Μετά την επιτυχημένη του προβολή, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το ντοκιμαντέρ «Once Upon A Forest», σε σκηνοθεσία από τον βραβευμένο με Όσκαρ δημιουργό, Luc Jacquet, παρουσιάζεται την Κυριακή 8 Μαρτίου, στον Κινηματογράφο Δαναός, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc για τη σεζόν 2014 – 2015. Η ταινία προσκαλεί τον θεατή σ’ έναν κόσμο που δεν έχει ξαναδεί ποτέ. Για πρώτη φορά, παρακολουθούμε ένα τροπικό δάσος να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας, ταξιδεύοντας στα βάθη της τροπικής ζούγκλας. Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, προσφέρει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

Εδώ και χρόνια, ο Luc Jacquet μας μαγεύει με τις θεαματικές του ταινίες για τον φυσικό κόσμο. Η συνάντησή του με τον πρωτοπόρο βοτανολόγο και οικολόγο Francis Hallé ήταν το έναυσμα για αυτή την εξαιρετική εξερεύνηση των προϊστορικών τροπικών δασών, «τους μεγάλους πράσινους πνεύμονες του πλανήτη μας». Η ταινία παρουσιάζει έναν κόσμο τέλειας ισορροπίας όπου κάθε ζωντανό πλάσμα – από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο – έχει έναν ουσιαστικό ρόλο μέσα στο δάσος.

image

Ο θεατής γίνεται μάρτυρας σε συγκλονιστικές, άγνωστες εικόνες απερίγραπτης ομορφιάς, ένα ταξίδι σ’ έναν παρθένο και ανέγγιχτο κόσμο, προσκαλούν το κοινό να ανακαλύψει και να θαυμάσει ένα σύμπαν με ανείπωτους θησαυρούς. Μια ταινία ορόσημο για την ευαισθητοποίηση της προστασίας της φύσης και του πλανήτη, δια χειρός του Luc Jacquet, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, «March of the Penguins».

Ads

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 21:00 το βράδυ. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

image

Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Once Upon A Forest», σε σκηνοθεσία από τον βραβευμένο με Όσκαρ δημιουργό, Luc Jacquet, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 15:30 στον Κινηματογράφο Δαναός. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Trekking Hellas. Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

image

«Once Upon A Forest»
Σκηνοθεσία: Luc Jacquet

Χώρα: Γαλλία
Παραγωγή: 2014
Διάρκεια: 75 λεπτά
Γλώσσα: Γαλλικά, με Ελληνικούς υπότιτλους

To CineDoc προβάλλει από το 2009 βραβευμένα Ελληνικά και διεθνή ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Τις προβολές, που διαρκούν όλο τον χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, συνοδεύουν παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις. Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.