Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Ο Τρελός Πιερό – ΒΟΥΛΗ, 23.00

Γαλλική ταινία του Ζαν Λικ Γκοντάρ, με τους Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρίνα, Σάμουελ Φούλερ.

Η δέκατη ταινία του Γκοντάρ τοποθετείται ανάμεσα σε δυο μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις. Το Νέο Κύμα στο σινεμά και τον Μάη του ’68, με δυο αναχωρητές χαρακτήρες που δυναμιτίζουν τη ζωή τους αναζητώντας έναν έρωτα πολύ κοντά στον θάνατο, με σκοπό να βρουν το νόημα.

Ads

Ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με την babysitter προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία της φιλοσοφίας.

Ζίζοτεκ – ΕΡΤ 2, 23.45

Eλληνική ταινία του Βαρδή Μαρινάκη, με τους Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκο Γεωργάκη, Δημήτρη Ξανθόπουλο.

Κατά τη διάρκεια ενός επαρχιακού πανηγυριού μια μητέρα εγκαταλείπει τον εννιάχρονο γιο της, ο οποίος περιπλανιέται στο δάσος. Καταφεύγει στην καλύβα ενός μοναχικού άντρα, με τον οποίο αναπτύσσει μια ιδιαίτερη, στενή σχέση.

Η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη, αν και λιγότερο άρτια και τολμηρή  από  την εξαιρετική πρώτη του ταινία «Μαύρο Λιβάδι» καταφέρνει ωστόσο να δώσει μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα  βαλκανικού μαγικού ρεαλισμού και να αφηγηθεί μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης.

Εντμόντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας COSMOTE Cinema 2, 21.00

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξίς Μικαλίκ με τους: Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν, Τομά Σολιβέρ

Τον Δεκέμβριο του 1897 ο θεατρικός συγγραφέας Εντμόν Ροστάν, πατέρας δύο παιδιών, αναζητά απελπισμένα μια επιτυχία. Καταφέρνει να πείσει τον διάσημο ηθοποιό Κονστάν Κοκλάν πως μπορεί να γράψει μια έμμετρη ηρωική κωμωδία αλλά, αν και η διορία είναι ασφυκτική, αυτός έχει έτοιμο μόνον τον τίτλο: «Σιρανό ντε Μπερζεράκ».

O γιος του Σαούλ – CINOBO

Ένας άγνωστος σκηνοθέτης από την Ουγγαρία, ο Λάζλο Νέμες συγκλόνισε πρώτα τις Κάννες και μετά ολόκληρο τον πλανήτη, φτιάχνοντας μια ταινία για το Ολοκαύτωμα που δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Ασύλληπτο σκηνοθετικό ντεμπούτο και αναμφίβολα μια από τις ταινίες της δεκαετίας.

Οκτώβριος 1944, Άουσβιτς-Μπίρκεναου: Ο Σαούλ είναι Ούγγρος, μέλος της Ζόντερκομαντο, της ομάδας Εβραίων κρατουμένων που είναι αναγκασμένη να βοηθά τους Ναζί στον μηχανισμό των εκτελέσεων μεγάλης κλίμακας. Ενώ δουλεύει σε ένα από τα κρεματόρια, ο Σαούλ ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού το οποίο θεωρεί ότι είναι το παιδί του. Ενώ η Ζόντερκομαντο σχεδιάζει εξέγερση, ο Σαούλ αποφασίζει να φέρει εις πέρας μια αδύνατη αποστολή: να σώσει το σώμα του παιδιού από τις φλόγες, να βρει ένα ραβίνο να απαγγείλει την νεκρώσιμη ακολουθία και να θάψει το αγόρι όπως πρέπει.

‘Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας | 2016

Βραβείο FIPRESCI | Φεστιβάλ Καννών 2015

Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής | Φεστιβάλ Καννών 2015

Zizotek Teaser #1 from StudioBauhaus on Vimeo.