Tο tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Δευτέρα ξεχωρίζει ταινία με την εξαιρετική για ακόμη μία φορά ερμηνεία του Γιόακιν Φίνιξ, ένα βροχερό ποίημα πολεμικών τεχνών και χρωματικών αποχρώσεων στα χέρια του αξεπέραστου Γουόνγκ Καρ-γουάι και περιπέτεια με την  Τζένιφερ Λόρενς.

Μην Ανησυχείς, δε θα Φτάσει Μακριά με τα Πόδια, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Γκας Βαν Σαντ
Παίζουν: Γιόακιν Φίνιξ, Τζόνα Χιλ, Ρούνι Μάρα, Τζακ Μπλακ

Ads

Ο Γκας Βαν Σαντ μεταφέρει στον κινηματογράφο την αληθινή, ανατρεπτική ιστορία επιβίωσης του σκιτσογράφου Τζον Κάλαχαν.

The Hunger Games: Η Επανάσταση – Μέρος 2ο, ALPHA – 00.50

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζούλιαν Μουρ

Η νεαρή ηρωίδα με το τόξο, Κάτνις, συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο προπαγάνδας για τους αντάρτες της Περιοχής 13 και στο δεύτερο μέρος της «Επανάστασης». Πόσο μάλλον τώρα, που η Αντίσταση πραγματοποιεί την τελική της αντεπίθεση, βρισκόμενη μια ανάσα από την πρωτεύουσα της Πάνεμ, Κάπιτολ. Η Κάτνις, μαζί με τον Γκέιλ, τον Πίτα και τον Φίνικ, ενσωματώνονται στην «Ομάδα 451», που αποτελεί μια celebrity εφεδρεία για τις δυνάμεις της Περιοχής 13. Παρ’ όλ’ αυτά, η θαρραλέα τοξοβόλος βρίσκει τον τρόπο να βρεθεί στη ζώνη πυρός.

The Grandmaster, CINOBO

Σκηνοθέτης: Γουονγκ Καρ-γουάι
Ηθοποιοί: Τόνι Λιούνγκ Τσίου Γουάι, Κουνγκ Λε, Κινγκξιανγκ Γουανγκ, Έλβις Τσούι, Χίε-Κίο Σονγκ

Ένα βροχερό ποίημα πολεμικών τεχνών και χρωματικών αποχρώσεων στα χέρια του αξεπέραστου Γουόνγκ Καρ-γουάι. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο μόνιμος συνεργάτης του, Τόνι Λιούνγκ, σε απολαυστικές κουνγκ φου μάχες με την Ζανγκ Ζιγί.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Ιπ Μαν, του Μεγάλου Δασκάλου Κουνγκ Φου, ο οποίος γεννήθηκε το 1893 στο Φοσάν της Κίνας. Η πρώιμη εκπαίδευσή του ξεκινά στα 7 του και, νέος ακόμα, αναμετριέται με τους καλύτερους των πολεμικών τεχνών, νικώντας τους όλους. Με την επέλαση των Ιαπώνων και τον εμφύλιο, όμως, η ζωή του αλλάζει τραγικά: αναγκάζεται να εξοριστεί, αφήνοντας την αγαπημένη του οικογένεια πίσω. Στο Χονγκ Κονγκ ο Ιπ Μαν ξεκινά μια επιτυχημένη καριέρα ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών, με διασημότερο μαθητή τον Μπρους Λι.