Εντυπωσιακές περιπέτειες, blockbuster, ρομαντικές κομεντί, δράματα εποχής, κωμωδίες, επανεκδόσεις αλλά και αξιόλογα ντοκιμαντέρ, θα κάνουν την εμφάνιση τους το καλοκαίρι στις ελληνικές αίθουσες, σε θερινά και μη. Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε δεκαπέντε χαρακτηριστικές δημιουργίες, οι οποίες θα προβληθούν τους ερχόμενους μήνες, επί της μεγάλης οθόνης, ευελπιστώντας να δροσίσουν τα βράδια του καλοκαιριού μας…

Ads

«Florence: Φάλτσο Σοπράνο» (Florence Foster Jenkins – 2016) του Στίβεν Φρίαρς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Feelgood Entertainment

image

Η κοσμική Νεοϋορκέζα, Florence Foster Jenkins (Μέριλ Στριπ) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και μάνατζέρ της St Clair Bayfield (Χιου Γκραντ), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτήν της την ψευδαίσθηση. Όταν η Florence αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο Carnegie Hall το 1944, ο St Clair ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Ads

Πρόκειται για τη νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς (Το Πρόγραμμα / The Program – 2015)), όπου πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Νέβε Γκάτσεβ, Νίνα Αριάντα.

Διαβάστε επίσης:
Η συγκινητική «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς, με Στιβ Κούγκαν και Τζούντι Ντεντς

«Truman» (2015) του Κεσκ Γκέι
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films / Spentzos Film

image

O Τζούλιαν θα δεχτεί μια απρόσμενη επίσκεψη από τον φίλο του Τομάς που ζει στον Καναδά. Οι δυο τους θέλοντας να θυμηθούν τα παλιά θα ζήσουν αξέχαστες στιγμές. Ισπανική κομεντί, η οποία απέσπασε πέντε Βραβεία Γκόγια: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, ‘Α και ‘Β Ανδρικού Ρόλου. Πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί: Ρικάρντο Νταρίν και Χαβιέ Καμάρα.

«Η Ομορφότερη Εποχή» (La Belle Saison – 2015) της Κατρίν Κορσινί
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films

image

Βρισκόμαστε στο 1971. Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειάς της και να ξανακερδίσει την οικονομική της ανεξαρτησία. Η Καρόλ είναι Παριζιάνα, ζει με τον Μανυέλ, κι είναι ενεργά αναμεμειγμένη με τις ζυμώσεις του φεμινιστικού κινήματος. Η συνάντησή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους. Η νέα αξιόλογη δημιουργία της Κατρίν Κορσινί (Τρεις Κόσμοι – 2012, Φεύγω – 2009), όπου με φόντο το φεμινιστικό κίνημα, παρουσιάζει τη φιλία και τον έρωτα δύο διαφορετικών γυναικών, που ερμηνεύονται ιδανικά από τις Izïa Higelin (ως Delphine) και την Cécile de France (ως Carole). Η ταινία προβλήθηκε και στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5 MONDE.

«Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή» (Independence Day: Resurgence – 2016) του Ρόλαντ Έμεριχ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Odeon

image

Χρησιμοποιώντας εξωγήινη τεχνολογία, τα έθνη της Γης έχουν συνεργαστεί σε ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα για να προστατεύσουν τον πλανήτη. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη και χωρίς προηγούμενο δύναμη των εξωγήινων, και μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορούν να σώσουν τον κόσμο μας από τον απόλυτο αφανισμό.

Είκοσι χρόνια από την άφιξη στη μεγάλη οθόνη της ταινίας «Ημέρα Ανεξαρτησίας» (1996), ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ επιστρέφει με το νέο σίκουελ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Λίαμ Χέμσγουορθ («Αγώνες Πείνας»), η Σαρλότ Γκενσμπούργκ («Nymphomaniac»), ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ («Ημέρα Ανεξαρτησίας»), η Βίβικα Α. Φοξ («Ημέρα Ανεξαρτησίας»), ο Μπιλ Πούλμαν («Ημέρα Ανεξαρτησίας») και ο Τζαντ Χιρς («Ημέρα Ανεξαρτησίας»).

