Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν ένα γλυκόπικρο δράμα χαρακτήρων με σαφείς αναφορές στη σύγχρονη Τυνησία, ταινία σταθμός του Τέρι Γκίλιαμ κι ένα αστυνομικό δράμα με ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Η Ιστορία του Hedi, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Μπεν Ατία
Παίζουν: Μαζντ Μαστούρα, Σαμπάχ Μπουζουιτά,, Ριμ Μπεν Μεσαούντ

Ads

Πωλητής της Peugeot, ο φιλήσυχος και υπομονετικός Χέντι βιώνει μια μονότονη καθημερινότητα, στην οποία κυριαρχεί η δεσποτική φιγούρα της δυναμικής μητέρας του. Αυτή η οποία του ετοιμάζει γάμο με τη σχεδόν άγνωστή του Κεντίγια. Ώσπου εκείνος θα γνωρίσει την εξωστρεφή χορεύτρια Ριμ και θα αρχίσει να βλέπει διαφορετικά το μέλλον του.

Σκοτεινό Ποτάμι, OPEN – 23.30

Σκηνοθεσία: Κλιντ ‘Ιστγουντ
Παίζουν: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν,Μάρσια Γκέι Χάρντεν

Ο Σον (Μπέικον), ο Ντέιβ (Ρόμπινς) και ο Τζίμι (Πεν), τρεις παιδικοί φίλοι από λαϊκή συνοικία της Βοστόνης, συναντιούνται ξανά ύστερα από 25 χρόνια εξαιτίας ενός εγκλήματος. Θύμα είναι η κόρη του Τζίμι, την έρευνα έχει αναλάβει ο Σον ως αστυνομικός, ενώ ο κύριος ύποπτος είναι ο Ντέιβ.

12 Πίθηκοι, ALPHA – 01.00

Σκηνοθεσία:Τέρι Γκίλιαμ
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπραντ Πιτ, Μάντλιν Στόου, Κρίστοφερ Πλάμερ

Ένας κατάδικος του έτους 2035 στέλνεται στο παρόν για να βρει τα αίτια της προέλευσης ενός θανατηφόρου ιού, βρίσκεται όμως κλεισμένος σε ψυχιατρείο και όλοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι ο μελλοντικός του κόσμος είναι μια φαντασίωση.