Σημεία ζωής έδωσε ο αγαπητός και δημοφιλής δημοσιογράφος Αντώνης Παρασκευάς. Υπενθυμίζουμε ότι ο γνωστός παρουσιαστής της πρωινής ζώνης, είχε εξαφανισθεί από τις 19 Δεκεμβρίου. Όλες αυτές τις μέρες συνεργάτες και φίλοι του Παρασκευά, αναζητούσαν τα ίχνη του και κατέκλυσαν το διαδίκτυο με δεκάδες μηνύματα ανησυχίας. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Μία από τις πιο ταξιδεμένες διεθνώς ταινίες της χρονιάς, είναι “Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά” της Ελίνας Ψύκου. Αφού ξεκίνησε τη διαδρομή της από το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, προβλήθηκε στο 38ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο και επέστρεψε από το 57ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, η ταινία της Ελίνας Ψύκου, πραγματοποίησε την ελληνική της πρεμιέρα στο 54ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.
 
Εκεί είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε όντας μία από τις μόλις οκτώ ελληνικές δημιουργίες που προβλήθηκαν φέτος στο κορυφαίο ελληνικό φεστιβάλ. “Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά”, διατυπώνει ένα επίκαιρο κοινωνικό σχόλιο, με επίκεντρο την υπαρξιακή κρίση ενός τηλεοπτικού αστέρα.

image
 
Καλή και πρωτότυπη η αρχική ιδέα του φιλμ που συνοδεύεται με ένα από τα πιο έξυπνα promotion που έχουμε δει σε ελληνική ταινία τα τελευταία χρόνια. Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι η ερμηνεία του Χρήστου Στέργιογλου, σε μία από τις καλύτερες ανδρικές ερμηνείες της χρονιάς.
 
Τα άσχημα όμως νέα δεν άργησαν να εμφανιστούν καθώς από τις 19 Δεκεμβρίου ο γνωστός παρουσιαστής της πρωινής ζώνης, Αντώνης Παρασκευάς είχε εξαφανισθεί από προσώπου γης. Όλες αυτές τις μέρες συνεργάτες και φίλοι του Παρασκευά, αναζητούσαν τα ίχνη του και κατέκλυσαν το διαδίκτυο με δεκάδες μηνύματα ανησυχίας.


 
Συγκινητικά στιγμιότυπα που μας θυμίζουν το παρελθόν του Αντώνη Παρασκευά, είδαν το φως της δημοσιότητας:


 
Παράλληλα δεν είναι λίγοι οι φίλοι του αγαπητού παρουσιαστή που αγωνιούν για το μέλλον του:


 
Από τους Felizl & The Boy, μέχρι τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και από τον Γιάννη Δραγασάκη μέχρι τον Γιώργο Βέλτσο, όλοι μιλούν για την εξαφάνιση του Αντώνη Παρασκευά»:


 
Ανάμεσα στους φίλους που δήλωσαν δημόσια τη συμπαράστασή τους στον εξαφανισμένο Αντώνη, ήταν η Θέμις Μπαζάκα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Αλέξης Κωστάλας, ο Γιάννης Φλωρινιώτης και πολλοί άλλοι:


 
H ανακοίνωση της εξαφάνισης του Αντώνη Παρασκευά έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της τηλεόρασης. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Παρασκευάς δεν εμφανίστηκε στο στούντιο της εκπομπής του. Φίλοι και συνεργάτες περνούν στιγμές αγωνίας και τον ψάχνουν απεγνωσμένα, μια και το κινητό του είναι εκτός λειτουργίας και το σπίτι του άδειο.


 
Μετά από μια έντονη εβδομάδα αποκαλύψεων και εμφανίσεων, στη διάρκεια της οποίας μίλησε στη Μαρία Μπακοδήμου για τον χωρισμό του, αλλά και μαγείρεψε με την Ελένη Ψυχούλη μια συνταγή της γιαγιάς του, ο Παρασκευάς εξαφανίστηκε:


 
Ο Αντώνης Παρασκευάς παρουσίασε το πρώτο δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ το 1983:

Eνώ το Δεκέμβριο του 2009 η εκπομπή του, «Καλημέρα με τον Αντώνη», έκλεισε 20 χρόνια στον αέρα. Στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται και η παρουσίαση της Eurovision:



 
Ο Αντώνης Παρασκευάς δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει για όλα αυτά που συνέβησαν και για τους λόγους που τον οδήγησαν να εξαφανιστεί από προσώπου γης, για τη σιωπή που κράτησε όλο αυτό το διάστημα και φυσικά για την επιστροφή του στις 23 Ιανουαρίου.


 
Την ίδια μέρα, θα βγει στις αίθουσες και η ταινία της Ελίνας Ψύκου «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η οποία είναι βασισμένη στα γεγονότα που σημάδεψαν την εξαφάνιση του γνωστού παρουσιαστή. Τον Αντώνη Παρασκευά υποδύεται μοναδικά ο Χρήστος Στέργιογλου, ο οποίος μάλιστα μοιάζει καταπληκτικά στον γνωστό παρουσιαστή!

image
 
Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου, σε διανομή της Feelgood Entertainment, οπότε και θα επανέλθουμε με νεότερες εξελίξεις σχετικά με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Παρασκευά…