Εντυπωσιακές περιπέτειες, blockbuster, ρομαντικές κομεντί, δράματα εποχής, κωμωδίες, επανεκδόσεις αλλά και αξιόλογα ντοκιμαντέρ, θα κάνουν την εμφάνιση τους το καλοκαίρι στις ελληνικές αίθουσες, σε θερινά και μη. Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε έντεκα χαρακτηριστικές δημιουργίες, οι οποίες θα προβληθούν τους ερχόμενους μήνες, επί της μεγάλης οθόνης, ευελπιστώντας να δροσίσουν τα βράδια του καλοκαιριού μας…

Ads

Η χαμένη πόλη του Z / The Lost City of Z (2016) του Τζέιμς Γκρέι
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Spentzos Film

image

Ο Φόσετ (Τσάρλι Χάναμ), παρά το γεγονός ότι συκοφαντήθηκε και έγινε στόχος γελοιοποίησης από το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής, οι οποίοι κατηγοριοποιούσαν συλλήβδην ως «άγριους» τους αυτόχθονες πληθυσμούς, επέδειξε ιστορική επιμονή επιστρέφοντας – με τη βοήθεια της αφοσιωμένης συζύγου του (Σιένα Μίλερ), του γιου του (Τομ Χόλαντ) και του τυχοδιώκτη συνοδοιπόρου του (Ρόμπερτ Πάτινσον) – ξανά και ξανά στην αγαπημένη του ζούγκλα, σε μια προσπάθεια να αποδείξει την αρχική του υπόθεση.

Ads

Το 1925, σε μια τελευταία απόπειρα του Φόσετ, με τον γιο του να ανακαλύψουν τη μυθική «Χαμένη Πόλη του Ζ» και ενώ 40 εκατομμύρια αναγνώστες διαβάζουν με ζήλο και ανυπομονησία τα νέα των εφημερίδων σχετικά με τις περιπέτειές τους, ο διάσημος εξερευνητής εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Μια επική, κλιμακωτή ιστορία θάρρους και πάθους, ειπωμένη μέσα από την κλασική κινηματογραφική ματιά του βραβευμένου δημιουργού Τζέιμς Γκρέι («The Immigrant»), η ταινία «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Ντέιβιντ Γκραν με τίτλο «The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Σπέντζος Φιλμς.

Sage Femme / The Midwife (2017) του Μαρτίν Προβόστ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films

image

H Claire ασκεί με πάθος το επάγγελμα της μαίας. Στην ανησυχία της σχετικά με το προσεχές κλείσιμο του μαιευτηρίου της, έρχεται να προστεθεί η αναστάτωση που φέρνει στην ζωή της η επιστροφή της Béatrice, μιας εντυπωσιακής γυναίκας που υπήρξε ερωμένη του συγχωρεμένου πατέρα της. Ηθοποιοί: Κατρίν Ντενέβ, Κατρίν Φρο, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κουεντίν Ντολμέρ, Μιλέν Ντεμονζό, Πολίν Ετιέν.

Λαίδη Σούζαν: Έρωτες & Φιλίες / Love & Friendship (2016) του Γουίτ Στίλμαν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films / Strada Films

image

Η όμορφη χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον (Κέιτ Μπέκινσεϊλ), βρίσκει καταφύγιο σε σπίτι συγγενών της. Με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να αποφύγει φήμες που κυκλοφορούν στην καλή κοινωνία για τη ζωή και τις περιπέτειές της με διάφορους άντρες. Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1790, καθώς η ταινία «Αγάπη και Φιλία» (Love & Friendship) του Γουίτ Στίλμαν, βασίζεται στο διήγημα της Τζέιν Ώστιν, «Lady Susan», το οποίο δημοσιεύθηκε το 1871.

