Μετά την επιτυχημένη του προβολή, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το ντοκιμαντέρ «Alphabet» του Erwin Wagenhofer, παρουσιάζεται αυτή την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στον Κινηματογράφο Δαναός, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc για τη σεζόν 2014 – 2015 και στο ιδιαίτερα σημαντικό αφιέρωμα στην εκπαίδευση. Η ταινία, ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και διερευνά τα περιθώρια για αλλαγή στα εκπαιδευτικά μοντέλα που εφαρμόζονται από την Κίνα ως την Ευρώπη. Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, προσφέρει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

Το 98% των παιδιών γεννιούνται χαρισματικά. Μετά το σχολείο, μόνο το 2% συνεχίζει να είναι. Τι συμβαίνει στο σχολείο; Τα συστήματα εκπαίδευσης που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο πόσο περιορίζουν τα έμφυτα χαρίσματα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μετατρέποντάς τα σε ανταγωνιστικά ρομπότ;
image
Τα εκπαιδευτικά συστήματα που ακολουθούμε σήμερα διαμορφώθηκαν την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, με βασική αρχή να δημιουργήσουν «εργάτες» που θα αποδίδουν, άτομα που θα αποτελέσουν τα λειτουργικά γρανάζια της κοινωνίας του αύριο. Σ’ ένα τέτοιο σύστημα, η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η φαντασία, το παιχνίδι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο – και μαζί τους η δυνατότητά μας να βρίσκουμε νέες λύσεις, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας. Αυτό, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, είναι και το πιο καθοριστικό εμπόδιο στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.
image
Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.
image
Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Alphabet», σε σκηνοθεσία του Erwin Wagenhofer – στο πλαίσιο του αφιερώματος στην εκπαίδευση από το CineDoc – θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 15.15 στον Κινηματογράφο Δαναός. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας και του Ινστιτούτου Goethe στην Αθήνα. Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.
image
«Alphabet»
Σκηνοθεσία: Erwin Wagenhofer

Χώρα: Αυστρία, Γερμανία
Παραγωγή: 2013
Διάρκεια: 113 λεπτά
Γλώσσα: Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά με Ελληνικούς υπότιτλους

To CineDoc προβάλλει από το 2009 βραβευμένα Ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Τις προβολές, που διαρκούν όλο τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.