Παραδοσιακά το φθινόπωρο είναι μία υπέροχη εποχή για όσους αγαπούν την Έβδομη Τέχνη. Για να είμαστε λοιπόν κατάλληλα προετοιμασμένοι για το τι πρόκειται να δούμε στις Αίθουσες τους επόμενους μήνες, στο συγκεκριμένο Αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Στήλης του Tvxs.gr παρουσιάζουμε trailers, αλλά και ημερομηνίες προβολής, για δεκαέξι (16) επιλεγμένες δημιουργίες, οι οποίες έχουν ήδη λάβει διανομή στη χώρα μας και αναμένεται να προβληθούν το Φθινόπωρο στις Ελληνικές Αίθουσες, μονοπωλώντας το Κινηματογραφικό ενδιαφέρον της νέας σεζόν.

Ads

Το φθινόπωρο είναι μία ιδιαίτερη εποχή για τον Κινηματογράφο, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της νέας σεζόν. Τόσο διότι οι εταιρείες διανομής κυκλοφορούν σταδιακά στις Αίθουσες τις ταινίες που ξεχώρισαν στα σημαντικότερα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ – όπως στο Βερολίνο, στις Κάννες και στη Βενετία – αλλά και γιατί κάνουν την εμφάνιση τους οι ταινίες που μας έρχονται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, οι οποίες παρουσιάζονται σταδιακά στο κοινό με σκοπό να λάβουν παράλληλα και το πολυπόθητο χρίσμα για την οσκαρική κούρσα.

Παράλληλα, είναι γεγονός ότι το φθινόπωρο διεξάγονται διαδοχικά τα τρία σημαντικότερα Ελληνικά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ: το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και φυσικά το Διεθνές Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό γιατί η συγκεκριμένη εποχή κατέχει όντως μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των κινηματογραφόφιλων.

* Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τις εταιρείες διανομής, αλλά η τήρηση του προγραμματισμού, βρίσκεται στη διακριτική τους ευχέρεια.

Ads

«Ξανά από την Αρχή» (Demolition – 2015) του Ζαν Μαρκ Βαλέ
Διανομή: Feelgood Entertainment
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Σεπτεμβρίου

image

Ένας επιτυχημένος τραπεζικός επενδυτής, ο Davis (Τζέικ Γκίλενχαλ), προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο πεθερός του (Κρις Κούπερ) τον πιέζει να συνέλθει, αλλά ο Davis αντιστέκεται. Αντ΄ αυτού, εκτονώνεται μέσα από μια εξομολογητική και πολύ προσωπική αλληλογραφία που εγκαινιάζεται με μια επιστολή παραπόνων και απευθύνεται στην Karen (Ναόμι Γουότς), μια υπάλληλο εταιρείας αυτόματων μηχανών πώλησης. Οι δυο τους θα έρθουν πολύ κοντά και θα αναπτύξουν έναν στενό δεσμό που αποδεικνύεται από μηχανής θεός και για τους δύο. Με τη βοήθεια της Karen και του 14χρονου γιου της (Τζούντα Λιούις), ο Davis αρχίζει να συγκροτείται, αφού πρώτα κατεδαφίσει τη ζωή που είχε χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αυτή είναι η νέα ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη, Ζαν Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club).

«Ο Επαναστάτης» (Free State Of Jones) του Γκάρι Ρος
Διανομή: Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Σεπτεμβρίου

image

Η αληθινή ιστορία του Νιούτον Νάιτ, ενός τολμηρού αγρότη από τον Νότο. Ο Νιουτ οργάνωσε μια εξέγερση με άλλους αγρότες και με την βοήθεια των σκλάβων κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ελεύθερη και αυτόνομη διαφυλετική Πολιτεία. Παντρεύτηκε μια πρώην σκλάβα και έζησε μέχρι το τέλος ενάντια στο κατεστημένο πολεμώντας για τις ιδέες του. Σκηνοθετεί ο υποψήφιος για Όσκαρ, Γκάρι Ρος και πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μάθιου Μακόναχι (Dallas Buyers Club).

