Έχετε φανταστεί ποτέ το πραγματικό κόστος των φθηνών μας ρούχων; Σε αυτό το ερώτημα απαντά το νέο ντοκιμαντέρ της ActionAid «Made in Bangladesh» που θα προβληθεί σε μία μόνο ειδική προβολή την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά μόνο με προσκλήσεις. 

Ads

 
To ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με αφορμή την επέτειο δύο χρόνων από την κατάρρευση του εργοστασίου ρούχων Rana Plaza στη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Η κατάρρευση προκάλεσε τη μεγαλύτερη βιομηχανική τραγωδία της ιστορίας με περισσότερους από 1.138 θανάτους, περίπου 2.000 τραυματισμούς, ενώ 104 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται. 

Στο εργοστάσιο κατασκευάζονταν ρούχα για 31 ευρωπαϊκές, αμερικανικές και καναδικές εταιρείες, κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα αγαπητές και στην Ελλάδα.

image
 
To ντοκιμαντέρ ερευνά σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι επιζώντες, πώς φτιάχνονται τα ρούχα που φτάνουν στις βιτρίνες των καταστημάτων και τελικά στις ντουλάπες μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως καταναλωτές. 

Ads

Περιλαμβάνει συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες: επιζώντων, συγγενών θυμάτων, εργατριών, παιδιών, αλλά και γυναικών που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Η προβολή θα γίνει στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, Συγγρού 106, στο Κουκάκι κοντά στο μετρό Συγγρού – Φιξ. Η ώρα προσέλευσης είναι 20.00. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά μόνο με προσκλήσεις και οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Κάντε κράτηση τηλεφωνώντας στο 801.11.900.800.
 
INFO

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης
Σενάριο: Γεωργία Ανάγνου
Έρευνα: Γεωργία Ανάγνου – ActionAid Μπαγκλαντές
Κινηματογράφηση: Λεωνίδας Πανονίδης – Φώτης Ζυγούρης
Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης – Χάρης Κατσουλιέρης
Ηχοληψία: Hasraf
Επιμέλεια μουσικής: Λεωνίδας Πανονίδης
Μετάφραση από Μπάγκλα: Shohel Rana Mohammad
Μετάφραση από Αγγλικά: Μάρα Ψαράκη, Αχιλλέας Κουρεμένος
Παρουσίαση – Αφήγηση: Μαρία Χούκλη