Πιστό στο ραντεβού του, με όσους αγαπούν την Έβδομη Τέχνη, το κλασσικό και διαχρονικό πλέον Ταινιόραμα, επιστρέφει και φέτος στο Άστυ από την Ama Films. Μέσα από 168 επιλεγμένες ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν σε διάστημα 56 ημερών – και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 14 Μαΐου έως και την Τετάρτη 8 Ιουλίου – το Ταινιόραμα μας υπόσχεται και αυτή τη χρονιά, ότι θα μας ταξιδέψει μέσα από επιλεγμένες δημιουργίες, εμποτισμένες με τη μαγεία και τη νοσταλγία του φιλμ, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει.

Ads

Τρεις κόπιες την ημέρα και εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως, θα μπαινοβγαίνουν στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του κεντρικού κινηματογράφου και θα ανεβοκατέβουν στο σινεφίλ υπόγειο της πλατείας Κοραή. Για μια ακόμη χρονιά, η γιορτή του σινεφίλ στο Άστυ επιμένει και υποδέχεται το κοινό με σπάνιες ταινίες και κλασσικά αριστουργήματα.

Ξαναθυμόμαστε, λοιπόν, τον Ερμάνο Όλμι και τον εκπληκτικό του Χρυσό Φοίνικα, «Το Δέντρο και τα Τσόκαρα» (L’Albero Degli Zoccoli) του 1978.

Βλέπουμε ξεχασμένα διαμάντια όπως το «Κανάλ» του Βάιντα, το «Ημερολόγιο ενός κλέφτη» του Ναγκίσμα Όσιμα και την «Απομόνωση» του Κάρλος Σάουρα.

Διαβάστε επίσης:
Αντρέι Βάιντα: Οι ταινίες που φτιάχνω είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου

Αλλά και ταινίες όπως το «Ήταν Ένας Τραγουδιστής Κότσυφας» του Οτάρ Ιοσελιάνι, τα «Μαύρα Μάτια» του Νικίτα Μιχάλκοφ, ή την θρυλική «Περιπέτεια» του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Διαβάστε επίσης:
Κινηματογραφώντας το Καλοκαίρι: «Η Περιπέτεια»

Ads

Φυσικά δε λείπουν τα θεματικά αφιερώματα: στα Κινέζικα Αριστουργήματα, σε Διαμάντια από τη Σερβία, σε Δανούς Σκηνοθέτες, στο Κορεάτικο Σινεμά, αλλά και σε Κλασσικές Επανεκδόσεις.

Παράλληλα και φέτος περίοπτη θέση έχουν τα αφιερώματα στους μεγάλους σκηνοθέτες: Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τρυφώ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ντάριο Αρτζέντο, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Φεντερίκο Φελίνι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουκίνο Βισκόντι, Πέδρο Αλμοδόβαρ και στον Βιμ Βέντερς.

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη – Ο Βιμ Βέντερς μιλά για το ελληνικό σινεμά και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Το Ταινιόραμα 2015 στο Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα) θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14 Μαΐου έως και την Τετάρτη 8 Ιουλίου. Θα υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο των 7 ευρώ, μειωμένο των 6 ευρώ, ενώ θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός καρτών διαρκείας και για τις 8 εβδομάδες αξίας 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα του Κινηματογράφου Άστυ στο Facebook.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ταινιοράματος 2015 στο Άστυ, αλλά και να το κατεβάσετε σε μορφή .pdf