«Morgan» του Λιουκ Σκοτ
Διανομή: Odeon
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Σεπτεμβρίου

image

Μία σύμβουλος διαχείρισης επιχειρηματικών κρίσεων (Κέιτ Μάρα) φτάνει σε μια απομακρυσμένη, άκρως απόρρητη τοποθεσία, όπου θα πρέπει να διερευνήσει και να αξιολογήσει ένα τρομακτικό ατύχημα. Μαθαίνει ότι το γεγονός προκλήθηκε από ένα φαινομενικά αθώο «ανθρώπινο πλάσμα», το οποίο συνιστά ένα μυστήριο απέραντων δυνατοτήτων και ανυπολόγιστων κινδύνων.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Λιουκ Σκοτ (γιος του Ridley Scott και της Felicity Heywood), είναι ένα σκοτεινό θρίλερ με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κέιτ Μάρα, Ρόουζ Λέσλι, Πολ Τζιαμάτι, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Τόμπι Τζόουνς, Σαμ Σπριούελ, Κρις Σάλιβαν

«Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» (The Magnificent Seven) του Αντουάν Φουκουά
Διανομή: Feelgood Entertainment
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Σεπτεμβρίου

image

O σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά (Training Day – 2001), οραματίζεται μια καινούργια ανάγνωση πάνω στην κλασσική ιστορία της Metro-Goldwyn-Mayer και της Columbia Pictures,  του 1960 καθώς το «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» (The Magnificent Seven), βασίζεται στο θρυλικό φιλμ του Ακίρα Κουροσάβα, «Οι Επτά Σαμουράι» (Seven Samurai – 1954).

Με την πόλη του Rose Creek κάτω από τον σκοτεινό έλεγχο του Bartholomew Boge (Πίτερ Σάρσγκαρντ), οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια από επτά κακοποιούς, κυνηγούς κεφαλών, απατεώνες και οπλισμένους άνδρες: ο Sam Chisolm (Ντένζελ Ουάσινγκτον), ο Josh Farraday (Κρις Πρατ), ο Goodnight Robicheaux (Ίθαν Χοκ), ο Jack Horne (Βίνσεντ Ντονόφριο), ο Billy Rocks (Μπουνγκ Χουν Λι), ο Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) και ο Red Harvest (Martin Sensmeier). Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα.

«Complete Unknown» του Τζόσουα Μάρστον
Διανομή: Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Σεπτεμβρίου

image

H Αλίκη (Ρέιτσελ Βάις), συναντά ξανά έναν πρώην της – τον Τομ (Μάικλ Σάνον) – με τον οποίο έχει χωρίσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Όμως πλέον η Αλίκη πάσχει από μια ιδιαίτερη μορφή σχιζοφρένειας που την θέλει να υποδύεται πολλές διαφορετικές ταυτότητες γυναικών χωρίς να διατηρεί συγκεκριμένη μνήμη.

Μετά τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου και τη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο, η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός, επιστρέφει δυναμικά και πρωταγωνιστεί στο δραματικό θρίλερ «Complete Unknown» του Τζόσουα Μάρστον (Maria Full of Grace – 2004, The Forgiveness of Blood – 2011). Μαζί της εμφανίζονται και οι αξιόλογοι ηθοποιοί: Μάικλ Σάνον, Κάθι Μπέιτς και Ντάνι Γκλοβερ.

«Η Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) του Τιμ Μπάρτον
Διανομή: Odeon
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου

image

Από τον οραματιστή σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον έρχεται μια ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα. Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν  Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις… και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Τελικά, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.

