Μετά την πρώτη του προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το ντοκιμαντέρ «Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο» με πρωταγωνιστή τον Νόαμ Τσόμσκι και σε σκηνοθεσία των Peter Hutchison, Kelly Nyks και Jared Scott, παρουσιάζεται και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στον Κινηματογράφο Δαναός, από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ και προσφέρει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

Ads

O Νόαμ Τσόμσκι, μας δίνει μία αιχμηρή και ολοκληρωμένη ανάλυση της σύγχρονης οικονoμικοπολιτικής κρίσης. Μέσα από τον λόγο του, αναδεικνύει δέκα κομβικά σημεία που συνέβαλλαν στην κατάλυση του κράτους κοινωνικής ευθύνης από τις πολυεθνικές εταιρείες και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Γλωσσολόγος, φιλόσοφος, γνωστικός επιστήμων, ιστορικός, κοινωνιολόγος, πολιτικός αναλυτής και ακτιβιστής, καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας, ο Νόαμ Τσόμσκι, συμμετέχει στη παγκόσμια δράση για παραπάνω από έξι δεκαετίες.

image

Αν και η ανάλυση του Τσόμσκι αφορά στα τεκταινόμενα κυρίως της αμερικανικής πολιτικής  ιστορίας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να ταυτίσουμε τακτικές που εφαρμόζονται κατά κράτος και στην Ευρώπη των πολυεθνικών lobbies. Ένας από τους πιο γνωστούς και ενεργούς διανοούμενους της εποχής μας, ο Νόαμ Τσόμσκι, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο», μας δίνει μία αιχμηρή και ολοκληρωμένη ανάλυση της σύγχρονης οικονoμικοπολιτικής κρίσης.

Ads

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email.

image

Συγκρίνοντας την κρίση του 30’ με τη σημερινή, ο Τσόμσκι καταλήγει στο δυσοίωνο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες για την ανάκτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κοινωνικό και εργασιακό χώρο. Αιτία, η δυσθεόρατη συνάθροιση πλούτου σ’ ένα πολύ μικρό ποσοστό, της τάξης του 1%, του γενικού πληθυσμού της γης. Δραστηριότατος ακτιβιστής, ο ίδιος ακόμα και στην ηλικία των 88 ετών, βρίσκει την μόνη ελπίδα για το μέλλον στις «αναρίθμητες μικρές δράσεις των ανώνυμων ανθρώπων που αποτελούν το ακτιβιστικό πλήθος».

Διαβάστε επίσης:
Νόαμ Τσόμσκι: Αυτές είναι οι δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης
Νόαμ Τσόμσκι: Οι σαδιστές ευρωκράτες βασανίζουν την Ελλάδα

image

Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο / Requiem for the American Dream
Σκηνοθεσία: Peter Hutchison, Kelly Nyks, Jared Scott

Διάρκεια: 73 λεπτά
Παραγωγή: Η.Π.Α.
Έτος: 2015
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 16:00 στον Κινηματογράφο Δαναός (Κηφισίας 109)

Από το 2009, το CineDoc προβάλει βραβευμένα ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Τις προβολές, που διαρκούν όλο τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από φέτος, το CineDoc είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs που επιδιώκει την ταυτόχρονη διανομή και προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το European Documentary Network και την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Ε.Ε.

image

Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για όλες τις προβολές του, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διοργανώνονται διαγωνισμοί για τη χορήγηση δωρεάν προσκλήσεων.

Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.