι, αποφασίζει να λάβει μέρος σε μια ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή.

image

Ενώ κάνει έρευνα για τον ρόλο του, συναντά την αισθησιακή και ασυμβίβαστη Σκάρλετ, υπάλληλο σούπερ μάρκετ. Οι δυο τους ξεκινούν μια αναζήτηση στους δρόμους του Λος Άντζελες, όπου οι απρόβλεπτες καταστάσεις, οι τυχαίες συναντήσεις και οι μεταξύ τους εξομολογήσεις τούς αλλάζουν τη ζωή μ’ έναν τρόπο που και οι δύο δεν είχαν ποτέ φανταστεί.

Μια δραματική κομεντί για την αξία των ειλικρινών ανθρώπινων σχέσεων.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Παθ Βέγκα, Τζόνα Χιλ, Άνι Ντούντεκ, Μπόμπι Καναβάλε, Κουμάρ Παλάνα.

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά (Mega, 22.00)

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής 2011, του Νίκου Περάκη.

image

Λίγα χρόνια μετά από το επεισόδιο στη βραχονησίδα Πίττα κοντά στη Κω («Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», 2005) η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο και πιάνει στεριά για να βοηθήσει τον Σταυρομαθιακάκη να βρει τη μικρή Νούρι που κρατείτσια και πρόκειται να απελαθεί.

Πρωταγωνιστούν: Ορφέας Αυγουστίδης, Βίκυ Καγιά, Ιωάννης Παπαζήσης

Atomic Blonde (Star, 22.15)

Κατασκοπική περιπέτεια γερμανο-σουηδο-αμερικανικής παραγωγής 2017 σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λιτς με τους Σαρλίζ Θερόν, Τζέιμς Μακ Αβόι, Τζον Γκούντμαν

Με φόντο το Βερολίνο της πτώσης του τείχους, η Βρετανίδα Λορέν Μπράουτον (Σαρλίζ Θερόν), πράκτορας της Μ16, φτάνει στη γερμανική πρωτεύουσα για να εξιχνιάσει το φόνο ενός συναδέλφου της, με τον οποίο τη συνέδεε ένα ρομαντικό παρελθόν, αλλά και να εντοπίσει μια λίστα με ονόματα διπλών κατασκόπων για την οποία πυροδοτείται ένας αγώνας δρόμου μεταξύ των τριών μυστικών υπηρεσιών των εμπλεκόμενων πλευρών για την ταχύτερη απόκτησή της.

image

Η ταινία δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του graphic novel «The Coldest City» των Αντονι Τζόνστον και Σαμ Χαρτ από τον Ντέιβιντ Λιτς και μια εκπληκτική Σαρλίν Θερόν, η οποία με αυτό τον ρόλο, σύμφωνα με τους κριτικούς, μπήκε οριστικά στο πάνθεον των σημαντικότερων ηρώων δράσης.