Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο σκηνοθέτης του «Ρόκι» και του «Καράτε Κιντ», Τζον Άβιλντσνεν. Ο γιος του Άντονι ανακοίνωσε ότι πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή στο Λος Αντζελες χτυπημένος από καρκίνο.

Ads

Η ταινία του «Ρόκι» ήταν τεράστια επιτυχία. Κέρδισε τρία Όσκαρ μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Ο άγνωστος τότε Σιλβέστερ Σταλόνε είχε γράψει το σενάριο και ζήτησε από τον Άβιλντσεν να σκηνοθετήσει την ταινία. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν σε μόλις 28 ημέρες και το κόστος της παραγωγής ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια.

Κανείς, ούτε ο ίδιος ο Άβιλντσεν όπως είχε εξομολογηθεί σε μια συνέντευξή του πριν από τρία χρόνια δεν περίμενε ότι το Ρόκι θα έσπαγε τα ταμεία του box office. Το Ρόκι τελικά έγινε σειρά ταινιών. Aκολούθησαν άλλες πέντε εκ των οποίων ο Άβιλντσεν σκηνοθέτησε την τέταρτη το 1990.

Το «Καράτε Κιντ» του 1984 ήταν μια ακόμη έκπληξη καθώς προσέλκυσε εκατομμύρια θεατές και θεωρείται κλασική – εφηβική – έως και τις ημέρες μας. Ο Άβιλντσεν δούλεψε με μεγάλους ηθοποιούς όπως τους Μπαρτ Ρέινολντς, Μάρλον Μπράντο και Μόργκαν Φρίμαν.

Ads

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε απέτισε φόρο τιμής στον σκηνοθέτη που τον έκανε διάσημο αναρτώντας στο λογαριασμό του το μήνυμα: 

«Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τζον Τζ. Άβιλντσεν που κέρδισε το Όσκαρ για τη σκηνοθεσία του Ρόκι! Αναπαύσου εν ειρήνη. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα σκηνοθετήσεις επιτυχίες στον παράδεισο. Σ’ ευχαριστώ, Sly».