«Τσεκούρι Από Κόκκαλο» (Bone Tomahawk – 2015) του Σ. Κρεγκ Ζάχλερ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Weird Wave

image

Μ’ ένα western horror για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σ. Κρεγκ Ζάχλερ κατάφερε να συγκεντρώσει ένα cult cast και να κερδίσει τις εντυπώσεις σε ορισμένα από τα φεστιβάλ που συμμετείχε. Πρωταγωνιστούν οι: Κερτ Ράσελ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ,
Ντέιβιντ Αρκέτ και Λίλι Σίμονς
, πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το μείγμα χιούμορ, βίας και τρόμου.

«Ένας Χαρισματικός Άνθρωπος» (Genius – 2016) του Μάικλ Γκράντατζ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Ιουνίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films / Spentzos Film

image

Νέα Υόρκη στα 1920s. O Max Perkins (Κόλιν Φερθ), είναι εκδότης στην εταιρία Scribner Sons. Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει φέρει στην επιφάνεια μεγάλους συγγραφείς όπως ο Ernest Hemingway και ο F. Scott Fitzgerald. O Perkins αγαπά την δουλειά του και όταν ένα βιβλίο 1000 σελίδων, γραμμένο από τον Thomas Wolfe (Τζουντ Λο) θα πέσει στα χέρια του, παρά τον χαοτικό τρόπο του βιβλίο, ο Perkins πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει μία νέα μεγάλη ιδιοφυΐα και αποφασίζει να εκδώσει το βιβλίο. Ο Perkins θα γνωρίσει τον Wolfe και οι δύο τους θα δουλέψουν μαζί περνώντας και αναλύοντας κάθε μικρή λεπτομέρεια του βιβλίου.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού, Μάικλ Γκράντατζ, είναι ένα χρονικό του Max Perkins, την εποχή που ήταν εκδότης βιβλίων της Scribner, επιβλέποντας έργα των Thomas Wolfe, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald και άλλων. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Λόρα Λίνεϊ.

«Money Monster» (2016) της Τζόντι Φόστερ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Ιουνίου
Διανομή: Feelgood Entertainment

image

Η Τζόντι Φόστερ επιστρέφει στο σκηνοθετικό τιμόνι, πέντε χρόνια μετά το φιλμ, «Ο Άλλος Μου Εαυτός». O Τζορτζ Κλούνεϊ υποδύεται τον Lee Gates, έναν οικονομικό αναλυτή / τηλεοπτική περσόνα, που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής (Τζακ Ο’ Κόνελ) εισβάλλει στο studio και σε απευθείας μετάδοση κρατάει ομήρους τον genius αναλυτή και την Patty Fenn (Τζούλια Ρόμπερτς), παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Gates και Fenn προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (The Big Friendly Giant) του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Ιουνίου
Διανομή: Odeon

image

Ο «Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» είναι η συναρπαστική ιστορία ενός μικρού κοριτσιού από το Λονδίνο και του μυστηριώδους Γίγαντα που τη συστήνει στα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας των Γιγάντων. Η ταινία βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «The BFG (Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας)», που δημοσιεύθηκε το 1982 και έχει μαγέψει αναγνώστες όλων των ηλικιών έκτοτε. Τα βιβλία του Νταλ, όπως το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», «Ο Τζέιμς και το Γιγάντιο Ροδάκινο», «Ματίλντα» και «Ο Απίθανος Κύριος Φοξ», έχουμε μεταφραστεί σε 58 γλώσσες.

