Μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα προβολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το ντοκιμαντέρ – κιβωτός της ελληνικής κρίσης του Γιώργου Αυγερόπουλου, «Αγορά» (Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές), συνεχίζει το ταξίδι του στις Κινηματογραφικές Αίθουσες. Η ταινία θα εξακολουθήσει να προβάλλεται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους της Αθήνας (Ααβόρα, Αλκυονίδα και Στούντιο) και της Θεσσαλονίκης (Παύλος Ζάννας και Τάκης Κανελλόπουλος), ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να παρουσιάζεται και στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Tvxs.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και έχει εξασφαλίσει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

Ads

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Αγορά» (Agora), συνθέτει ένα ανακεφαλαιωτικό χρονικό της κοινωνικής τραγωδίας που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία πενταετία, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για μια παγκόσμια συστημική κρίση σε εξέλιξη και μία ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που διεξάγει οικονομικά πειράματα υψηλού ρίσκου χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος.

Άρτιο αισθητικά και καλά τεκμηριωμένο, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μία ενδελεχής ανασκόπηση του τι πραγματικά συνέβη τα τελευταία κρίσιμα χρόνια στην Ελλάδα, μέσα από καταλυτικές συνεντεύξεις, αλλά και παρουσίαση των πιο καθοριστικών γεγονότων που επηρέασαν την εξέλιξη της χώρας.
image
«Το «Αγορά» είναι η προσωπική μου αντίδραση στην κρίση, η θέση που παίρνω απέναντι στην αδικία. Στόχος μου είναι να δώσω φωνή στους ανθρώπους που δεν μπορούν να ακουστούν. Από τις αρχές της κρίσης το 2010, με μία ομάδα συνεργατών ξεκινήσαμε να παρακολουθούμε ζωές ανθρώπων διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων παρατηρώντας πώς οι ζωές τους αλλάζουν καθώς ο χρόνος περνά και πώς η κρίση επηρεάζει ή όχι τις ζωές τους. Παράλληλα, καταγράφουμε τη δραματική χρονική ακολουθία της ίδιας της κρίσης, αναζητώντας απαντήσεις από ανθρώπους-κλειδιά, πολιτικούς ή insiders τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Παρακολουθούμε επίσης την άνοδο του φασισμού αλλά και των κινημάτων αλληλεγγύης. Η ταινία γίνεται τελικά μια αναζήτηση για την αρχική σημασία της Αγοράς. Στην Αρχαία Αθήνα ήταν η καρδιά και η μήτρα της Δημοκρατίας, το κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής ζωής. Σήμερα, στα Νέα Ελληνικά, η λέξη Αγορά υποδηλώνει απλώς ένα τόπο εμπορικών συναλλαγών.»
Γιώργος Αυγερόπουλος

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη – Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλά για το «Agora», την κρίση & τις εκλογές
image
Μετά από δεκατρία χρόνια ενεργούς δημοσιογραφίας και κινηματογραφικής τεκμηρίωσης επίκαιρων θεμάτων σε όλο τον πλανήτη, ο Γιώργος Αυγερόπουλος στρέφει επειγόντως την κάμερά του προς την Ελλάδα και καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα της στάδια. Παράλληλα, αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της και τις επιπτώσεις στις ζωές απλών ανθρώπων, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου.

Ads

Το Tvxs.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και έχει εξασφαλίσει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του και για τη δεύτερη εβδομάδα προβολή του αξιόλογου ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα θα διατίθενται καθημερινά τρεις διπλές προκλήσεις για τους κινηματογράφους της Αθήνας – μία για το Ααβόρα, μία για την Αλκυονίδα και μία για το Στούντιο – για τις ημέρες προβολών: Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, Δευτέρα 26/1, Τρίτη 27/1 και Τετάρτη 28 Ιανουαρίου. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «Agora», επιλέγοντας παράλληλα τον κινηματογράφο και την ημέρα προβολής που επιθυμείτε. Μετά από κλήρωση οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερώνονται εγκαίρως με προσωπικό email.

Αναλυτικά όλες οι Αίθουσες και οι ώρες προβολών του ντοκιμαντέρ: «Αγορά» (Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές)

  • Ααβόρα (Ιπποκράτους 180, Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα) – 20:00
  • Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα) – 18:30
  • Στούντιο (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα) – 21:00
  • Παύλος Ζάννας (Ολύμπιον – Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη) – 18:30
  • Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α, Λιμάνι): Τετάρτη 28/1, 19:00 – 21:30
  • Βιτσέντζος Κορνάρος (Μαλικούτη 18-20, Ηράκλειο): 18:00 – 20:15 – 22:30

image
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 20:00, ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος θα παρουσιάσει το «Agora» στον κινηματογράφο Ααβόρα. Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας, ο σκηνοθέτης θα δεχτεί ερωτήσεις του κοινού και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επίσης την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 15:00, το «Agora» θα πραγματοποιήσει την γαλλική πρεμιέρα του στο Μπιαρίτζ, στα πλαίσια της επίσημης συμμετοχής του στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων FIPA, όπου πριν από ένα χρόνο είχε βραβευθεί – πριν ακόμα ολοκληρωθεί – ως Καλύτερο Σχέδιο Ταινίας (Winner Pitch Fipa Industry 2014).

Διαβάστε επίσης:
«Agora» & «Μία Οικογενειακή Υπόθεση» στο Φεστιβάλ Fipa της Γαλλίας

 

Από τον Φεβρουάριο του 2015, η διανομή του «Agora» θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ παράλληλα η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και της Ασίας.

Το ντοκιμαντέρ «Αγορά» (Agora: Από τη Δημοκρατία στις Αγορές), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αυγερόπουλου, κυκλοφορεί σε διανομή της Small Planet. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις επόμενες προβολές του ντοκιμαντέρ, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του «Αγορά».