Δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ήμερες όπως και κάθε χρόνο η λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ του Χόλιγουντ για το 2016. 

Ads

Την πρώτη θέση στους άντρες κατέλαβε ο Ντουέιν Τζόνσον με έσοδα 64,5 εκ. δολαρίων ενώ στις γυναίκες η Τζένιφερ Λόρενς με 46 εκ. δολάρια. 

Η Τζένιφερ Λόρενς είναι μια από τις ηθοποιούς του Χόλιγουντ που έθεσε δημόσια το θέμα ότι οι γυναίκες ηθοποιοί αμείβονται κατά πολύ λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους. Είχε μάλιστα γράψει και σχετικό άρθρο όταν έμαθε ότι οι συμπρωταγωνιστές της στο American Hustle πληρώθηκαν περισσότερο από ότι εκείνη. 

Με αυτό το δεδομένο φέτος τα βλέμματα στη λίστα του Forbes δεν τράβηξαν τα πρόσωπα, ούτε και τα αστρονομικά – έτσι κι αλλιώς ποσά –  αλλά η αντιπαραβολή των αμοιβών αντρών και γυναικών ηθοποιών. 

Ads

Η Λόρενς λοιπόν που είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός υπολείπεται κατά 20 εκ. δολάρια του επίσης πρώτου στην λίστα Ντουέιν Τζόνσον παρά το γεγονός ότι έπαιξε στο πολύ μεγάλο blockbuster «X-Men: Apocalypse». 

Ο Τζάκι Τσαν έρχεται δεύτερος στη λίστα των ανδρών με έσοδα 61 εκ. δολάρια ενώ η δεύτερη στη λίστα των γυναικών Μελίσα ΜακΚάρθι, έχει σχεδόν τα μισά έσοδα, δηλαδή 33 εκ. δολάρια. Επίσης η Σκάρλετ Γιόχανσον αμείφθηκε με 25 εκ. δολάρια ενώ ο Ματ Ντέιμον με 55 εκ. δολάρια. Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες παίρνουν τα μισά ή ακόμη και κάτω από το 1/3 της αμοιβής ενός άντρα ηθοποιού.  

Για του λόγου το αληθές: 

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι άντρες ηθοποιοί

1. Dwayne Johnson – $64.5 million
2. Jackie Chan – $61 million
3. Matt Damon – $55 million
4. Tom Cruise – $53 million
5. Johnny Depp – $48 million
6. Ben Affleck – $43 million
7. Vin Diesel – $35 million
8. Shah Rukh Khan – $33 million
8. Robert Downey Jr – $33 million
10. Akshay Kumar – $31.5 million

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιοί 

1. Jennifer Lawrence – $46 million
2. Melissa McCarthy – $33 million
3. Scarlett Johnsson – $25 million 
4. Jennifer Aniston – $21 million
5. Fan Bingbing – $17 million
6. Charlize Theron – $16.5 million
7. Amy Adams – $13.5 million
8. Julia Roberts – $12 million
9. Mila Kunis – $11 million
10. Deepika Padukone – $10 million

Το 71% των ομιλούντων ρόλων είναι αντρικοί 

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Forbes, οι ακριβές παραγωγές που δίνουν υψηλές απολαβές στους ηθοποιούς έχουν περισσότερους ρόλους για άνδρες. Επίσης γενικότερα το Χόλιγουντ έχει περισσότερους ρόλους για άνδρες. Το Forbes σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το 71% των ομιλούντων ρόλων στις ταινίες είναι άνδρες.