Η ομάδα πίσω από το κλασσικό «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» παρουσιάζει μια ταινία για όλη την οικογένεια. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στο σινεμά την ομώνυμη ιστορία του μεγάλου παραμυθά, Ρόαλντ Νταλ. Ηρωίδα της ιστορίας είναι η Σόφι, ένα μικρό κορίτσι που συναντά έναν μυστηριώδη Γίγαντα (ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μαρκ Ράιλανς) και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους Γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

Διαβάστε επίσης:
Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς στη «Γέφυρα των Κατασκόπων»

«Παράφορα» (Down by Love / Éperdument – 2016) του Pierre Godeau
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 7 Ιουλίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films

image

Η Anna Amari (Αντέλ Εξαρχόπουλος) φυλακίζεται περιμένοντας να γίνει η δίκη για πράξεις που έκανε όσο ήταν ακόμη ανήλικη. Ο Jean Firmino (Guillaume Gallienne), ο διευθυντής της φυλακής, αναστατώνεται αμέσως από την παρουσία της κοπέλας. Της προτείνει να ασχοληθεί με τη μηχανοργάνωση ενός προγράμματος έτσι ώστε να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί της. Η αμοιβαία έλξη δεν θα αργήσει να έρθει…

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Pierre Godeau, «Παράφορα» (Down by Love / Éperdument – 2016), βασίζεται στο μυθιστόρημα των Florent Gonçalves και Catherine Siguret, ενώ συμμετείχε και στο διαγωνιστικό τμήμα του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης:
Η Αντέλ Εξαρχόπουλος ερωτεύεται «Παράφορα»

«Έρωτας αλά Kαταλανικά» (Spanish Affair 2 / Ocho apellidos catalanes – 2015) του Εμίλιο Μαρτίνεθ-Λάθαρο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 7 Ιουλίου
Εταιρεία Διανομής: Weird Wave

image

Ο τοπικισμός του Κόλντο φθάνει στα ύψη, όταν αντιλαμβάνεται ότι η κόρη του θα παντρευτεί έναν ξένο και ακόμα χειρότερα, έναν Καταλανό! Έναν από αυτούς τους ανθρώπους «Που θεωρούν τους εαυτούς τους λιγότερο Ισπανούς κι από τους Βάσκους», όπως λέει αγανακτισμένος, έναν τύπο χίπστερ με μούσι και μοδάτα γυαλιά που τρώει ντιζαϊνάτα φαγητά. Ο Κόλντο μαζεύει όλο του το κουράγιο και περνάει για πρώτη φορά τα βασκικά σύνορα με σκοπό να φτάσει μέχρι τον ισπανικό Νότο για να βρει τον Ράφα, τον πρώην φίλο της Αμάϊα. Προκειμένου όμως να τον πείσει να διεκδικήσει και πάλι την καρδιά της κόρης του, ο Κόλντο θα χρειαστεί μεγαλοβδομαδιάτικα να τρυπώσει σε μια παραδοσιακή λιτανεία που περιφέρει το άγαλμα της Παρθένου σε όλη τη Σεβίλλη για να τον κάνει να δεχτεί το παράτολμο σχέδιό του (προτού βέβαια συμβεί ένα μικρό ατυχηματάκι και γίνει το άγαλμα κομμάτια). Οι δύο άντρες ξεκινούν για την Χερόνα, όπου ο Ράφα αυτή τη φορά θα προσποιηθεί και πάλι πως είναι ντόπιος, αυτήν τη φορά βέρος Καταλανός και θα φτάσει μάλιστα να ηγηθεί του νέου εθνικιστικού κινήματος της περιοχής… Και τι δεν θα κάνει ο Ράφα προκειμένου να ξανακερδίσει την Αμάϊα, γιατί στην πραγματικότητα εξακολουθεί να την αγαπάει όπως την πρώτη μέρα.

