Λίγο καιρό μετά την παγκόσμια πρώτη προβολή τους και την βράβευση τους νίκη στα Φεστιβάλ των Καννών και του Βερολίνου αντίστοιχα, τα πολυσυζητημένα και πλέον αναμενόμενα φιλμ, «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό και «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») του Ράντου Ζούντε, θα πραγματοποιήσουν το πανελλήνια πρεμιέρα τους στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Ads

«Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό

Η γαλλικής καταγωγής σκηνοθέτις, που γνωρίσαμε το 2016 με το «Raw» και που φιλοξενήθηκεε εκείνη την χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, θριάμβευσε φέτος στη μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση στον κόσμο. Χάρη στην μόλις δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της και με την πολυσυζητημένη βράβευσή της, η Ντικουρνό έγινε μόλις η δεύτερη σκηνοθέτις στην Ιστορία των Καννών, που απέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα, 28 χρόνια μετά από την Τζέιν Κάμπιον και τα αριστουργηματικά «Μαθήματα Πιάνου» της.

image

Ads

Στο «Titane», μια σειρά ανεξήγητων φόνων γίνεται αφορμή προκειμένου να επανασυνδεθεί ένας πατέρας με τον εδώ και δέκα χρόνια αγνοούμενο γιο του και αποτελεί πρόσφορο σεναριακό υλικό για μια ριψοκίνδυνη και προβοκατόρικη επίθεση στις αισθήσεις: ένα τολμηρό, γεμάτο δύναμη και θράσος θρίλερ, στο οποίο οι έννοιες της ταυτότητας και της σεξουαλικής συμπεριφοράς συναντούν το «Crash» και το Σινεμά σωματικού τρόμου του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Η ταινία «Titane» θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo.

«Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») του Ράντου Ζούντε

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Βάλτερ Μπένγιαμιν, ο Ντούσαν Μακαβέγιεφ και ο Τζον Γουότερς δίνουν ραντεβού στη μακράν καλύτερη ταινία του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου: μια κινηματογραφική πρόκληση φοβερά επείγουσα, εξόχως πολιτική και λυτρωτικά αθυρόστομη που κέρδισε επάξια την Χρυσή Αρκτο, διηγούμενη όσα κωμικοτραγικά και αναπάντεχα συμβαίνουν όταν το ερωτικό βίντεο που γυρίζει ένα ζευγάρι για προσωπική του χρήση διαρρέει μυστηριωδώς στο διαδίκτυο.

image

Από τους πλέον καταξιωμένους και βραβευμένους δημιουργούς του σύγχρονου Ρουμανικού Σινεμά, ο Ράντου Ζούντε προσκαλεί τους θεατές σε ένα διαλεκτικό και μεταμοντέρνο παιχνίδι, μια εκ νέου ανασκόπηση και ανάγνωση της σύγχρονης Ιστορίας με εργαλεία την αιχμηρή σάτιρα και την κωμωδία του παραλόγου.

Η ταινία «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Πληροφορίες:

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μετά και την ασφαλή και επιτυχημένη υβριδική διεξαγωγή του 26ου Φεστιβάλ, αισιοδοξούμε ώστε και η 27η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να φιλοξενηθεί στις θερινές αλλά και κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, σεβόμενοι τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως αυτές θα έχουν οριστεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και με απαράβατο γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των θεατών.

image

Για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα προβάλει και φέτος ένα μέρος του προγράμματός του και ψηφιακά, στην ειδικά διαμορφωμένη και δημοφιλή πλατφόρμα online.aiff.gr η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό προβολών, με εγγύηση συγκεκριμένου αριθμού geo-blocked προβολών, τηρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας και ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα της επιτυχημένου περσινού παραδείγματος των Νυχτών Πρεμιέρας και άλλων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.