Tο tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Λευκοί Ιππότες, ΒΟΥΛΗ –  00.30

Γαλλο-βελγική ταινία του Γιοακίμ Λαφός, με τους Βενσάν Λιντόν, Λουίζ Μπουργκουάν, Βαλερί Ντονζελί.

Ο Ζακ Αρνό είναι επικεφαλής μιας ΜΚΟ η οποία προσπαθεί να μεταφέρει ορφανά παιδιά από την Αφρική σε γαλλικές οικογένειες που μπορούν να τα υιοθετήσουν. Η σκληρή πραγματικότητα της Μαύρης Ηπείρου όμως θέτει τις πεποιθήσεις του, όπως και όλων των συνεργατών του, σε διαρκή αμφισβήτηση.

Kala Azar, ΕΡΤ2 – 23.45

Ελληνική ταινία της Τζάνις Ραφαηλίδου, με τους Πηνελόπη Τσιλίκα, Δημήτρη Λάλο, Μαρία Αλιφέρη.

Ads

Η τελετουργική επαγγελματική ρουτίνα ενός ζευγαριού, το οποίο αποτεφρώνει πτώματα ζώων, περισυλλέγοντάς τα είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε αφότου έχουν χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί από διερχόμενα οχήματα, διαταράσσεται εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκαλούν οι ίδιοι.

Υποβλητικό ντεμπούτο της Τζάνις Ραφαηλίδου, το οποίο διέγραψε αξιοσημείωτη φεστιβαλική πορεία (Ρότερνταμ, Λος Άντζελες, Θεσσαλονίκη, Χονγκ Κονγκ).

Η Τελευταία Φάρσα, ΕΡΤ2 – 22.00

Ελληνική ταινία του Βασίλη Ραΐση, με τους Μαρίνα Καλογήρου, Νικόλα Πιπερά, Νίκο Μοναστηριώτη

Τέσσερις νέοι επιστήμονες με «χόμπι» τις φάρσες σε μέντιουμ, παραψυχολόγους και πνευματιστές αποφασίζουν να ξεσκεπάσουν έναν new age ψευδο-θεραπευτή. Ένας από αυτούς όμως θα ερωτευτεί μια ασθενή του και θα αρχίσει να βλέπει με άλλο μάτι αυτήν τη θεραπευτική αυταπάτη αλλά και τις δικές του βεβαιότητες.