Περισσότερα από 4.000 εισιτήρια έχει κόψει μέχρι στιγμής η «Ολιγαρχία», της οποίας η προβολή συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους «Ααβόρα» και «Ταινιοθήκη της Ελλάδας». Πληθαίνουν, εν τω μεταξύ, οι εγκωμιαστικές κριτικές στον ελληνικό τύπο.
 

Ads

«Ο Στέλιος Κούλογλου θυμίζει… Μάικλ Μουρ και κατασκευάζει ένα άρτιο εν μέρει και καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ για τη σύγχρονη οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, που παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος», γράφει η City Press… «Ξεχωριστό ενδιαφέρον φυσικά παρουσιάζει το κομμάτι των Ελλήνων πολιτικών που έβαλαν το λιθαράκι τους για να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο».
 
Ανάλογα είναι τα σχόλια από τους θεατές που παρακολούθησαν το έργο. «Πρώτη φορά βλέπω μετά από το τέλος μιας ταινίας, ο κόσμος να μην φεύγει και να χειροκροτάει», είπε μια θεατής μετά το τέλος της παράστασης. «Ι saw Oligarchy last night at Gazi», έγραψε ένας Ελληνοαμερικανός στον σκηνοθέτη της ταινίας Στέλιο Κούλογλου. «Its a masterpiece. Congratulations».(Είδα χθες το βράδυ την Ολιγαρχία στο Γκάζι. Είναι αριστούργημα, συγχαρητήρια). 

Το «Oligarchy», προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Γκάζι – στάση μετρό Κεραμεικός / ώρες προβολής: 18:30, 20:00, 22:00) και στον κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180 – στάση μετρό Αμπελόκηποι / ώρες προβολής: 19:00, 20:45, 22:30). Προσοχή: το Ααβόρα θα είναι κλειστό την Μεγάλη Παρασκευή και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα.