Μετά την πρώτη του προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το ντοκιμαντέρ του Olivier Peyon, «How I Came to Hate Math», παρουσιάζεται και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στον Κινηματογράφο Δαναός, από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc. Η Apple και η Google, είναι μόνο μερικά παραδείγματα κορυφαίων στο είδους τους επιχειρήσεων, οι οποίες στηρίζονται κατεξοχήν σε αλγόριθμους και μαθηματικούς τύπους. Πώς όμως γίνεται να έχουμε χάσει το ενδιαφέρον μας για τα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κινητήρια δύναμη στον σύγχρονο κόσμο; Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ και προσφέρει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

Ads

Ποια είναι η σχέση μας με τα μαθηματικά; «Πώς είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι να μην καταλαβαίνουν τίποτα από Μαθηματικά», αναρωτιέται ο σκηνοθέτης Olivier Peyon και αναζητά απαντήσεις μέσα από το ντοκιμαντέρ του. Πρόκειται για μια ταινία που σίγουρα θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε και τελικά να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τα μαθηματικά, καθώς έχουν ευρύτατες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή.

image

Αρχαία αλλά και σύγχρονα, μοναχικά αλλά και συλλογικά, απαιτητικά όσο και δημιουργικά, δύσκολα μα και εύκολα, ποια είναι τα μαθηματικά και ποιος ο ρόλος τους στη ζωή μας; Ποιες οι εφαρμογές τους στην καθημερινότητα; Πώς μπορούν τα μαθηματικά να είναι συναρπαστικά και μαγικά; Ποιoς είναι ο καλύτερος τρόπος να τα διδάξεις ή να τα μάθεις; Το ντοκιμαντέρ του Olivier Peyon μας καλεί να γνωρίσουμε καλύτερα των μαγικό κόσμο των μαθηματικών.

Ads

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email.

image

«How I Came to Hate Math»
Σκηνοθεσία: Olivier Peyon

Διάρκεια: 100 λεπτά
Παραγωγή: Γαλλία
Έτος: 2013
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 15:30 στον Κινηματογράφο Δαναός (Κηφισίας 109)

Από το 2009, το CineDoc προβάλει βραβευμένα ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Τις προβολές, που διαρκούν όλο τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από φέτος, το CineDoc είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs που επιδιώκει την ταυτόχρονη διανομή και προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το European Documentary Network και την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Ε.Ε.

image

Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για όλες τις προβολές του, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διοργανώνονται διαγωνισμοί για τη χορήγηση δωρεάν προσκλήσεων.

Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.