Ο «Έρωτας αλά Ισπανικά», τώρα έχει και σίκουελ. Η πιο εμπορική κωμωδία στην ιστορία του ισπανικού σινεμά, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια θεατές, ζητούσε μια εξίσου αστεία και ανατρεπτική συνέχεια, κι έτσι ο «Έρωτας αλά Καταλανικά» στέλνει το πρωταγωνιστικό τρίο, τον Κόλντο, τον Ράφα και την Αμάϊα στην Καταλονία, σε νέες εξωφρενικές περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης:
Μία καλοκαιρινή κωμωδία καταστάσεων καταλήγει σε… «Έρωτα αλά Ισπανικά»

«Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά» (A Hologram for the King – 2016) του Τομ Τικβέρ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 7 Ιουλίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films / Spentzos Film

image

Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεση του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη. Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας. Η νέα ταινία του Τομ Τικβέρ, είναι μία ρομαντική κομεντί, όπου πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς.

Ο Τομ Τίκβερ γεννήθηκε το 1965 στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Σινεφίλ από παιδί άρχισε να γυρίζει μικρές ταινίες με μια μηχανή Super-8 από τα 11 του. Εργάστηκε αρχικά ως μηχανικός προβολής στο Βερολίνο και στη συνέχεια ως προγραμματιστής ταινιών σε φεστιβάλ. Μετά από δύο ταινίες μικρού μήκους (“Because” – 1990, “Epilogue” – 1993) γύρισε την πρώτη του ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους με τον τίτλο “Deadly Maria” το 1993. Το 1994 ίδρυσε μαζί με τους Stefan Arndt, Wolfgang Becker και Dani Levy, την εταιρεία παραγωγής “X Filme Creative Pool”. Το 1998 γύρισε την ταινία που τον έκανε διάσημο στη χώρα του, αλλά και διεθνώς. Το «Τρέξε Λόλα, Τρέξε», αποτέλεσε την πιο εμπορική ταινία στη Γερμανία εκείνη τη χρονιά και τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ενώ συμμετείχε και στο επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας, διεκδικώντας το Χρυσό Λιοντάρι. Το 2009 σκηνοθέτησε το φιλμ «The International», με τον Κλάιβ Όουεν και τη Ναόμι Γουάτς.

Διαβάστε επίσης:
Δέκα ταινίες που μας ταξίδεψαν στο Βερολίνο

«Μαμά, Γύρισα!» (Retour chez ma mère – 2016) του Éric Lavaine
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Ιουλίου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films

image

Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, αλλά να είμαστε ενήλικοι και να γυρίσουμε να ζήσουμε στο σπίτι τους, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η Stéphanie θα βιώσει αυτή την έντονη εμπειρία, αρχικά αντιμέτωπη με μια στοργική μα φορτική μητέρα και έπειτα με τα αδέλφια της, που βγάζουν όλη τη μνησικακία τους για παλιές υποθέσεις. Η οικογένεια δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εχθρικό έδαφος, σπαρμένο με απρόσμενες παγίδες και γεμάτο μυστικά…

Η νέα ταινία του Éric Lavaine, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα, στην Τελετή Λήξης του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, παρουσία της δημοφιλούς σκηνοθέτριας και ηθοποιού Ζοζιάν Μπαλασκό, που πρωταγωνιστεί στο φιλμ.

Διαβάστε επίσης:
Με παγκόσμια πρεμιέρα ολοκληρώνεται το Γαλλόφωνο Φεστιβάλ

«A Bigger Splash» του Λούκα Γκουαντανίνο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 4 Αυγούστου
Εταιρεία Διανομής: Seven Films / Spentzos Film

image

Η Τίλντα Σουίντον υποδύεται μια ροκ σταρ που αναρρώνει σε κάποιο Ιταλικό νησί της Σικελίας, μετά από επέμβαση στις φωνητικές χορδές. Μαζί της είναι ο νεαρός εραστής της, κινηματογραφιστής (Ματίας Σένερτς). Όταν ο πρώην σύντροφός της (Ρέιφ Φάινς) την επισκέπτεται ξαφνικά μαζί με την 22χρονη κόρη του (Ντακότα Τζόνσον) ξεσπά ένταση από το πάθος και τη ζήλια και αναπόφευκτα κίνδυνος για όλους τους εμπλεκόμενους με κωμικοτραγικές συνέπειες.

