Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, συνεχίζοντας τις ενδιαφέρουσες προβολές του και παίρνοντας την σκυτάλη από το υπέροχο «Εξωτικά, Ερωτικά κτλ» (Exotica, Erotica, Etc. – 2015) της Ευαγγελίας Κρανιώτη, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ, «Sugar Blues» της Andrea Culková. Η προβολή πραγματοποιείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ και προσφέρει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

Ads

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η σκηνοθέτης Andrea Culková, διαγνώστηκε με διαβήτη. Ανησυχώντας για την υγεία του μωρού της, αλλά και για όλη την οικογένειά της, αναζητά τρόφιμα που δεν περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη. Αυτό όμως σύντομα αποδεικνύεται αδύνατο, αφού η ζάχαρη υπάρχει παντού.

image

Έτσι, η δημιουργός ξεκινά μια έρευνα για την επίδραση της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό. Με την επιμονή ενός ντετέκτιβ, εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικών και των συστημάτων υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε στην κουζίνα της, συνεχίστηκε στις πέντε ηπείρους επί πέντε χρόνια.

Ads

Όμως, η οικογένειά της την χρειάζεται, ειδικά ο μικρότερος γιος της. Θα μπορούσε η ζάχαρη να ευθύνεται για τα προβλήματα της υγείας του; Μια τραγικωμική, ζωηρή και συγκινητική ιστορία για όλα εκείνα που δεν γνωρίζαμε για τη ζάχαρη και την επίδρασή της στον οργανισμό μας…

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email και παρακαλούνται να έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις τους το αργότερο στις 19:45 από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

To ντοκιμαντέρ «Sugar Blues» της Andrea Culková, θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31). Η ταινία την ίδια περίοδο θα παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Σκωτία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Νορβηγία και Ολλανδία, στα πλαίσια της πρώτης πανευρωπαϊκής καμπάνιας του δικτύου διανομής Moving Docs, μέλος του οποίου είναι και το CineDoc. Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο Δαναός (Κηφισίας 109).

image

Η προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την παιδική διατροφή. Στην συζήτηση, συμμετέχουν: Ευαγγελία Χαρμανδάρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Εμμανουήλ Σουβατζόγλου (Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Aachen, εξειδικευμένος στο Σακχαρώδη Διαβήτη κύησης), Κωνσταντίνος Η. Τσίγκος, Καθηγητής Διατροφής και Μεταβολισμού, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Κατερίνα Μιχαηλίδου (Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Σύμβουλος θηλασμού LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL  και Βοηθός Μητρότητας CPD).

«Sugar Blues»
Σκηνοθεσία: Andrea Culková
Διάρκεια: 79 λεπτά / 2014 / Τσεχία
Γλώσσα: Τσέχικά, Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Από το 2009, το CineDoc προβάλει βραβευμένα ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Τις προβολές, που διαρκούν όλο τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από φέτος, το CineDoc είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs που επιδιώκει την ταυτόχρονη διανομή και προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το European Documentary Network και την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Ε.Ε.

image

Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για όλες τις προβολές του, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διοργανώνονται διαγωνισμοί για τη χορήγηση δωρεάν προσκλήσεων.

Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.