Διαβάστε επίσης:
Ο Τιμ Μπάρτον και η «Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά»

«The Neon Demon» του Νίκολας Γουίντινγκ
Διανομή: Tanweer
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου

image

Όταν η Τζέσι, ένα επίδοξο μοντέλο, μετακομίζει στο Λος Άντζελες, τα νιάτα και η ζωντάνια της καταβροχθίζονται από μια ομάδα γυναικών, με εμμονή στην ομορφιά, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να πάρουν αυτό που έχει. Τρία χρόνια μετά την ταινία του «Μόνο ο Θεός Συγχωρεί» με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλιν, ο Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «The Neon Demon» (2016). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο θρίλερ τρόμου από τον Δανό σκηνοθέτη, με τις Έλ Φάνινγκ και Τζένα Μαλόουν, το οποίο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Μάιο στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε επίσης:
Η νέα ταινία του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν: «The Neon Demon»

«Bacalaureat» (Graduation) του Κριστιάν Μουντζίου
Διανομή: Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου

image

Μία οικογενειακή ιστορία σε μια μικρή πόλη της Ρουμανίας. Στο επίκεντρο, ένας πατέρας και η κόρη του, τους οποίους υποδύονται ο Αντριάν Τιτιένι και η Μαρία Ντράγκους. Ο πατέρας πιστεύει ότι ξέρει ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει, ενώ η κόρη έχει τις δικές της απόψεις για το μέλλον και τις επιλογές της.

Η νέα ταινία του Κριστιάν Μουντζίου, απέσπασε τον Μάιο στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το Βραβείο Σκηνοθεσίας (εξ‘ημισείας με τον Γάλλο δημιουργό, Ολιβιέ Ασαγιάς και το φιλμ του: «Personal Shopper»). Στο παρελθόν ο σπουδαίος Ρουμάνος σκηνοθέτης έχει αποσπάσει τον Χρυσό Φοίνικα με το φιλμ «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες, 2 Μέρες», αλλά και το Βραβείο Σεναρίου, για το εξαιρετικό: «Πίσω από του Λόφους».

«Είναι πολύ δύσκολο για τις μικρές ταινίες, για τις ταινίες που χρειάζονται υπότιτλους, επειδή δεν είναι στα αγγλικά, για τις ταινίες που δεν είναι mainstream και εμπορικές να βρουν θέση στον κόσμο του κινηματογράφου. Και είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Πρέπει να παλέψουμε για το πετύχουμε μέσω της εκπαίδευσης, με τη βοήθεια όσων έχουν εξουσία. Και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έχει τη δύναμη να επιλέξει αυτές τις ταινίες και να διατηρήσει την διαφορετικότητα.» – Κριστιάν Μουντζίου

«Inferno» του Ρον Χάουαρντ
Διανομή: Feelgood Entertainment
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου

image

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ρον Χάουαρντ επιστρέφει, σκηνοθετώντας το πρόσφατο best seller μυθιστόρημα του Dan Brown (Κώδικας Da Vinci), Inferno, το οποίο ακολουθεί ξανά τον καθηγητή Robert Langdon (τον ερμηνεύει ξανά ο Τομ Χανκς) σε μια αποστολή όπου τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη. Όταν ο Langdon ξυπνάει σ’ ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Sienna Brooks (Φελίσιτι Τζόουνς), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στον χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία.

«Νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι πιο σύγχρονη, είναι πιο δυνατή. Ακόμη και η μουσική που έγραψε ο Hans Zimmer είναι πολύ πιο σύγχρονη. Γι’ αυτό νομίζω ότι μ’ έναν τρόπο αυτή η ταινία είναι πιο κοφτή, πιο γρήγορη, πιο άμεση για τους θεατές. Το σασπένς κλιμακώνεται και χτίζεται μια πιο δραματική ατμόσφαιρα.» – Ρον Χάουαρντ

«Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Διανομή: Odeon
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου

image

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά – τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.

