Το 5ο Athens Open Air Film Festival, σήκωσε αυλαία την Τετάρτη 17 Ιουνίου και έκτοτε το Φεστιβάλ συνεχίζει τις καλοκαιρινές κινηματογραφικές του εξορμήσεις, μετατρέποντας την Αθήνα σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά. Τη σκυτάλη των προβολών παίρνει αυτή την εβδομάδα το cult ροκ μιούζικαλ του Τζιμ Σάρμαν: «The Rocky Horror Picture Show», το οποίο φέτος συμπληρώνει σαράντα (40) χρόνια, από την πρώτη του προβολή. Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στο Άλσος Πετραλώνων, με ελεύθερη είσοδο.

Ads

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Ο λόγος βέβαια για το 5ο Athens Open Air Film Festival που και φέτος θα μας κρατήσει παρέα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

Διαβάστε επίσης:
Όλη η Αθήνα ένα Θερινό Σινεμά – Αναλυτικό Αφιέρωμα στο 5ο Athens Open Air Film Festival

image

Ads

Μία βροχερή νύχτα οι νιόπαντροι Μπραντ και Τζάνετ αναζητούν καταφύγιο σε μια απομονωμένη έπαυλη. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι κατοικείται από ένα φιλήδονο τρελό επιστήμονα – τραβεστί που στόχο έχει να δημιουργήσει το τέλειο «τεκνό» και τους ακόλουθούς του, που όλοι τους έρχονται από… άλλο πλανήτη!

image

Απερίγραπτες εμφανίσεις, ερμηνείες που δίνουν νέο νόημα στην έννοια του camp και μερικά αξέχαστα τραγούδια, συνθέτουν το Rocky Horror Picture Show και του χαρίζουν τον τίτλο της πιο διεστραμμένης ανάγνωσης του μύθου του Φρανκενστάιν. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το φιλμ κατέχει το ρεκόρ της ταινίας με τη μακροβιότερη πορεία στις αίθουσες, καθώς μέχρι και σήμερα οι οπαδοί της διοργανώνουν προβολές-happennings με τη συμμετοχή του κοινού. Επίσημος ιστότοπος: The Rocky Horror Picture Show.

Μεταφορά του ομότιτλου ροκ μιούζικαλ από τη θεατρική σκηνή στην μεγάλη οθόνη, η ταινία σηματοδοτεί την απόλυτη cult στιγμή της κινηματογραφικής ιστορίας με πρωταγωνιστές τους Τιμ Κάρι, Μπάρι Μπόστγουϊκ και Σούζαν Σάραντον. Η ταινία παίρνει κοσμικές διαστάσεις με το διεστραμμένο χιούμορ, την χαρακτηριστική μουσική και τις παρακμιακές καταστάσεις να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

image

Το φιλμ του Τζιμ Σάρμαν, προβλήθηκε το 1975 στην Ελλάδα με τίτλο «Ρόκι Χόρορ Σόου» και σαράντα (40) χρόνια μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να την ξαναδούμε, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην επετειακή της προβολή στο 5ο Athens Open Air Film Festival.

Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 21:00
Άλσος Πετραλώνων
– Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη / Κατάλληλο άνω των 17

image

«The Rocky Horror Picture Show» (1975)
Σκηνοθεσία: Τζιμ Σάρμαν

Πρωταγωνιστούν: Τιμ Κάρι, Μπάρι Μπόστγουϊκ, Σούζαν Σάραντον
Έτος παραγωγής: 1975
Διάρκεια: 100 λεπτά

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

image

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για κάθε μία από τις προβολές του 5ου Athens Open Air Film Festival, που και φέτος θα μας κρατήσει κινηματογραφική συντροφιά, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.