Συνεπές με το ραντεβού του και με όσους αγαπούν την Τέχνη του Κινηματογράφου, το κλασσικό και διαχρονικό Ταινιόραμα επιστρέφει και φέτος στο Άστυ από την Ama Films. Μέσα από 168 επιλεγμένες ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν σε διάστημα 56 ημερών και συγκεκριμένα από τις 15 Μαΐου έως τις 9 Ιουλίου, το Ταινιοράμα μας υπόσχεται και αυτή τη χρονιά, ημέρες γεμάτες από τη μαγεία και τη νοσταλγία του φιλμ. Με τον παλιό, πατροπαράδοτο και παραδοσιακό τρόπο, που μας έχει συνηθίσει… Του Γιώργου Ρούσσου.

Ads

 

 

Αυτός ο μοναδικός μαραθώνιος ταινιών, που έχει γίνει ακατάλυτος θεσμός για την κινηματογραφική κοινότητα, παραπάνω από είκοσι χρόνια τώρα, εγκαινιάστηκε από τον Αντώνη Στεργιάκη και έμαθε σινεμά σε τόσες γενιές Αθηναίων σινεφίλ. Πλέον τη διοργάνωση αυτή συνεχίζουν οι γιοι του, ο Γιώργος και ο Δημήτρης, οι οποίοι επιλέγουν χαρακτηριστικά, να δώσουμε στο φετινό Ταινιόραμα τον υπότιτλο: «Το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ»

Ads

 

Τρεις κόπιες την ημέρα, εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως θα μπαινοβγαίνουν στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του κεντρικού κινηματογράφου, και θα ανεβοκατέβουν στο σινεφίλ υπόγειο της πλατείας Κοραή.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις 168 ταινίες, θα προβληθούν μετά από πολλά χρόνια: το “Παράνομο Κρεβάτι” του Φρανσουά Τρυφό, οι “Ναυαγοί” του Άλφρεντ Χίτσκοκ, οι “Τέσσερις μύγες σε πράσινο βελούδο” του Ντάριο Αρτζέντο, το “Καλώς ήλθατε στο κουκλόσπιτο” του Τοντ Σόλοντζ, κ.ά.

image
 

Φυσικά δε λείπουν τα θεματικά αφιερώματα: στον Σύγχρονο Καναδικό Κινηματογράφο, στην Ιταλική Σάτιρα, στον Βαλκανικό Κινηματογράφο, στον Ανεξάρτητο Αμερικανικό Κινηματογράφο, στο Αγγλικό Σινεμά καθώς και αφιερώματα σε δημιουργίες από την Πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Γαλλική Κουλτούρα και τη Μέση Ανατολή.

 

Παράλληλα και φέτος περίοπτη θέση έχουν τα αφιερώματα στους μεγάλους σκηνοθέτες: Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τρυφώ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ντάριο Αρτζέντο, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Φεντερίκο Φελίνι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουκίνο Βισκόντι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τσαν-γουκ Παρκ, αλλά και στην ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τον θάνατο της.

 

Το Ταινιόραμα 2014 στο Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα) θα διαρκέσει από τις 15 Μαΐου έως τις 9 Ιουλίου. Οι τρεις ημερήσιες προβολές κοστίζουν 6 ευρώ ενώ διατίθεται και κάρτα για όλη τη διάρκεια του «Ταινιοράματος» με 40 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα του Κινηματογράφου Άστυ στο Facebook: https://www.facebook.com/astycinema

 

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ταινιοράματος σε μορφή pdf: Ταινιόραμα 2014 στο Άστυ