Η νέα Κινηματογραφική Εβδομάδα μας υποδέχεται με έξι καινούργιες ταινίες στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει το φιλμ «Με λένε Τζιγκ» του Γκαμπριέλε Μαϊνέτι και το Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας: «Tanna». Αξιόλογη πρόταση αποτελεί «Η Χαμένη Πόλη του Z» του Τζέιμς Γκρέι, με την Σιένα Μίλερ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον, ενώ η εβδομάδα διαθέτει και blockbuster, καθώς η Γκαλ Γκαντότ είναι η «Wonder Woman» της Πάτι Τζένκινς. Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ταινιόραμα 2017 και αυτές είναι οι προτάσεις μας για την τέταρτη εβδομάδα προβολών.

Ads

«Η Χαμένη Πόλη του Z» (The Lost City of Z – 2016) του Τζέιμς Γκρέι (Η.Π.Α.)

image

Ο Φόσετ (Τσάρλι Χάναμ), παρά το γεγονός ότι συκοφαντήθηκε και έγινε στόχος γελοιοποίησης από το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής, οι οποίοι κατηγοριοποιούσαν συλλήβδην ως «άγριους» τους αυτόχθονες πληθυσμούς, επέδειξε ιστορική επιμονή επιστρέφοντας – με τη βοήθεια της αφοσιωμένης συζύγου του (Σιένα Μίλερ), του γιου του (Τομ Χόλαντ) και του τυχοδιώκτη συνοδοιπόρου του (Ρόμπερτ Πάτινσον) – ξανά και ξανά στην αγαπημένη του ζούγκλα, σε μια προσπάθεια να αποδείξει την αρχική του υπόθεση. Το 1925, σε μια τελευταία απόπειρα του Φόσετ, με τον γιο του να ανακαλύψουν τη μυθική «Χαμένη Πόλη του Ζ» και ενώ 40 εκατομμύρια αναγνώστες διαβάζουν με ζήλο και ανυπομονησία τα νέα των εφημερίδων σχετικά με τις περιπέτειές τους, ο διάσημος εξερευνητής εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Ads

Μια επική, κλιμακωτή ιστορία θάρρους και πάθους, ειπωμένη μέσα από την κλασική κινηματογραφική ματιά του βραβευμένου δημιουργού Τζέιμς Γκρέι («The Immigrant»), η ταινία «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Ντέιβιντ Γκραν με τίτλο «The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon». Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Τομ Χόλαντ, Σιένα Μίλερ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Άνγκους Μακφαντάιεν.

«Με λένε Τζιγκ» (Lo chiamavano Jeeg Robot – 2015) του Γκαμπριέλε Μαϊνέτι (Ιταλία)

image

O Έντσο, είναι ένας μικροκακοποιός από τις φτωχές συνοικίες της Ρώμης, ο οποίος ανακαλύπτει μετά από ένα παράξενο ατύχημα ότι έχει αναπτύξει υπερδυνάμεις. Αντί όμως να τις χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό, αποφασίζει να προωθήσει την καριέρα του ως σούπερ εγκληματίας, αφού έχει πλέον γίνει άτρωτος, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους βαρόνους της περιοχής. Όταν γνωρίσει την Αλέσια, μια όμορφη αλλά διαταραγμένη κοπέλα που τον ταυτίζει στο παιδικό μυαλό της με τον Τζιγκ το Ατσάλινο Ρομπότ, ένα δημοφιλή χαρακτήρα ιαπωνικών κινούμενων σχεδίων της δεκαετίας του ’80, ο Έντσο ερωτεύεται.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκαμπριέλε Μαϊνέτι χρησιμοποιεί όλους τους στερεοτυπικούς αμερικάνικους μύθους γύρω από τους σούπερ ήρωες – ο μασκοφόρος εκδικητής, οι υπερφυσικές δυνάμεις, η μάχη ενάντια στο κακό – για να δημιουργήσει έναν εντελώς made in Italy ρεαλιστικό υπερήρωα. Μια ταινία που προσπαθεί να ενώσει την επιστημονική φαντασία με το χιούμορ και τη σάτιρα. Πρωταγωνιστούν: Κλαούντιο Σανταμαρία, Ιλένια Παστορέλι, Στέφανο Αμπρότζι.

«Wonder Woman» (2017) της Πάτι Τζένκινς (Η.Π.Α.) και σε 3D

image

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το κινηματογραφικό ντεμπούτο στην ταινία του Ζακ Σνάιντερ, «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», η Αμαζόνα πολεμίστρια, Γουόντερ Γούμαν, ετοιμάζεται για τη σόλο ταινία της. Στον ομώνυμο ρόλο της Νταιάνα Πρινς / Γουόντερ Γούμαν θα δούμε και πάλι την Γκαλ Γκαντότ, ενώ η σκηνοθεσία είναι της Πάτι Τζένκινς («Monster», «The Killing»). Το σενάριο της ταινίας είναι του Άλαν Χάινμπεργκ, σε ιστορία των Ζακ Σνάιντερ, Άλαν Χάινμπεργκ και Τζέισον Φους. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία και την Ιταλία. Η ταινία «Wonder Woman» βασίζεται στους χαρακτήρες της DC, ενώ ο χαρακτήρας της Wonder Woman  δημιουργήθηκε από τον Γουίλιαμ Μούλτον Μάρστον.

Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί και εκπαιδευμένη να γίνει μια ανίκητη πολεμίστρια. Η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

Διπλά στην Γκαλ Γκαντότ θα δούμε επίσης τον Κρις Πάιν («Star Trek», «Πάση Θυσία») ως τον Κάπτεν Τρέβορ και τους Ρόμπιν Ράιτ («The Girl with the Dragon Tattoo», «House of Cards»), Ντάνι Χάστον («Clash of the Titans», «X-Men Origins: Wolverine»), Ντέιβιντ Θιούλις (ταινίες «Harry Potter», «The Theory of Everything»), Κόνι Νίλσεν («The Following», «Gladiator»), Ελένα Ανάγια («The Skin I Live In»), Γιούεν Μπρέμνερ («Exodus: Gods and Kings», «Snowpiercer»), Λούσι Ντέιβις («Shaun of the Dead», FX’s «Better Things»), Λίζα Λόβεν Κόνγκσλι (επερχόμενο «Ashes of the Snow»), Γιουτζίν Μπρέιβ Ροκ (AMC’s «Hell on Wheels») και Σαΐντ Ταγκμάουϊ («American Hustle»).

«Tanna» (2015) των Μάρτιν Μπάτλερ και Μπέντλεϊ Ντιν (Αυστραλία, Βανουάτου)

image

Η συγκινητική αυτή ιστορία που έχει τις καταβολές της στην φυλή Yakel, διαδραματίζεται σ’ ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού που καλύπτεται από τροπικά δάση και κυριαρχείται από ένα ενεργό ηφαίστειο. Αφηγείται την αδελφική αφοσίωση, μια απαγορευμένη ερωτική σχέση και τη σύγκρουση μεταξύ του παλιού και του νέου. Η ταινία, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Διεθνούς Κριτικής στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2015. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017.

Κυκλοφορούν επίσης:
«Λατίνοι και Άθικτοι» (Inseparables – 2016) του Μάρκος Καρνεβάλε (Αργεντινή)

image

Ο Φελίπε είναι ένας οικονομικά ευκατάστατος επιχειρηματίας που ύστερα από ένα ατύχημα μένει τετραπληγικός και αναζητά βοηθό για να τον φροντίζει. Παρόλο που ο Φελίπε βλέπει αρκετούς υποψήφιους με τα απαραίτητα προσόντα για την δουλεία, αποφασίζει να προσλάβει τον Τίτο, που εργάζεται ως βοηθός κηπουρού. Ο Τίτο δεν έχει ούτε τα προσόντα ούτε τις προδιαγραφές για να φροντίζει τον Φελίπε, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του Φελίπε, την Βερόνικα και την Υβόνη. Προσπαθούν να τον αποτρέψουν να προσλάβει τον Τιτο, αλλά αυτός εμμένει στην απόφαση του. Ο Τίτο είναι το μόνο άτομο που δεν του φέρεται με οίκτο. Παρά τις δυσκολίες, ο Τίτο ανταποκρίνεται στην αποστολή του και διαρκώς εκπλήσσει τον Φελίπε ενώ τον κάνει να χαμογελάσει ξανά. Σύντομα ο Τίτο βοηθάει τον Φελίπε να βρει ξανά νόημα στην ζωή, απολαμβάνοντας τις μικρές καθημερινές χαρές, κάτι που είχε από καιρό ξεχάσει.

Ο Μάρκος Καρνεβάλε σκηνοθετεί το ριμέικ της επιτυχημένης γαλλικής ταινίας «Οι Άθικτοι» (Intouchables). Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, Αλεχάντρα Φλέσνερ, Κάρλα Πέτερσον, Ρίτα Πάουλς, Φράνκο Μασίνι.

«Ο Αρχιτσιγκούνης» (Radin! – 2016) του Φρεντ Καβαγιέ (Γαλλία)

image

Ο Φρανσουά είναι τσιγκούνης. Το οποιοδήποτε έξοδο τον πανικοβάλλει, οι οικονομίες είναι γι’ αυτόν η απόλυτη ευτυχία, η αποταμίευση το νόημα της ζωής. Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται – ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται. Οι ισορροπίες στην ολιγαρκή του ζωή, όμως, θα ανατραπούν τελείως όταν ερωτευτεί μια γοητευτική γυναίκα αλλά και όταν γνωρίσει την κόρη του, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα. Ο Φρανσουά αποφασίζει να κρύψει την εμμονή του με τις οικονομίες από τις δύο γυναίκες κι έτσι ξεκινά μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα και γκάφες. Γιατί μπορεί τα ψέματα να είναι βολικά, αλλά μερικές φορές πρέπει να πληρώσεις το τίμημα. Ένα πολύ, πολύ υψηλό τίμημα. Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Μπουν, Λοράνς Αρνέ, Νοεμί Σμιντ, Πατρίκ Ριντρεμόντ, Κριστόφ Κανάρ, Κριστόφ Φαβρ, Καρινά Μαριμόν.