«Η ηρωίδα που υποδύομαι είναι μια ιδιαίτερα γοητευτική γυναίκα. Είναι δυναμική, έχει ξεκάθαρους στόχους και στο τέλος καταφέρνει να πάρει αυτό που θέλει. Όμως δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στη Λαίδη Σούζαν. Δέχομαι πως είναι αδίστακτη, όμως στο τέλος της ιστορίας δεν έχει πληγώσει κανέναν. Έχει τη δική της άποψη για τη ζωή, ενώ κάποιες φορές είναι αρκετά αστεία.» – Κέιτ Μπέκινσεϊλ / Λαίδη Σούζαν Βέρνον

Ο σκηνοθέτης Γουίτ Στίλμαν και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Κέιτ Μπέκινσεϊλ, είχαν συνεργαστεί και πάλι στο παρελθόν, στην ταινία «Οι Τελευταίες Μέρες της Disco» (The Last Days of Disco) του 1998, μαζί τους ήταν βέβαια και η ηθοποιός Κλοέ Σεβινί, ενώ σε μικρό ρόλο συναντάμε και τον εξαιρετικό Βρετανό ηθοποιό, Στίβεν Φράι. Ενδυματολόγος είναι η Άιμερ Μαολντομνάιχ, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Κεν Λόουτς, στις ταινίες του «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» (The Wind That Shakes the Barley – 2006) και «Jimmy’s Hall» (2014).

Η Οργή Ενός Υπομονετικού Ανθρώπου / The Fury of a Patient Man (2016) του Ραούλ Αρέβαλο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Weird Wave

image

Ο βραβευμένος με Γκόγια Ισπανός ηθοποιός, Ραούλ Αρέβαλο, πραγματοποιεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με μια δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και τη ψευδαίσθηση της εξιλέωσης, με πρωταγωνιστές δύο διαμετρικά αντίθετους άντρες. Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άννα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άννα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άννα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Τέσσερα Βραβεία Γκόγια και Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2016, αλλά και μία από τις ωραιότερες ταινίες που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο 57ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες.

The Beguiled (2017) της Σοφία Κόπολα
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Ιουλίου
Εταιρεία Διανομής: Universal Pictures International (UIP)

image

Ενώ βρίσκεται φυλακισμένος στο Ομοσπονδιακό οικοτροφείο θηλέων, ένας τραυματισμένος στρατιώτης κερδίζει με τον τρόπο του τις καρδιές των μοναχικών γυναικών, προκαλώντας τες να στραφούν η μία στην άλλη, και τελικά, απέναντι σ’ αυτόν. Η νέα ταινία της Σοφία Κόπολα, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 70ού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ελ Φάνινγκ, Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ανγκουρί Ράις, Κόλιν Φάρελ, Ούνα Λόρενς.

Ο Αόρατος Επισκέπτης / Contratiempo / The Invisible Guest (2016) του Οριόλ Πάουλο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Ιουλίου
Εταιρεία Διανομής: Tanweer

image

Ο νεαρός και καταξιωμένος επιχειρηματίας Αντριάν Ντόρια ξυπνάει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, κλειδωμένο από μέσα, με το νεκρό σώμα της ερωμένης του στο πλευρό του. Κατηγορούμενος για το φόνο της, ο Αντριάν προσλαμβάνει μια καταξιωμένη δικηγόρο και μέσα σε μια νύχτα θα πρέπει να βρουν μαζί πώς θα γλυτώσει την καταδίκη. Τέσσερα χρόνια μετά το επιτυχημένο θρίλερ μυστηρίου «Το Σώμα», ο Οριόλ Πάουλο επιστρέφει με ένα νέο αγωνιώδες θρίλερ.

Nina (2016) της Σίνθια Μορτ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Ιουλίου
Εταιρεία Διανομής: Odeon

image

Η εξαιρετική ζωή και επαγγελματική πορεία μίας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία, της Νίνα Σιμόν, ξεδιπλώνεται στην βιογραφική αυτή ταινία, που έχει στην καρδιά της μια σπάνια και δυνατή ερωτική ιστορία. Ξεκινώντας την δεκαετία του ’90 στη Γαλλία και πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει, μέσα από την καταπληκτική της μουσική, την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυΐας που τελικά βρίσκει την αγάπη και την γαλήνη. Πρωταγωνιστούν: Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβιντ Ογιέλοουο.

