Μετά την πρώτη επιτυχημένη του προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το ντοκιμαντέρ της Bess Kargman, «First Position», παρουσιάζεται από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στον Κινηματογράφο Δαναός. Έξι ταλαντούχοι χορευτές, κατά τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας τους για τον διαγωνισμό Youth America Grand Prix, παλεύουν με την εξάντληση, τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες της εφηβείας, με όπλο τη δύναμη της θέλησης. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ και προσφέρει διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

Ads

Κάθε χρόνο, χιλιάδες νέοι χορευτές παίρνουν μέρος σ’ έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο, το Youth America Grand Prix. Στον τελικό γύρο, εκατοντάδες χορευτές αγωνίζονται για να κάνουν το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα και να διεκδικήσουν τις ελάχιστες υποτροφίες που απονέμονται.

image

Το ντοκιμαντέρ της Bess Kargman, «First Position», παρακολουθεί έξι από αυτούς τους ταλαντούχους χορευτές. Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό πορτρέτο μιας ομάδας εξαιρετικά προικισμένων νέων χορευτών και ένα ντοκιμαντέρ που συγκινεί με την επιμονή και το πάθος της νεότητας.

Ads

Η ταινία, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Toronto International Film Festival, έχει κερδίσει το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο San Francisco Doc Fest και τα βραβεία κοινού για καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Dallas International Film Festival, Portland International Film Festival και στο DOC NYC.

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email.

image

«First Position»
Σκηνοθεσία: Bess Kargman

Διάρκεια: 91 λεπτά
Παραγωγή: Η.Π.Α.
Έτος: 2011
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 16:00 στον Κινηματογράφο Δαναός (Κηφισίας 109)

Από το 2009, το CineDoc προβάλει βραβευμένα ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Τις προβολές, που διαρκούν όλο τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από φέτος, το CineDoc είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs που επιδιώκει την ταυτόχρονη διανομή και προβολή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το European Documentary Network και την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Ε.Ε.

image

Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για όλες τις προβολές του, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διοργανώνονται διαγωνισμοί για τη χορήγηση δωρεάν προσκλήσεων.

Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.