Το «Presenting Princess Shaw» του Ido Haar, είναι μια επίκαιρη ιστορία βγαλμένη μέσα από την καρδιά της ψηφιακής εποχής. Είναι μια ταινία για τη μοναξιά και την ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη και αναγνώριση. Το ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί από το Φεστιβάλ CineDoc την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και παρέχει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

Η Σαμάνθα Μοντγκόμερι είναι μία μοναχική γυναίκα που εργάζεται σε οίκο ευγηρίας σε μία φτωχή συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Τα βράδια γράφει τραγούδια και τα ανεβάζει στο YouTube. Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη της γης, ο Ισραηλινός Οφίρ Κουτιέλ γνωστός και ως Κούτιμαν, δημιουργεί μουσικά βίντεο χρησιμοποιώντας ερασιτεχνικά κομμάτια μουσικής ανεβασμένα στο YouTube. Δύο ξένοι που τους χωρίζουν 10.000 χιλιόμετρα, συνθέτουν το δικό τους τραγούδι.

image

Στην εποχή των νέων μέσων όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών σε όλο τον κόσμο ανεβάζουν στο διαδίκτυο καθημερινά χιλιάδες βίντεο. Βίντεο που έχουν γυρίσει οι ίδιοι και θέλουν να μοιραστούν το ταλέντο τους με τον κόσμο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τους ανακαλύψει.

Ads

Ο Κούτιμαν είναι συνθέτης, μουσικός και πρωτοπόρος στον τομέα του βίντεο αρτ. Δημιουργεί μουσικά κομμάτια εξ ολοκλήρου από μουσική που άγνωστοι άνθρωποι δημοσίευσαν στο διαδίκτυο. Ο Κούτιμαν παρουσίασε το πρώτο έργου του πριν από πέντε χρόνια, και αμέσως έγινε γνωστό, έχοντας περισσότερες από 10 εκατομμύρια επισκέψεις μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες που κυκλοφόρησε, ενώ το περιοδικό Times συμπεριέλαβε το έργο του μέσα στις πενήντα κορυφαίες καινοτομίες της χρονιάς.

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση – για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Presenting Princess Shaw» του Ido Haar, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

image

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Presenting Princess Shaw
Σκηνοθεσία: Ido Haar

Διάρκεια: 83 λεπτά
Έτος: 2015
Χώρα: Ισραήλ
Γλώσσα: Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ ( Θεσσαλονίκη)
Το ντοκιμαντέρ επαναπροβάλλεται:
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την Μόνικα Χριστοδούλου, γνωστή ως Monika, που είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια – τραγουδοποιός. Το 2006 ολοκλήρωσε το πρώτο της προσωπικό demo, που ηχογραφήθηκε στο σπίτι της και το μοίρασε σε φίλους και γνωστούς στην Αθήνα, ενώ παράλληλα το ανέβασε και στο MySpace. Χάρη σε αυτό, τo demo έγινε δημοφιλής στους αθηναϊκούς μουσικούς κύκλους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Αντωνόπουλος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας τους Ισραήλ.

image

CineDoc

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Μάιο του 2017, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.