Στην πλευρά του Ατλαντικού συνεχίζει τη διεθνή διαδρομή της η δημιουργία του Έκτορα Λυγίζου, «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού». Η ταινία έχει διακριθεί με την Ειδική Μνεία μέσω του πρωταγωνιστή της Γιάννη Παπαδόπουλου στο διαγωνιστικό τμήμα του 47ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Ads

Η ταινία θα λάβει μέρος στο τμήμα «Discovery» («Αποκαλύψεις»), του 37ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, και θα είναι υποψήφια για το βραβείο της διεθνούς Ένωσης Κριτικών.

Το έργο παρουσιάζει τρεις μέρες από τη ζωή ενός 23χρονου αγοριού στη σημερινή Αθήνα που παλεύει να επιβιώσει, αλλά και να κρατήσει στη ζωή το καναρίνι του, κόντρα στις συνθήκες αλλά κυρίως κόντρα στο πείσμα και την περηφάνια του, κόντρα στην απόφασή του να μη ζητήσει από πουθενά βοήθεια και να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Ελληνικό χρώμα στο φεστιβάλ του Τορόντο θα έχουν επίσης, ανάμεσα σε άλλες, οι συμμετοχές της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» και του «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Ads