«Ομάδα Αυτοκτονίας» (Suicide Squad – 2016) του Ντέιβιντ Άγιερ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου
Εταιρεία Διανομής: Tanweer

image

Σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Αγιερ («Fury»), η «Ομάδα Αυτοκτονίας» ετοιμάζεται να αφήσει το δικό της στίγμα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Warner και της DCComics. Στο «SuicideSquad», η κυβερνητική πράκτωρ Δρ. Αμάντα Γουόλερ (Βαϊόλα Ντέιβις) θα συγκεντρώσει την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να εργαστούν ως όπλα της αμερικάνικης κυβέρνησης στην καταπολέμηση του κακού. Μέλη της Ομάδας Αυτοκτονίας είναι ορισμένοι από τους πιο εικονικούς και επικίνδυνους ήρωες της DCComics, μεταξύ των οποίων, ο Joker (Τζάρεντ Λέτο), o Deadshot (Γουίλ Σμιθ), o Captain Boomerang (Τζάι Κόρτνεϊ), η Harley Quinn (Μάργκοτ Ρόμπι), η Enchantress (Κάρα Ντελεβίν), oRick Flagg (Τζόελ Κίναμαν) και ο Killer Croc (Άντεγουελ Ακινουόγιε-Αγκμπάτζε).

«Café Society» (2016) του Γούντι Άλεν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου
Διανομή: Odeon

image

Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του Γούντι Άλεν στη Νέα Υόρκη και το σενάριο αφορά μια εβραϊκή οικογένεια, η οποία ζει εκεί. Ένα μέλος της ταξιδεύει στο Λος Άντζελες για να γίνει κινηματογραφικός ατζέντης, οπότε η ιστορία πηγαινοέρχεται από το Μπρονξ του 1935 στο Χόλιγουντ του 1935 – 1940. Μία ιστορία αγάπης που εξελίσσεται σταδιακά μέσα από το χαρακτηριστικό στιλ του χαρισματικού Αμερικανού δημιουργού.

Στο «Café Society» πρωταγωνιστεί η Κρίστεν Στιούαρτ («Στον Δρόμο» / On the Road – 2012 του Βάλτερ Σάλες, «Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία» / Clouds of Sils Maria – 2014 του Ολιβιέ Ασαγιάς). Πρωταγωνιστής είναι ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ (Ο Σωσίας / The Double – 2013), με τον οποίο ο Γούντι Αλεν συνεργάζεται και πάλι μετά την ταινία «Στη Ρώμη με Αγάπη» (Midnight in Paris) του 2011. Το καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί: ο Στιβ Καρέλ (Το Μεγάλο Σορτάρισμα / The Big Short – 2015), η Πάρκερ Πόουζι, η Μπλέικ Λάιβλι (Το Μυστικό της Ανταλάιν / The Age of Adaline – 2015), ο Κόρεϊ Στολ, ο Πολ Σνάιντερ και η Τζούντι Ντέιβις, η οποία επίσης πρωταγωνιστούσε στο φιλμ «Στη Ρώμη με Αγάπη» (Midnight in Paris – 2012), υποδυόμενη τη γυναίκα του Γούντι Άλεν. Αυτή είναι η τέταρτη συνεργασία της υποψήφιας για δύο Όσκαρ ηθοποιού, με τον Γούντι. Είχε προηγηθεί το 1990 το φιλμ «Alice» και το 1992, η ταινία «Husbands and Wives».

Διαβάστε επίσης:
Το «Café Society» του Γούντι Άλεν ταινία έναρξης των Καννών
Αφιέρωμα – Ο ευρηματικός και ακούραστος Γούντι Άλεν

Διαβάστε επίσης:
Ποιες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες;

* Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις εταιρείες διανομής, αλλά η τήρηση του προγραμματισμού, βρίσκεται στη διακριτική τους ευχέρεια.