Το 8ο Athens Open Air Film Festival συνεργάζεται με το Athens Pride 2018 και προβάλλει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την αξιόλογη και βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Νιλ Τζόρνταν, το «Παιχνίδι των Λυγμών», το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου στην Πλατεία Αυδή.

Ads

Athens Pride 2018

Tο φετινό Athens Pride επανέρχεται στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία. Με τη δήλωση «ΠΑΡΟΥΣΑ» το Athens Pride γιορτάζει φέτος όλες τις θηλυκότητες.

image

Ads

Ειδικά για φέτος, το κεντρικό Φεστιβάλ και Παρέλαση θα συνοδευτεί από το Athens Pride Week (1-8 Ιουνίου) με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εκθέσεις, θεατρικά έργα, ταινίες, περφόρμανς, ιστορία, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, σπορ και πάρτι. Το πλήρες πρόγραμμα του με ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα για τους επιμέρους χώρους βρίσκεται στο: Athens Pride Week.

image

«Το Παιχνίδι των Λυγμών» (The Crying Game – 1992) του Νιλ Τζόρνταν
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Ρία, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζέι Ντέιβιντσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ
Διάρκεια: 111 λεπτά
Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 21:30, στην Πλατεία Αυδή
Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

image

Βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, μία από τις σημαντικότερες ταινίες της δεκαετίας του ’90 έχει ως πρωταγωνιστή έναν μετανοημένο εκτελεστή του ΙΡΑ ο οποίος συναντά απρόσμενη λύτρωση και ασυνήθιστη αγάπη στο πρόσωπο της ερωμένης ενός θύματός του.

image

Μόνο που τίποτα δεν είναι τόσο απλό στον πανούργο κινηματογραφικό ιστό που υφαίνει ο σπουδαίος Ιρλανδός σκηνοθέτης Νιλ Τζόρνταν, συνδυάζοντας πολιτικό θρίλερ, μοντέρνο νουάρ και ερωτικό δράμα σε έναν σύνθετο και γεμάτο ανατροπές στοχασμό πάνω στη μυστηριώδη φύση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ηθικής, αλλά και στα παράδοξα παιχνίδια της μοίρας και της ζωής.