Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» θα προβληθεί αύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 19:30 η νέα ταινία του ευρωβουλευτή και δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο Γέλιο».

Ads

Ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση των Ιωαννίνων, «Βήμα», περιέγραψε πως με το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του θέλησε να δώσει «δώσω την δυνατότητα στο κοινό να γελάσει και να χαμογελάσει, αλλά ταυτόχρονα να ενημερωθεί και για πράγματα που μπορεί να μην ξέρουν».

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από τρεις ιστορίες που προκαλούν γέλιο και μια τραγωδία. Οι αστείες ιστορίες είναι μια φάρσα που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο και κινηματογραφήθκε, ένας πολύ αστείος Γερμανός ευρωβουλευτής που κάνει σχέδια για την διάσωση της Ελλάδος σατιρίζοντας την ηγετική ομάδα της ΕΕ, και μια ακόμη ομάδα από τις Βρυξέλλες που χρησιμοποιεί το τραγούδι και το χιούμορ. Από την άλλη πλευρά είναι η ιστορία του Charlie Hebdo. Η δολοφονία δηλαδή της συντακτικής τους ομάδας από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Οι ιστορίες αυτές είναι μπλεγμένες η μια μέσα στην άλλη με στόχο το χιούμορ και το γέλιο να διασκεδάσουν την τραγωδία, καθώς όπως εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου του «είχε κάνει εντύπωση όταν ήμουν μικρός και είχα βρεθεί στην κηδεία ενός θείου μου, ότι οι άνθρωποι τριγύρω έκαναν αστεία. Μ έχει παραξενέψει πάρα πολύ. Δεν μου άρεσε καθόλου. Αργότερα κατάλαβα ότι το γέλιο είναι το αντίδοτο στην τραγωδία και στο κλάμα. Ήθελα να κάνω μια τέτοια ταινία ειδικά στην Ελλάδα που δύσκολα χαμογελάμε πλέον».

Ταυτόχρονα με την προβολή θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του, «Μαρτυρίες από την Δικτατορία και την Αντίσταση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία. «Πρόκειται για μια σειρά από μαρτυρίες που μάζευα για την Δικτατορία και την Αντίσταση επί δεκαπέντε περίπου χρόνια. Κυρίως άγνωστα πρόσωπα της αντίστασης, αλλά και από αυτούς που οργάνωσαν το πραξικόπημα. Αναφέρομαι βεβαίως σε σοβαρές περιπτώσεις και όχι στον κ. Παττακό! Επίσης βρήκα και όλο το προσωπικό που υπηρετούσε τότε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, οι οποίοι δίνουν πολύ ενδιαφέρουσες μαρτυρίες για το τι συνέβη στο παρασκήνιο αλλά και μετά», περιέγραψε ο ευρωβουλευτής.

Ads