Μετά την πολύ επιτυχημένη της προβολή στο 17ο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η «Απόδραση από την Αμοργό» θα προβάλλεται από την Πέμπτη 7 Μαΐου στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη.

Αντίδοτο στην ιστορική λήθη και την προσπάθεια της ακροδεξιάς και των νεοναζί να ωραιοποιήσουν το καθεστώς της 21ης Απριλίου, το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ θυμίζει την βαρβαρότητα της δικτατορίας με μια συναρπαστική ιστορία, με πλοκή κινηματογραφικής ταινίας.

Στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-74), χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν. Ανάμεσα στους εξόριστους πολιτικούς, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Μυλωνάς, επίδοξος διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Τόπος εξορίας, η Αμοργός.

Το 1969 οργανώνεται μια διεθνής συνωμοσία για την απόδραση του: Αμερικανοί που περιθάλπουν τους βασανισμένους Έλληνες, Σουηδοί διπλωμάτες, καθώς και μια ομάδα Ιταλών εθελοντών που παριστάνουν τους τουρίστες. Αλλά μια σειρά από απρόοπτα κάνουν το εγχείρημα ακόμη πιο επικίνδυνο.

Προβολές

Αίθουσα: ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Μέρες προβολής: Πέμπτη 07/05 έως Τετάρτη 13/05
Ώρες προβολής: 18:00 / 19:15 / 20:30

Το trailer της ταινίας