Το Φεστιβάλ CineDoc, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Peru Sabe» του Jesus M. Santos, αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 16:00, στον Κινηματογράφο Δαναό και το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Μετά την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Peru Sabe» του Jesus M. Santos, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, από το CineDoc, το Tvxs.gr εξασφάλισε δύο δίπλες προσκλήσεις και για τη δεύτερη προβολή της ταινίας, αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 16:00, στον Κινηματογράφο Δαναό.
 
image
 
20:00 Peru Sabe
Σκηνοθεσία: Jesus M. Santos
Διάρκεια 70 λεπτά / Παραγωγή 2012 / Περού – Ισπανία
 
Ο Ferran Adrià, ο διασημότερος σεφ του κόσμου και ο Gastón Acurio, ο μάγειρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Λατινική Αμερική, ξεκινούν ένα ταξίδι για να εξερευνήσουν τις ρίζες της μεγάλης περουβιανής κουζίνας και να επιτύχουν μέσω αυτής να αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων της χώρας. Έτσι ξεκίνησε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που συμβαίνει σήμερα στο Περού.

image
 
Εκεί, το φαγητό, η παρασκευή και η απόλαυσή του, έχουν αποκτήσει πολιτικές διαστάσεις και τόσο εκρηκτική δύναμη, που αλλάζει το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων. Χάρη σε μια ομάδα εμπνευσμένων και ταλαντούχων ανθρώπων, το Περού έχει αναπτύξει σήμερα έναν τεράστιο μηχανισμό που δημιουργεί εξαιρετικούς παραγωγούς, σεφ, επιχειρηματίες και εστιατόρια. Πάνω από 80.000 νέοι έχουν επιλέξει να μελετήσουν τη γαστρονομία.
 
Το “Peru Sabe” καταγράφει αυτό το ταξίδι. Μια συναρπαστική μαρτυρία για το πώς η περουβιανή κουζίνα ανακάλυψε την τέλεια συνταγή για την τόνωση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά στοιχεία της.

image
 
Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Peru Sabe», την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 16:00, στον Κινηματογράφο Δαναό, από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email και παρακαλούνται να έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις τους το αργότερο μέχρι τις 15:30 την Κυριακή, από τον Κινηματογράφο Δαναό.

image
 
Ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin, Ferran Adrià είναι ένας από τους διασημότερους σεφ του κόσμου και ανακηρύχθηκε ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο από το περιοδικό Time. Η επιρροή του φτάνει πολύ πέρα από τον κόσμο της μοριακής μαγειρικής, που αποτελεί δική του εφεύρεση. Το εστιατόριο του, El Bulli, στην Καταλονία, ψηφίστηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο τα έτη 2002, 2006, 2007, 2008 και 2009, όπου έκλεισε προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας γύρω από τη γαστρονομία.
 
Το 2007 ο Ferran ίδρυσε το Pachacútec Culinary School, σε συνεργασία με την Astrid & Gastón Corporation, στην οποία προεδρεύει ο Gastón Acurio. Σε όλη του τη σταδιοδρομία, έχει επιδείξει μια ακούραστη ικανότητα δημιουργίας και καινοτομίας, όχι μόνο από γαστρονομική άποψη, αλλά σχεδόν σε όλες τις πτυχές της φιλοξενίας. 

Ο Gastón Acurio είναι διάσημος σεφ, συγγραφέας, επιχειρηματίας, και υποστηρικτής της Περουβιανής μαγειρικής τέχνης. Το 2005 ανακηρύχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς από το περιοδικό América Economía. Διαθέτει παγκόσμια αναγνώριση για την εκκίνηση μιας επανάστασης που απογείωσε την περουβιανή κουζίνα. Κατά την παραμονή του στο Παρίσι γνώρισε τη Γερμανίδα σύζυγό του, Astrid. Το 1994 άνοιξαν το εστιατόριο Astrid & Gastón στη Λίμα. Αυτά τα 20 χρόνια, οι προσπάθειές τους απέφεραν καρπούς, και το 2012 το εστιατόριο έλαβε την 35η θέση στη λίστα με τα καλύτερα 50 εστιατόρια του San Pellegrino στον κόσμο.


 
Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ: www.cinedoc.gr