Ο σπουδαίος Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει δυναμικά με μια ακόμη πολύχρωμη και ανατρεπτική ταινία, που μιλά για την απώλεια, την αβεβαιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και το μυστήριο που μερικές φορές μάς κάνει να εγκαταλείπουμε αυτούς που αγαπάμε, σβήνοντάς τους από τις ζωές μας σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Η «Julieta» θα αποτελέσει την ταινία έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, που θα διεξαχθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

«From the Land of the Moon» (Mal de Pierres) της Νικόλ Γκαρσία
Διανομή: Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου

image

Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Λουί Γκαρέλ, πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της Νικόλ Γκαρσία (A View of Love – 2010, Μία Όμορφη Κυριακή – 2013), η οποία συμμετείχε τον Μάιο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του ομώνυμου μυθιστορήματος της Μιλένα Αγκούς, το οποίο μας μεταφέρει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολουθεί επί 20 χρόνια την ιστορία μίας δυναμικής γυναίκας, παγιδευμένης σ’ έναν γάμο χωρίς έρωτα.

«Doctor Strange» του Σκοτ Ντέρικσον
Διανομή: Feelgood Entertainment
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου

image

Το φιλμ «Doctor Strange», ακολουθεί την ιστορία του διάσημου νευροχειρούργου Dr. Stephen Stange, ο οποίος αναρρώνοντας μετά από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα, θα ανακαλύψει μαγικές ιδιότητες σ’ ένα μέρος γνωστό ως Kamar-Taj. Έτσι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή μάχης ανάμεσα στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα, όπως την γνωρίζουμε. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ρέιτσελ Μακάνταμς, Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Μαντς Μίκελσεν, Σκοτ Άντκινς, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Μάικλ Στούλμπαργκ.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να δώσω λίγο χιούμορ στην ταινία. Ίσως δεν υπάρχει στο σενάριο ή δεν υπήρχε απαραίτητα στο κόμικ. Καθώς εξελίσσεται η πλοκή, ο ήρωας παίρνει τον εαυτό του πολύ σοβαρά και το χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε πόσο υποφέρει, καθώς πέφτει. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό πριν αναγεννηθεί και γίνει υπερήρωας. Χρειάζεται το κοινό να παρακολουθήσει αυτή τη διαδρομή. Πρέπει να φροντίσω αυτόν τον τύπο, που έχει αυτό το τραύμα που επηρεάζει το μυαλό και το σώμα του, αλλά παράλληλα γιατί έχει πλάκα και είναι καλή παρέα.» – Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς

«Snowden» του Όλιβερ Στόουν
Διανομή: Tanweer
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου

image

Η καινούργια ταινία του Όλιβερ Στόουν, βασίζεται στα βιβλία «The Snowden Files» του Λουκ Χάρντινγκ και «Time of the Octopus» του Ανατόλι Κουτσερένα. Το σενάριο του πολιτικού θρίλερ υπογράφει ο σκηνοθέτης μαζί με τον Κίραν Φιτζέραλντ. Πρωταγωνιστής είναι ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, μαζί με τους Ζάκαρι Κουίντο και Σαϊλίν Γούντλεϊ. Η ταινία παρουσιάζει όλο το χρονικό της αποκάλυψης από τον Έντουαρντ Σνόουντεν απόρρητων πληροφοριών από την αμερικανική NSA στην βρετανική εφημερίδα Guardian το 2013. Εστιάζει παράλληλα και στη σχέση με την κοπέλα του, Λίντσεϊ Μιλς.

Διαβάστε επίσης:
Citizenfour: Το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ για τον Σνόουντεν

«Things to Come» (L’avenir) της Μία Χάνσεν Λαβ
Διανομή: Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10 Νοεμβρίου

image

Η Ναταλί διδάσκει φιλοσοφία σ’ ένα γυμνάσιο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και απολαμβάνει ιδιαίτερα το να μπαίνει στην σκέψη. Παντρεμένη με δύο παιδιά, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της οικογένειας, των πρώην μαθητών της και της πολύ κτητικής μητέρας της. Μια μέρα, ο σύζυγός, της ανακοινώνει πως την αφήνει για μια άλλη γυναίκα. Με την ελευθερία να την ωθεί μπροστά η Ναταλί πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τη ζωή της.

Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία της Μία Χάνσεν Λαβ (Goodbye First Love – 2011, Eden – 2014), σηματοδοτεί την απομάκρυνση από το θέμα της νεολαίας. Αντ’ αυτού επιλέγει να εξερευνήσει την έναρξη της ωριμότητας, μέσα από ένα ισχυρό αλλά επίσης και ειρωνικό πορτρέτο μιας γυναίκας. Η ταινία απεικονίζει όχι μόνο την αναζήτηση ενός ατόμου για νέες λεωφόρους, αλλά και σε ποιο βαθμό η φιλοσοφία μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας ζωή. Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα, Έντιθ Σκομπ, Σάρα Λε Πικάρ.

«Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται» (Fantastic Beasts and Where to Find Them) του Ντέιβιντ Γέιτς
Διανομή: Tanweer
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Νοεμβρίου

image

Η περιπέτεια «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» διαδραματίζεται στον διάσημο κόσμο των µάγων που δημιούργησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, μέσα από τη σειρά των βιβλίων της για τον Χάρι Πότερ, τα οποία μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη. Το πεδίο δράσης μεταφέρεται αυτή την φορά στην Νέα Υόρκη όπου ο μάγο-ζωολόγος Νιουτ Σκαµάντερ έχει καταφύγει για να αναζητήσει και να καταγράψει νέα μαγικά πλάσματα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον βραβευμένο µε Όσκαρ, Έντι Ρεντµέιν, στο ρόλο του Νιουτ Σκαµάντερ, του διασημότερου µαγοζωολόγου του Κόσμου των Μάγων, ο οποίος στα ταξίδια του έχει συναντήσει και καταγράψει χιλιάδες μαγικά πλάσματα, τα οποία και συγκέντρωσε στο βιβλίο του Χόγκουαρτς, «Φανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Κάθριν Γουότερστον («Inherent Vice»), ως η Τίνα, η Άλισον Σούντολ («Dig», «Transparent»), ως η αδελφή της Τίνα, Κουίνι, ο βραβευμένος µε Τόνι, Νταν Φόγκλερ («The 25th Annual Putnam County Spelling Bee»), ως ο Τζέικοµπ, ο Έζρα Μίλερ («Trainwreck»), ως ο Κρέντενς, η δις βραβευμένη µε Όσκαρ, Σαµάνθα Μόρτον («In America», «Sweet and Lowdown»), ως η Μέρι Λου, η Τζεν Μάρεϊ («Brooklyn»), ως η Τσάστιτι, η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη Φέιθ Γουντ-Μπλάγκρόουβ, ως η Μόντεστι και ο Κόλιν Φάρελ («The Lobster», «True Detective»), ως ο Γκρέιβς.

Κάνοντας το σεναριακό της ντεμπούτο στον κινηματογράφο, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υπογράφει το σενάριο της ταινίας, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα Νιουτ Σκαµάντερ και το εγχειρίδιο της Σχολής του Χόγκουαρτς, «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός). Την σκηνοθεσία της ταινίας αναλαμβάνει ο βετεράνος του franchise, Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτης των τελευταίων τεσσάρων Χάρι Πότερ. Η ταινία «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, σε 2D και 3D.

«Hacksaw Ridge» του Μελ Γκίμπσον
Διανομή: Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Νοεμβρίου

image

Ο γιατρός του Αμερικανικού Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Desmond Τ. Doss, ο οποίος υπηρέτησε στη Μάχη της Οκινάουα, αρνείται να σκοτώσει ανθρώπους και γίνεται ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης στην αμερικανική ιστορία που του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Τιμής του Κογκρέσου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης, Μελ Γκίμπσον (Braveheart – 1995), περνά για πέμπτη φορά πίσω από την κάμερα και μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη, μία συγκλονιστική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Τερέζα Πάλμερ, Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ.