Ήταν 9 Αυγούστου του 1969, όταν ο Τσάρλς Μάνσον και η συμμορία του, εισέβαλαν στο σπίτι της Σάρον Τέιτ και την δολοφόνησαν. Ήταν μόλις 26 χρονών και έγκυος στο παιδί του Ρομάν Πολάνσκι. Αυτό φαίνεται να είναι σύμφωνα με το αποκλειστικό άρθρο του Hollywood Reporter, μέρος του σεναρίου που ετοιμάζει ο Κουέντιν Ταραντίνο για τη νέα ταινία του. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Λόρενς, βρίσκονται σε συζητήσεις για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ads

Η Σάρον Τέιτ, γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1943, στο Ντάλας του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Κόρη στρατιωτικού, αναγκαζόταν να μετακομίζει συχνά πυκνά στην παιδική της ηλικία, λόγω των μεταθέσεων του πατέρας της.

Την εποχή που ζούσε στην Ιταλία, κέρδισε έναν τίτλο ομορφιάς, γεγονός που την βοήθησε να συμμετάσχει σε κάποιες ιταλικές ταινίες. Κατά την επιστροφή στην Αμερική και στο Χόλιγουντ, θα γνωρίσει το 1967 τον Πολωνό σκηνοθέτη, Ρομάν Πολάνσκι.

image

Ads

Ο Πολάνσκι, θα την ερωτευθεί και την ίδια χρονιά θα της δώσει έναν χαρακτηριστικό ρόλο στο φιλμ “Η Νύχτα των Βρικολάκων” (The Fearless Vampire Killers – 1967). Μία παράξενα όμορφη ταινία, με στοιχεία παρωδίας, αλλά και θρίλερ.

image

Κατά σύμπτωση, η ταινία προβάλλεται σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο 7ο Athens Open Air Film Festival, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε επίσης:
Η Σάρον Τέιτ και η μαύρη κωμωδία του Ρομάν Πολάνσκι: «Η Νύχτα των Βρυκολάκων»

Τον μοιραίο Αύγουστο του 1969, η σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, ηθοποιός Σάρον Τέιτ, δολοφονείται βίαια στο σπίτι της, ενώ βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, μαζί με τέσσερις φίλους της. Χρειάστηκαν τρεις μήνες για να καταλήξουν οι έρευνες στον Τσαρλς Μάνσον και στην αποκαλούμενη «Οικογένειά» του.

image

Ο Μάνσον, γεννημένος το 1934, είχε ήδη εκτίσει αρκετά χρόνια στη φυλακή και την περίοδο εκείνη βρίσκεται ελεύθερος, έχοντας δημιουργήσει μία ιδιαίτερη ομάδα – συμμορία, με βάση το τρίπτυχο: σεξουαλική απελευθέρωση, ναρκωτικά και θρησκευτικές εσχατολογικές θεωρίες για τη συντέλεια του κόσμου… Το ιδιόμορφο αυτό νομαδικό κοινόβιο ονομαζόταν «Οικογένεια».

image

Ο Τσαρλς Μάνσον Μάντοξ είχε μια έμμονη ιδέα που τη μετέδιδε και στους οπαδούς του: «Πρέπει να κάνουμε ένα έγκλημα που θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου», θα πει αργότερα στο δικαστήριο.

image

Διαβάστε επίσης:
Ρόμαν Πολάνσκι: Ο «Πιανίστας» της 7ης Τέχνης
Σάρον Τέιτ: Η δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

image

Ο Ταραντίνο είχε υπαινιχθεί ήδη από το 2012 πως σκοπεύει να κλείσει την σκηνοθετική του καριέρα στις δέκα ταινίες και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τη συγγραφή μυθιστορημάτων και το θέατρο. Η ταινία «The Hateful Eight» που κυκλοφόρησε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2015, σηματοδοτεί το όγδοο φιλμ που έχει ολοκληρώσει.

image

«Αν όλα πάνε καλά, ευτυχία θα είναι όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου να θεωρούμαι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που έζησε ποτέ. Και να προχωρήσω ακόμη περισσότερο να θεωρούμαι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, όχι μόνο κινηματογραφιστής».

Διαβάστε επίσης:
Κουέντιν Ταραντίνο: Ο αρχιτέκτονας της κινηματογραφικής ποπ κουλτούρας