Σουζάνα, με Σκοτώνεις / You’re Killing Me Susana / Me Estás Matando, Susana του Ρομπέρτο Σνάιντερ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Αυγούστου
Εταιρεία Διανομής: Tanweer

image

Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγος του Σουζάνα τον παράτησε, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Η βεβαιότητα του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, και η αναζήτησή του για αυτήν τον οδηγεί από το Μεξικό στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Primaire / Elementary (2016) της Ελέν Ανζέλ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Αυγούστου
Εταιρεία Διανομής: Odeon

image

Η Φλόρενς (Βραβευμένη με Σεζάρ Α’ Γυναικείου ρόλου, Σάρα Φορεστιέ) είναι μία νεαρή δασκάλα του δημοτικού, η οποία προσπαθεί διαρκώς να εμψυχώνει τους συμμαθητές της και από την άλλη δίνει την μάχη της προκειμένου να μεγαλώσει μόνη της τον γιος της. Όλα ανατρέπονται όταν στην τάξη της έρχεται ένας νέος μαθητής, που τον εγκατέλειψε η μητέρα του, ενώ παράλληλα ο γιος της απαιτεί να πάει να ζήσει με τον πατέρα του. Το Elementary είναι μία συγκινητική ιστορία μιας εμπνευσμένης και γεμάτη πάθος δασκάλας που προσπαθεί να οδηγήσει τα παιδιά σε ένα ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο μέλλον. Πρωταγωνιστούν: Σάρα Φορεστιέ, Βενσάν Ελμπάζ.

Tulip Fever (2017) του Τζάστιν Τσάντγουικ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Αυγούστου
Εταιρεία Διανομής: Odeon

image

17ος αιώνας, Ολλανδία. Ένας καλλιτέχνης αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας μετά από πρόταση του συζύγου της. Οι δύο νέοι, όμως, ερωτεύονται και αποφασίζουν να επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας, το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα μέλλον μαζί. Η μοιραία τους απόφαση θα αλλάξει τις ζωές τους, αλλά και εκείνες των γύρω τους. Πρωταγωνιστούν: Ντέιν ΝτεΧάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Ουόλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ.

«Δουνκέρκη» (Dunkirk – 2017) του Κρίστοφερ Νόλαν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 24 Αυγούστου
Εταιρεία Διανομής: Tanweer

image

Ο Κρίστοφερ Νόλαν («Interstellar», «Inception», τριλογία «The Dark Knight») σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο στην επική, δραματική ταινία «Δουνκέρκη», το νέο του κινηματογραφικό project, τρία χρόνια μετά το «Interstellar». Η ταινία «Δουνκέρκη» ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει.

Στην «Δουνκέρκη» πρωταγωνιστεί ένα εντυπωσιακό καστ, ανάμεσα στους οποίους οι Τομ Χάρντι («The Revenant», «Mad Max: Fury Road», «Inception»), Μαρκ Ράιλανς («Bridge of Spies», «Wolf Hall»), Κένεθ Μπράνα («My Week with Marilyn», «Hamlet», «Henry V»), Κίλιαν Μέρφι («Inception», τριλογία «The Dark Knight»), όπως και ο πρωτοεμφανιζόμενος Φιόν Γουάιτχεντ. Στο καστ θα δούμε επίσης τους Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Χάρι Στάιλς, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Τζακ Λόουντεν, Μπάρι Κιόγκαν και Τομ Γκλιν-Κάρνι.

* Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις εταιρείες διανομής, αλλά η τήρηση του προγραμματισμού, βρίσκεται στη διακριτική τους ευχέρεια.