Η νέα δημιουργία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «Chevalier» – με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Σάκη Ρουβά και τον Γιώργο Πυρπασόπουλο – έχοντας κερδίσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, πραγματοποιεί την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του 56ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Ολύμπιον.

Ads

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε στη δημοσιογραφική της προβολή το «Chevalier», το οποίο αποτελεί την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Η σκηνοθέτης καταφέρνει να απεικονίσει έξυπνα και με πρωτότυπο τρόπο, τον τρελό αλλά και ανταγωνιστικό κόσμο των αντρών, που αρνούνται πεισματικά να ωριμάσουν, μένοντας για πάντα παιδιά…

image

To 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, πραγματοποιείτε από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Το Tvxs.gr δίνει και φέτος το παρών σ’ ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον ευρωπαϊκό χώρο και σας ενημερώνουμε αναλυτικά με τα νέα, αλλά και τις προτάσεις μας.

Ads

Δίνοντας το στίγμα μιας δεκαήμερης γιορτής του ανεξάρτητου κινηματογράφου, το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο. Κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις, που μεταμορφώνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια νεανική κυψέλη ζωής και γόνιμης συναναστροφής, με άξονα πάντα την αγάπη στην Έβδομη Τέχνη.

image

Μία από τις αποστολές που καλείται να επιτελέσει ένα αξιόπιστο κινηματογραφικό φεστιβάλ, είναι η προβολή και η προώθηση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής. Για τον λόγο αυτό και φέτος το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενο επάξια στον θεσμικό του ρόλο, παρουσιάζει είκοσι μία (21) ελληνικές  ταινίες μεγάλου μήκους, εκ των οποίων οι δεκατέσσερις (14) προβάλλονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης, σε πρώτη προβολή. Ανάμεσα τους και το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη.

image

Στο φιλμ, μία παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σ’ ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα αναλώσουν την ώρα τους μ’ ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier.  To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής…

image

Η ταινία, έχει ήδη αποσπάσει Ειδική Μνεία για τη σκηνοθεσία και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για το βασικό ανδρικό καστ στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο, ενώ συμμετείχε και στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Τον Οκτώβριο προβλήθηκε στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο της Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε επίσης:
Στο «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη το Βραβείο του Φεστιβάλ Λονδίνου

image

Η νέα δημιουργία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μία παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στο καστ συναντάμε τον Σάκη Ρουβά, που επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη μετά το “Alter Ego” του 2007 και το “Duress” του 2009, καθώς και τον Βαγγέλη Μουρίκη, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος φέτος τιμήθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την συγκλονιστική του ερμηνεία, στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη. Πρωταγωνιστούν επίσης: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και οι Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου.

image

Το φιλμ «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, θα πραγματοποιήσει την ελληνική του πρεμιέρα στο 56ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τις ημερομηνίες:
Τρίτη 10 Νοεμβρίου / 20:30 Ολύμπιον
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου / 17:15 Τώνια Μαρκετάκη

image

Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου & Αθηνά Τσαγγάρη

Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Παραγωγοί: Μαρία Χατζάκου & Αθηνά Τσαγγάρη
Παραγωγή: FALIRO HOUSE PRODUCTIONS & HAOS FILM 
Σε συμπαραγωγή με NOVA & THE MATCH FACTORY και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC
Μοντάζ: Ματ Τζόνσον, Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

image

Διαβάστε επίσης:
Αυτές είναι οι 12 ταινίες του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια»
Ταινία Λήξης και Αφίσα για το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στον Μίρτσεα Ντανελιούκ
Τζαφάρ Παναχί: Η ελευθερία της έκφρασης στον Κινηματογράφο
Ανεξάρτητο σινεμά και «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το 56ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, διεξάγεται από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Το Tvxs.gr βρίσκεται και φέτος στη Θεσσαλονίκη και στην Κινηματογραφική του Στήλη, θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά με τα νέα, αλλά και τις προτάσεις μας, για ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον ευρωπαϊκό χώρο.