Το όγδοο επεισόδιο της σχετικής σειράς «Πόλεμος των Άστρων», είναι μία εξαιρετική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που θα συγκινήσει τους παλιούς θεατές, αλλά και θα γοητεύσει τους νέους. Παράλληλα όμως το συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί και τον απόλυτο κινηματογραφικό φόρο τιμής στην Κάρι Φίσερ, καθώς η θρυλική «Πριγκίπισσα Λέια» έφυγε από τη ζωή, έναν χρόνο πριν στις 27 Δεκεμβρίου του 2016.

Ads

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» (Star Wars: The Last Jedi – 2017) του Ρίαν Τζόνσον, επιχειρούμε ένα επικό ταξίδι σε έναν γαλαξία πολύ μακριά. Πίσω στο 1977, όταν μία ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον τίτλο: «Star Wars: Episode IV – A New Hope», μας εισήγαγε στον μαγικό κόσμο του Τζορτζ Λούκας. «May the Force be with you…»

«Πριν πάρα πολύ καιρό, σ’ έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό…» – Σαράντα (40) πριν αυτή η φράση εμφανίστηκε για πρώτη φόρα στις Κινηματογραφικές Αίθουσες όλου του κόσμου, κι έτσι ένας νέος μοντέρνος θρύλος γεννήθηκε…

Ήταν 25 Μαΐου του 1977, όταν πραγματοποιούσε την πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών, μία ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον τίτλο: «Star Wars: Episode IV – A New Hope», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζορτζ Λούκας.

Ads

Έκτοτε έχουν περάσει σαράντα (40) ολόκληρα χρόνια, καθώς ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise στην ιστορία του Κινηματογράφου, συνεχίζει να μας ταξιδεύει σ’ έναν γαλαξία μακριά.

Με την επαναστατική χρήση των ειδικών εφέ, της αντισυμβατικής επεξεργασίας και του συνδυασμού επιστημονικής φαντασίας και επικού σεναρίου, ο Πόλεμος των Άστρων παραμένει διαχρονικά μία από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars, περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τις εξής ταινίες:

  • Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)
  • Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)
  • Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)
  • Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999)
  • Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002)
  • Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)
  • Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)
  • Rogue One: A Star Wars Story (2016)
  • Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (2017)

image

Η νέα ταινία «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» (Star Wars: The Last Jedi – 2017) του Ρίαν Τζόνσον, παίρνει τη σκυτάλη από το φιλμ, «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» (Star Wars: The Force Awakens – Episode VII – 2015) του  Τζέι Τζέι Έιμπραμς:

Δέκα (10) χρόνια μετά την τελευταία επαφή με το σύμπαν του Τζορτζ Λούκας, το «Star Wars» επέστρεψε με τον Τζέι Τζέι Έιμπραμς να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για το έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων. Η δράση της ταινίας «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» τοποθετείται χρονικά τριάντα (30) χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι» (Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi – 1983).

image

Στο φιλμ, «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», πρωταγωνιστούσαν νέοι ηθοποιοί, αλλά και βετεράνοι που έχουν συνδεθεί με το σύμπαν των συγκεκριμένων ταινιών. Συγκεκριμένα, εμφανίζονται οι: Ντόμναλ Γκλίσον, Άντι Σέρκις, Όσκαρ Άιζακ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Ντόμναλ Γκλίσον, Άντονι Ντάνιελς, Πίτερ Μέιχιου, ενώ επέστρεψαν για τις ανάγκες του σεναρίου και οι συνήθεις ύποπτοι: Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ και φυσικά η Κάρι Φίσερ.

«Ήμουν οπαδός του Τζέι Τζέι Έιμπραμς και όταν συναντήθηκα μαζί του, ήταν πολύ ανοιχτός μαζί μου. Αυτή η αίσθηση πως κρατάς όλα τα μυστικά για σένα και δεν λες τίποτα σε κανένα, εξαφανίστηκε μόλις συναντηθήκαμε. Μιλήσαμε για την δουλειά και μου μίλησε πολύ ανοιχτά για όλα. Οι πρώτες ταινίες ήταν λίγο πριν έρθω σε αυτό τον κόσμο. Γεννήθηκα το ’83. Μπορώ να πω πως ήμουν περισσότερο παιδί του Ιντιάνα Τζόουνς. Στη συνέχεια, όμως παρακολούθησα όλες τις ταινίες και κάποιες τις ξαναπαρακολούθησα. Πραγματικά πέρασα πολύ καλά, ήταν εξαιρετικά.» – αναφέρει σχετικά ο ηθοποιός, Ντόμναλ Γκλίσον.

«Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» (Star Wars: The Last Jedi – 2017) του Ρίαν Τζόνσον

Έχοντας πραγματοποιήσει τα πρώτα της βήματα σε ένα μεγαλύτερο κόσμο στο «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» (2015), η Rey συνεχίζει πλέον το επικό της ταξίδι με τους Finn, Poe και Luke Skywalker στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας.

image

O Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, η Λόρα Ντερν και η Κέλι Μέρι Τραν, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ντέζι Ρίντλεϊ, τον Τζον Μπογιέγκα, τον Μαρκ Χάμιλ και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρίαν Τζόνσον, συνθέτουν το όγδοο (8) επεισόδιο στην κοσμογονία του Star Wars.

Μαζί τους ενώνουν τις δυνάμεις και οι ηθοποιοί: Ντόμναλ Γκλίζον, Άνταμ Ντράιβερ, Όσκαρ Άιζακ, Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Γκουέντολιν Κρίστι, Κάρι Φίσερ, Λουπίτα Νιόνγκο, , Άντι Σέρκις.

Διαβάστε επίσης:

Η ταινία «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι», κυκλοφορεί στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου (και σε 3D), σε διανομή της εταιρείας Feelgood Entertainment.